18 Aralık 2020 Cuma

Fatih Karagümrük 2-1 Galatasaray, kaybetmek istersen kaybedersin


Kaybetmek istersen kaybedersin. Kötü futbol, kötü hamleler ve kaybetmek adına atılan adımlar. "Bay" geçmeden önce "iyi oyunu" överken, verilen ara tüm ritmi olduğu gibi kaçırdı. Aynı 11, "biz bu takımı sevdik" modunda sahaya çıkan takım. Kazanan 11'in bozulmaması bence doğru, sorun "hamleler" tarafında. Emre Akbaba 63 dakika sahada kaldı mesela, 5 oyuncu değiştirme hakkı olan takım 2. yarıya aynı 11'le çıkıyor. İlk yarıda hiçbir şey üretemeyen bir takımdan bahsediyoruz.

83. dakikada Ali Yavuz Kol oyuna girene kadar herhangi bir hareketliliği de yoktu. 45'de şok golüyle 2. yarıya başlıyorsun ama sen aynı kurguyu zorlamaya devam ediyorsun. Bu kadar hareketsizlik içinde Oğulcan Çağlayan'ın sahada olmasının bir anlamı yok mesela. Emre Akbaba zaten topu alıp gidemedi, pas yapamadı, savunma yardımı yok. İlk yarıyı izledik, sol kanat madendi. Ne Saracchi, Emre Taşdemir gibi gidip gelebiliyor, ne de Emre Akbaba'nın katkısı var.

İlk yarının sonlarına doğru Oğulcan Çağlayan'ı oraya çekmek bir hamleydi mesela ama 2. yarıya yine aynı düzende girdik ve 63 dakika bekledik. Bu takım böyle hareketsiz oynayamaz. Böyle hareketsiz oynayacaksa, kazanan 11 dediğimiz takımla oynamanın anlamı yok. Arda Turan ve Belhanda'yla başla, en azından kalite katmaya çalış. Bu kadar ağır bir tempoda hareket edersen, rakip de hızlı oyuncularıyla keser cezayı.

Yine de 1-1'i buldun. Şu kötü oyun içinde "1 puan" bana göre nimetti. Rüzgarı arkana aldın, kazanmak için biraz daha zorla da, bu kadar kontrolsüz değil. Aynı hata işte, değişmiyor. Donk'u forvete at, savunmayı boşalt. 1-1'i buldun, bu şekilde oynamaya devam ettin. Rakip de cezayı kesti işte. Orta sahanın gerisinden çıkıp, bomboş pozisyonda golü buldu. Berabere kalsan "kötü oyunda iyidir" diyecekken, 10 kişi rakibe karşı son dakikada kaybetmiş oldun.

Kötü oyunu uzun uzun konuşacağız. Daha Fatih Hoca ve Marcao'nun atılması var. Umarım kötü bir kırılma olmaz ve salı günü ayağa kalkıp, bıraktığımız iyi noktadan devam ederiz. Kazanan takım bozulacak, yine saha içine "akıl" katmak adına hamleler yapacağız. Kazanılabilecek, kazanılması gereken bir maçta felaket bir futbol, felaket bir kenar yönetimi. Rakibin eksik oluşu ve verilen aralar yaramıyor bize.

25 yorum:

  1. Belhanda akbaba değişikliği yeterli bence arda kenardan gelmeli, tek maçta oğulcan ı hemen kesip atmak bana saçma geliyor ki takım zaten 2 3 pozisyon buldu ikisinde oğulcan vardı daha ilk dakikadan diagne nin kestiği pozisyon vardı 2.yarı da feg in şutunda pası verendi sağdan getirip,gs arda feg olunca kanatlarda rakibe pres yapamıyor ve kontra silahın da bir tek Kılınç kalıyor ama oğulcan olunca hem savunma katkısı hem de kontra tehditi oluyor hem de rakibe baskı yapıyor , bence her türlü kötü bir maçtı herkes kötüydü yani şu bu falan gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar-luyi-donk-saracchi(Ömer) Taylan Kılınç feg Belhanda oğulcan diagne böyle olmalı, saracchi hazır değilse eğer Ömer olabilir

      Sil
    2. Hem o değişiklik gelir, hem de Belhanda / Feghouli merkezde oynamaya devam edebilir.

      Sil
  2. Kazanan kadro bozulmaz denir bir yere kadar tamam ama ya insaf oyunu hiç mi okuyamıyorsun hiç mi Akbaba'nin , Oğulcan nin aksadigini görmüyorsun. Bu sene kaçıncı yanlış ve zamansız oyuncu/sistem değişikliği yüzünden kaybedilen puan. Elinde hazır Omar varken Linea gibi solda daha verimli oynayan bir oyuncu varken , sakatlıktan yeni çıkmış sarachi'nin ne işi var. Bu senin klasiği bu kayıp yine hocaya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 63. dakikaya kadar neden bekledik, neden o dakikalar çöpe atıldı bilemiyorum.

      Sil
  3. Kazanmak istedik mi ben hiç emin değilim açıkçası sanki programlı bir yenilgi almak üzere sahadaydık. Nereden geldik gene bu temposuzluğa anlam veremiyorum kaldı ki rakip eksik ve açıkçası bir gol bulsan dağılabilecek bir ekipti de bugün için. Öyle çok sıkı zor bir maç değildi inanın kayseri ve bu maç gerçekten tarifsiz kayıplar. 5 puan çöpte malesef. 11 e ilk yarıda kesinlikle dokunulmaz diye bir kural mı var bilmediğimiz belhandayı 30 da alırdım yerinde olsam hocanın feguliyi kanada atar akbaba yı çıkarırdım. Bu illa da oyuncu kaybetmek anlamı taşımamalı duruma ve oyuna göre bu kararlara alıştırılmalı hatta oyuncu grubu 5 oyuncu değişikliği hakkı varken artık eski kafa manalardan sıyrılmak lazım.
    Elimizle itiyoruz ivme anlarını maalesef hayırlısı çok maç var daha moral bozmayalım eyvallah ama ruhu her maç görmek istiyor insan kazanmak sora geliyor bugün kazansakta düşüncelerim aynı olurdu. bu oyunla değil.. Haketmedik karagümrük az eforla kazandı tebrik ederim onca eksiğine rağmen. Taylan ileride olabileceği profile karşı oynadı bugün umarım örnek alır biglia yı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanmak istesek isyan ederiz, Ali Yavuz Kol harici isyan eden kimseyi görmedim.

      Sil
  4. bir terim klasiği...fazla söze gerek yok...ne oynadınız da hakem diyorsunuz anlamak güç...rakip 10 kişi kalmadıkça antifutbol takımlarını yenmek için hiç bir planın çalışman hadi geçtim denemen bile yok terim...şampiyon olman için yine ihtimaller zincirinin kopmaması lazım, göreceğiz...maçtan bağımsız şunu diyebilirim ki, bu ligde maç izlemek hakemiyle,oyunuyla,takımlarıyla,yetersiz td leri ile gerçekten ama gerçekten bir EZİYET..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olduğumuz sezonlarda gayet hak ederek olduk. Üzücü bir durum senin için ama böyle :)

      Sil
  5. arda'nin bu takımda ölüsü bile oynar. yürüye yürüye bile olsa oynar. e.akbaba filan hikaye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ölü gibiydi zaten. bitik durumdaydı. süper ligde şu an ona süre verecek tek takım gs. ankaragücü bile vermez. oyunu gereksiz gerdi ayrıca. terim'in atılmasına sebep oldu.

      Sil
    2. Arda Turan kötü değildi, akıl katmaya çalıştı ama tüm takım kötüydü. Tek tek de isim ayırmayayım.

      Sil
  6. Aksayan Emre Akbaba sonunda patladi
    Butun sezon boyu iyi oynamamiz imkansiz bazen kotu oynarkende sonuca gidersin ancak kadroda bazi degisiklikler lazim
    Stopere Luyindama lazim sag beke Omar geri donmeli sol beke Emre Tasdemir donene kadar Linnes
    Emre Akbaba yerine Arda ya da Belhanda
    Bir de hoca su hamleleri gec yapmasa daha iyi olur da :( bazen cok gec oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte Saracchi devam edecektir, sakatlık etkisi o.

      Sil
  7. devre arası gelmeliydi o değişiklikler, 60'a kadar boşuna beklendi. hatta 30. dakikada bile yapabilirdin değişikliği, işler yolunda gitmiyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'i dahi beklemem bazı durumlar için. 5 değişiklik hakkı var.

      Sil
  8. ali yavuz a sallayanlara inanamıyorum. 81 de oyuna girdi sürekli sorumluluk aldı golümüzde payı büyük. saklananlar değil o mu suçlu oldu?

    1 puanın değerini asla bilmiyoruz. bu kaçıncı yenilgi? ben buna kızdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu bambaşka bir şey. 1 puanın değerini bilmeme konusunda da yüzde yüz haklısın. Alanya maçı da böyleydi.

      Sil
  9. luyindama mükemmel bir stoper. donk ile olmaz bu işler. iyileştiği an takıma girer. kadroda tek eleştirim bu olur.

    diagne'ye kasıtlı olarak pas verilmiyor bazı anlarda. görmemek imkansız çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'ta sorun yok. Pas oyunu, geriden iyi çıkma amaçlı o hamle. Formdayken de formda olan devam etti.

      Sil
  10. diagne'yle filan biraz zor olur bu işler. gomis daha ne olduğunu anlamadan ön direkte bitiverir ve topu içeri bırakırdı, canavar gibiydi. diagne ise hareketlenecek de ön direğe koşu yapacak da topa vuracak ... çok ağır bi stoper bile gelir vurdurmaz ona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'de de var o ama isteyince, hareket edince. Bu maçta hiç hareket etmedi.

      Sil
  11. keşke 1-1 bitirseydik maçı
    alanya maçı, bu maç, kasımpaşa maçı.
    berabere kalmayı neden beceremiyoruz anlamak mümkün değil. kötü günümüzdeyiz, rakip taş gibi takım. bir şekilde 1-1- olmuş işte.
    1-1'de elenecek miydik?

    akbaba için çanlar çalıyor. Sakatlıkla onu çok geriye attı. En kötüsü ona uygun bir oyun planımız yok. 2.santrafor dışında hiçbir pozisyonda verimli olma ihtimali yok. Oysa ki Fatih hoca 4-3-3 seviyor. 2 çift taraflı, 8'le oynamak istiyor. Akbaba bu planda verimli olmadığı kanada gitmek zorunda.
    zaten fitness olarak yerlerde, bu hali ile 11'de asla kullanmam. hatta alternatif bile olma ihtimali yok. Orda Arda, Kerem daha ciddi alternatifler.
    Eğer oraya Henry gelmeyecekse, Belhanda'yı kesin orda kullanırdım. Girdikten sonra da iyi işler yaptı.
    Bir sorun da kesinlikle sol bek. Sarakki yokmuş gibi bence düşünelim. tekrar fizik seviyesine ulaşsa bile yeniden sakatlanacak. Ben olsam devre arasında sol bek alırdım.
    Ve son olarak golcü. İşte böyle zorluk seviyesi yüksek maçlarda, rakip savunmayı deparları ile dağıtacak, sürekli savunma arkasına kaçacak, sağa sola çapraz koşu atacak hareketli golcüye ihtiyacımız var. Cagne statik. Markajda kayboldu. Kenardan sayısız top kesildi, 1 tanesine bile vuramadı.
    Marcao satılırsa ben direk sol bek ve golcü alırdım. Henry'yi sene sonuna kadar kiralardım. Bir de Aytaç kara gibi ucuz bir orta saha ile Talan'ı yedeklerdim. Çünkü henüz en büyük kabusumuz olmadı. Taylan'ın olmadığı bir sistem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmemek önemli de, nedense ya herro ya merro demeye devam ediyoruz.

      Sil
  12. İlk golü yediğimiz maçlarda da genellikle puan kaybetmeye başladık. Bu da kötü bir durum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir