5 Aralık 2020 Cumartesi

Galatasaray 3-0 Hatayspor, biz bu takımı çok sevdik


Bu 11'i gerçekten de sevdik. Galatasaray'ın hızı ve temposu olabildiğince yükseldi. Gençleri şans buluyor, kendini gösteriyor. Etiketten sıyrıldık ve ciddi anlamda istikrar yakalandı. 11'e dönmesi beklenen bazı isimler mutlaka bir noktada formayı alacak ama, şu an mesele biraz da alternatif bulabilmekti. 12. - 13. adam yok derken, Emre Taşdemir, Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba, Diagne, Linnes, hatta Jesse Sekidika gibi isimlerin dahi kazanıldığını gördük. Özellikle de yerli kalitesi için. Galatasaray asıl transferini kendi içinden yaptı.

Her maçı, Kayserispor ve Rizespor maçının kalitesinde oynamak zor. Bazen sallanırsın. O noktada da oyunundan ödün vermemen gerekiyor. Hatayspor karşısında olan da bu. Rizespor maçında gördüğümüz hücum geçişleri bu sefer olmasa da, sonuç almayı bilmeye başladık. Hatayspor'un başta Akintula olmak üzere ceza kesecek isimleri var. Galatasaray da hücumda pas ve tercih hataları yaptığında, kontrada oldukça etkililerdi. Bitirici kalitelerinin düşük olması bizim şansımız. 

Emre Akbaba, topla çok haşır neşirdi mesela. Basit ve hızlı oynamadı, ısrarla topu tutmayı denedi. Bu, hücumu sallayan etmenlerden biri. Linnes ve Emre Taşdemir'in de oyun içi katkısı yüksek, ısrarla hücumu destekliyorlar ama orta kaliteleri iyi değildi. Bunun geri dönüşleri de rakibin atağı oldu. Tam da o noktada Feghouli'nin muhteşem asisti, Diagne'nin Zlatan tadında golü geldi. 2 tane bomboş golü kaçırıp, Zlatan tadında gol atması da onun kariyer özeti gibi. Yükseliyor yine de, fizik olarak ayakta kalıp, oyun içi katkıya odaklanınca değerli oldu.

2. yarıda çok daha erken Emre Akbaba / Jesse değişikliğini bekledim. Alan açılmıştı çünkü, orayı biraz daha hızlandırmak artı sağlardı. Oğulcan Çağlayan'ı beğeniyorum, oyunun 2 yönünde katkısı her geçen hafta artıyor. Solda da Jesse ile hücumda daha etkili olmak mümkün olabilirdi. 2. yarıda sallandık çünkü, 2. gol gelene kadar "acaba 1-1 olur mu" düşüncesi oluştu. Hatayspor'un hızlı hücumcuları var. Atak da sonlandıramıyorken, çok daha ciddi bir tehdide dönüşüyor.

2. golden sonra ise maç bitti gibi bir şey. Jesse / Oğulcan Çağlayan değişikliğini gördük, Jesse bence katkılıydı ve alternatife dönüştü. Emre Kılınç / Feghouli de düşmeye başlamışken, Ömer Bayram ve Etebo ile oraya tempo kattık. Ali Yavuz Kol / Kerem Aktürkoğlu hamleleri sonrası da onların iştahıyla oyun biraz daha hızlandı ve Kerem Aktürkoğlu'nun golü bana göre günün en güzel olayı. Net ve keyifli bir 3 puandı. Bu takımı çok sevdik, transferi de kendi içimizden yapmak mutlu ediyor.

19 yorum:

  1. Abi senden başka kimse konuşmuyor ama bence Oğulcan maçın açık ara en iyisiydi. Topsuz oyunu ve savunmayı iyi yapıyor derken bu maç topla ilişkisi de çok iyiydi. Bizim Kenan Karaman'ımız olma yönünde ilerliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan ciddi yükseliş içinde. Oyuna girdiği 5 dakikalarda ayakta kalamasa da, 11'e geçişi sağlam oldu. Yükseliyor.

      Sil
  2. Kerem Aktürkoğlu'nu ne zamandır bekliyorduk. Onun adına çok mutlu oldum. Bu çocuk Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın yıldızı olacak.

    YanıtlaSil
  3. Her şeyde bir hayır vardır diye boşuna dememişler. 5 oyuncunun covid 19'a yakalanması sonucu hoca mecburiyetten yerlileri ve gençleri sahaya attı. Bunun neticesinde de oynanan futbol ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı işler fırsata dönüşebiliyor işte. Bunu iyi değerlendirmek futbolcunun elinde.

      Sil
  4. Bu zamanda konu yetenek oyun görüşü VS hususlarını içermeyeli çok oldu.
    Gerçekten çağımızın olayı dinamizm en azından Türk futbolu açısından, belki kaliteyi şikayet edenler olabilir ancak kaliteli de bu eforda gezmiyor hepimize yayılmış olan marjinal maksimum fayda arayışı düşünülünce hayatta. Gerçek bu maalesef işine duygu katanlar zayıf görülüyor artık dünyamızda veya duygu fikri yada derinliği ne konuda olursa olsun zaafiyet olarak kabul görüyor.
    Şu oyunda amatörce yada vasat da gelse bir emek var onu sezmek ve hoşlanmakta bir duygu. Bu anlamda manşeti çok yerinde buldum Burak hocam.
    Epeydir beklediğim oldu kerem bugün için en büyük sevincim, şu anlamda gördüğüm hissettiğim şeyin genelde kabul bulması bu çocuk ciddi manada bir cevher inşallah doğru parlatmayı sağlayabiliriz oyun anlamında tabi. Yoksa ne cilacılar var medyamızda 200 dk da 20 mil euro kazançları yazabilen bazıları adına hepsine selam buradayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun keyifli, takım güzel. Yerli ağırlığı, genç isimler. Ne düşünsek gerçekleşiyor.

      Sil
  5. (Emre)
    Sanirim herkes bir konuda hemfikir:su anki 11'den sadece Akbaba yerine Belhanda oynamali.
    Evet Sarrachi, Omar, Luyindama, Arda, Babel vs ønemli isimler ama adalet gerekli. Surekli sakatlanan oyuncular da saglikligi oldu zaman formayi garanti gørmemeli. Sarrachi oynadiginda topla en cok bulusan oyuncumuz oluyor. Surekli sol bekle oyun kurmak bir basariya ulastirmaz (ørnek Caner-Fenerbahçe). Su an topla en cok bulusan oyuncumuz orta saha'da Feghouli oluyor. Son iki maci da gøruyoruz.

    Ayrica Kerem, Ali Yavuz ve Jesse 3'u ayni anda pres gucu yuksek ve hizli oyun ortaya koyuyor. Umarim bu uclu daha fazla oynarda Onyekuru gelmez..

    Hocaya da ayri bir tesekkur. Polemik ve kavgadan uzak Fatih Terim ne kadar basarili oluyor bir kez daha gørduk son iki macta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (M.T.A) Kupa maçında Oğulcan,Kerem,Sedika ve Ali Yavuz'u BİRLİKTE ilk 11'de inşallah görürüz.

      Sil
    2. Belhanda orada daha fazlasını yapar. Tabela da ekler ki zaten geçmişte oynadığı pozisyonlardan biri.

      Sil
  6. helal olsun kerem'e. çok yetenekli. bi de halâ onyekuru'yu isteyenler filan var. onyekuru şu golü hayatta atamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne hızlı kanadı, yapmasınlar :( Jesse de yükselişte, alternatiflerin var işte.

      Sil
  7. Takimda aksayan aslinda 2 nokta var
    1. Ryan Donk gozle gorulur hatalari var kendisini severiz de ancak ilk 11 oyuncusu degil orada Luyindamanin olmasi daha guvenli
    2. Emre Akbaba
    Kesinlikle yerine Arda Turani tercih ederim pas oyununda oyun gorusunde acik ara Arda bizi daha da hizlandirir
    Bir de kucuk bir sorun Feghouli 8 numarayken ozellikle top kaptirdigimiz zamanlar sorunlar yasiyoruz Feghouli formda Ogulcan formda Diagne de iyi acaba orada nasil bir yol izlenebilir
    Benim dusuncem zamanla Ogulcani da Burak gibi santrafor olarak kazanmak orta sahaya Belhanda sag kanata Feghouli
    Diagneyi de kaybetmemek adina bazi maclarda Diiagneyle bazilarinda Ogulcan ile baslamak mumkun mu acaba
    Hatay macindan sonra Keremin alacagi sureler daha da artar umarim her mac aldigi bir kac dakikayi mukemmel degerlendirdi sonunda dun golunu atdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama orada olunca da bu pas oyununu oynayamıyorsun işte. Marcao baskı yiyor, topu Luyindama'ya bırakıyorlar ve o da kötü kullanıyor. Donk da topla çıkabilince, Marcao rahat ve rakibin önlem alması zor.

      Ben Akbaba yerine Belhanda'yı düşünüyorum aslında.

      Sil
  8. Bunu da ayri olarak yazayim abi :) bu performansi ay i devam etdire bilirsek
    Yaz aylarinda Diagne icin yaptigimiz stratejinin basarili olacagini gorecegiz
    Satarsak oara kazaniriz satmazsak da kendisini
    Bu performansini surdururse 12_15 arasi gider yerine genc bir isim bulunur
    Ben acikcasi Onyekurunun da gelmesini istemiyorum Emre Kilinc var Kerem var bu yeterli orta sahaya da Salih transferi gelirse iyi olur
    Bir transfer de stopere gerekli onu da yerli yaparsak tadindan yenmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne böyle devam etsin, yaza 15 milyon avro'ya satman asla hayal değil.

      Sil
  9. İyi oynayarak kazanmaya devam etmek güzel. Hoca aslar dönmesine karşın gençleri oynayarak güzel futbolu ödüllendirdi, onlar da haksız çıkarmadı. Bir iki bireysel hata kaynaklı pozisyon verme, Fatih, biraz da Emre Akbaba dışında her şey olumluydu. Kerem’in golünün VAR kontrolü sırasındaki Marcao, Taylan, Kerem görüntüsü saha dışındaki kenetlenmenin göstergesiydi. Aslan iyi yolda, haliyle bizler de keyifliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat vardı, oynayan isimler de bunu iyi değerlendirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir