6 Aralık 2020 Pazar

Lezzet akıyor bu çocuktan


Erzincanspor formasını giydiği dönemde izlediğimiz play-off maçlarında fazlasıyla heyecanlanmıştık. Transfer süreci biraz zaman alsa da, sabretmeye değiyor işte. Şans bir şekilde geliyor ve orada ışığı yaktığınız an da gerisi geliyor. Kerem Aktürkoğlu, üzerine koyarak devam ediyor diyelim. Topu ayağına aldığı an o kaliteyi görüyorsunuz zaten, bu çocuktan lezzet akıyor. Ciddi anlamda büyük bir potansiyeli var ve Galatasaray'ın gelecekteki temel parçalarından biri olacak. Attığı gol günün en güzel olayıydı.

"Bir jenerasyon ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Kerem de bunların içinde en genci ve geliş yeri kategori olarak diğerleri gibi değil ama çok yetenekli bir çocuk. Gol atmasına çok sevindim. Tebrik etmek istedim."

Biz bu takımı çok sevdik derken, alternatif olarak görüp, oynadıkça yükselen isimler var. Kerem Aktürkoğlu ise hocanın da dediği gibi, o isimlerin arasında farklı yerde. Klasik bir genç gibi bakmayın, oynayarak geldi. Alt liglerde uzun zamandır istikrarlı şekilde forma buldu ve gelişim sağladı. Biraz ham tabii, takım oyununa oturması gerekecek. Erzincanspor'da bütün takım ona bakıyordu, burada ise düzenin parçası olmak zorunda.

Bunun için de zaman lazım. Yavaş yavaş olacak ve formayı aldığında bir daha bırakacağını düşünmüyorum. Önünde kupa maçı var, orada 11'de göreceğiz gibi. Geliyor yani bu şanslar. Ocak ayından itibaren fikstür çıldırıyor zaten, ister istemez forma size gelecek. Hazır olmak gerekiyor, ayaklar yere basmalı. Galatasaray, transferi kendi içinden bitirdi gibi. Şans verilmeyen birçok isim artık kıymetli alternatifler.

Attığı golün oluşumuna bakın. Savunma yardımı, kaptığı top ve oradaki topla dönüşü, pası ve ceza sahası içindeki bitirişi. Klas işte, lezzet akıyor bu çocuktan. Bunu istikrarlı şekilde yapıp, daha uzun sürelerde katkı vermek önemli olan. Hala göremedik, müthiş bir şut tekniği de var. Topu sağına aldığı an çok etkili şutlar atıyor ve genellikle kaleyi buluyor. Bunu göremedik henüz. Kupa maçını bu yüzden iple çekiyorum.

11 yorum:

  1. (Emrah) daha önce de yazmıştım, sen de belirtmişsin. 2000lerin başında namağlup şampiyon olan arsenal'in sol açığı pires vardı. henry ile birlikte ikisi de ceza sahasının sol çevresinde topla buluştuklarında sağa çeker, sağ iç plaselerle kalecinin soluna bırakırlardı. kerem'in de böyle 4-5 tane golünü gördüm. kimse 3.lig demesin, o gol 3.ligde atılırsa süper ligde de atılır. dolayısıyla ben de sana katılıyorum. daha tüm meziyetlerini görmedik bu çocuğun.
    bu arada bir önerim olacak: maç başlamadan önce çok kısa bir yazıyla bir başlık açsan ve maç oynanırken renkdaşlarla maç hk yorumlarımızı o yazının altına yazsak nasıl olur? blogu takip eden arkadaşlarla aynı evde maçı izliyormuşuz gibi olabilir. bir nevi canlı forum gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zeminlerde, zor şartlar altında parlamak çok zor. Göz önünde de değilsiniz, kimse sizi korumuyor.

      Sil
  2. Başlık on numara olmuş. Son yıllarda beni en çok heyecanlandıran oyuncu Kerem oldu. Daha çok süre aldığı zamanları görmek için sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kerem’in yaşı 22. Hiç lami cimiye gerek yok; zira biraz daha zaman lazım, sonradan girsin, şöyle olsun böyle olsun demeden, direk koyulması lazım sahaya. Her maç da 90 dakika oynamalı. 17 yaşında değil bu çocuk, 22 yaşında, genç değil! Asla genç değil!!

    Yazıdaki her şeye katılıyorum. İşte bizim istediğimiz özlediğimiz Galatasaray bu! Bizim gibi takımların bizim gibi geri kalmış ülkelerin takımlarının uygulaması gerek model bu!

    Falcaolara, Babellere, Feghoulilere, Belhandalara falan yıllık 3 milyon €, 5 milyon €, 7 milyon € maaşlar ödeyerek, iflas bayrağı çekmenin sonuna geldik. Bu model iflas etmiştir!!! Bu akıl almaz, akıldışı saçma sapan hormonlu büyüme modeli artık bitmiştir.

    Bütün kulüplerin borçları hatta onların faizleri, sürekli yapılandırma muhabbetleri, bundan dolayı siyasetin dibine kadar sporun içine girmesi, konularının çözümü de altyapı/yetiştirme/arama tarama modelindedir. Kulüplerin ekonomik bağımlılığı azaldıkça, finansal yapıları güçlendikçe daha da özgürleşecekler, sadece başarılar gelmeyecek siyasete bağımlılıkları da azalacaktır. Şimdi devamlı, devlet ricalinde ama vergi almayın, sgk borçlarını silin, kredi verin, yapılandırın, sponsor olun diye yalvarıyorlar!!

    Hem yetiştireceksin, hem ucuza genç hatta yaşlı ama ucuz bulacaksın satacaksın arkadaş. Bunlar inşaat şirketi değil, futbol kulübü. 1. gelir kaynağı da futbolcu satışı olmalı.

    Astronomik maaş ödenerek alınan, YAŞLI, FORMSUZ, KARİYERİ DÜŞÜŞE GEÇEN, KRONİK SAKAT, UNUNU ELEMİŞ İPİNİ ASMIS, KOŞMAYAN, TEMPO YAPAMAYACAK OLAN oyuncuların artık sonu gelmeli!

    Bu soygun ve komisyonculuk düzenine dur demek lazım! Galatasaray ilklerin takımı, enlerin takımı olarak bu dönüşümü başlatmak zorundadır. kısa vadeli 1 yıllık başarılar için 50-60 milyon euroluk maaşlı takımlar kurmanın hiçbir şeye yaramadığını acı şekilde tecrübe etmedik mi? Avrupalı rakiplerimize karşı onların ıskartaya çıkartttığı eskimiş, yaşlanmış, yavaşlamış sözde yıldızlarla mücadele edilemeyeceğini acı şekilde öğrenmedik mi?

    Neden Türk futbolu komple çöküşte. Neden Türk takımları ön elemelerde elenir hale geldiler? 2 kere katıldık şampiyonlar ligine adeta rezil olduk geri gelmedik mi? Neden acaba? Seri, lemina, nzonzi, falcao, feghouli, babel gibi ölmüş adamlarla nasıl mücadele edeceksin bu takımlarla?Üstelik bunlara ödediğin paralarla 3 kere iyi takım kurabilecekken!

    Biz maalesef öğrendiğimizi unuttuk! Hem 35 sene önce taa Derwall zamanında öğrendiğimizi unuttuk! 20 sene önce 2000 yılında öğrendiğimizi yeniden unuttuk. Biz Real Madrid, City, Chelsea, Liverpool, Juve vs. gibi bastırıp parayı alacak takım değiliz. Alabildiğimiz kişilerse artık ÇÖP olmuş oyuncular. Peki bu takımlara karşı onların ISKARTA'ya attığı oyuncularla nasıl savaşacasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O genç algısı bence de yanlış. Kerem ile Marcao arasında sadece 2 yaş var. Yine de genç, bizim için böyle. Tecrübesi var ama, oynayarak geldi bu çocuk. Şans bulacak, şu an takım oyununa odağı lazım. Erzincanspor'da herkes ona bakıyordu, burada bakmazlar.

      Sil
  4. @zachpaulsen... devamı...


    2000 senesinde kimlerle kafa tutmuştun? Kendi yetiştirdiğin, bulduğun genç adamlarla. Ve onların etrafında serpiştirdiğin 2-3 tane büyük yıldızla. Belki tek başına Falcao, 2000 takımın yıldız golcüsü olabilir ama bütün takımı Falcao'lardan kurunca madden de sportif olarak da çöküyorsun!

    Lafı uzattım ama teşhis de tespit de bellidir! Mühim olan bunu uygulamaktır!
    Fatih Hoca kadar sporda, Türkiye'de kredisi yüksek kimse yoktur! Galatasaray'daki kredisi ise yönetimler üstüdür. Adaylar dahi hocamız belli diyorlar. Hoca bu sene de şampiyon olmasa, seneye de olmasa kendi istemediği sürece onu kimse kovmaz! giderse zaten hep sportif gerekçeler dışında şeylerden dolayı gidiyor.

    Demek istediğim, hocam artık kısa vade işini bırak. FFP dedin haklıydın, yönetim beceriksizliklerinden dem vurdun ki sonuna kadar haklıydın ama bak sen de gördün aslında biliyordun da sen de bildiğini unutmuştun hatırladın!!

    Çözüm belli hocam. Çözüm içeride. Kerem, ALi, Oğulcan, Taylan, Emin, Atalay, Samet, ve daha niceleri. Sende olmayan ama etrafta olan nice genç yetenek. Yeli yabancı ayırt etmiyorum. yeter ki genç olsun, umut versin, tempo ve dinamizm katsın. Futbol artık böyle bir oyun. Ne kadar klas olursanız olun, temponuz, gücünüz, dinamizminiz yoksa takıma katkınız da olmuyor. Hızlı, güçlü, çevik olmalısınız. Bu da gençlikten, enerjiden geliyor.

    Son olarak şunu söylemek istiyorum:
    Türk Futbol takımlarının düşmanı maaştır! Bonservis değil!
    İyi bir araştırmanın ardından genç bir oyuncuya yapılacak bonservis yatırımı bilakis kulübün sigortasıdır. Ama yaşlı bir oyuncuya verilecek olan yüklü maaş, bonus, imza parası, menecer parası ve bilimum hanutlamalarsa kulüplerin baş belasıdır.
    Bu anlayıştan, transferi bir gelir kapısı olarak gören anlayıştan kurtulmalıyız.

    Benim dün akşam 90. dakikada yaşadığım heyecanın tarifi yok. Eminim ki tüm GS taraftarı da benle aynı hisleri yaşadı. Hoca'nın dediği gibi hepimiz gol sayılsın diye dua ettik.
    Olayın özeti de ana fikri de burada yatmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (M.T.A) Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.Lakin bizim genç oyuncularda gelişim göstermek için ekstra işler yapmalılar.Nasıl mı?Büyük takımdayım diye gevşememeli,şımarmamalı,parayı gecelerde karı-kızla yememeli.C.Ronaldo'nun S.Lizbon'dan M.United'a gittiğinde BEDENİ TERBİYE OLMAMIŞ yani FİZİKSEL GELİŞİMDEN YOKSUN(CILIZ)ama çok yetenekli ve hızlı bir futbolcuydu.İdmana erken geldi.Geç gitti.Ekstra idmanlar yaptı.Şut çalışmaları yaptı.Özel hocalar(fizyoterapist,kondisyoner,diyetisyen) tuttu,halen var.Belki bizim oyuncularımız özel hoca tutamayabilir.Ama çok Euro,Dolar alan yerli ve yabancı oyuncularımızla özel idman yaparak kendilerinin gelişimine katkı sağlarlar.Fizikleri hazır hale getirirler.Eksiklerini görüp tamamlamaya çalışırlar.Hocaları da hak ettikleri zaman formayı verirse artık onlar için yol açılmış olur.Gerisi onların yeteneğine,hırsına ve futbol ilahlarına kalır.

      Sil
    2. Scott Piri faktör burada da. Aslında onun için de özel bir şeyler yazmak lazım. Takımın fiziği ve dayanıklılığı çok gelişti.

      Sil
  5. Çok farklı yetenekleri olan bir hücum oyuncusu. Direkt forvet olarak bağlantı oyununu da çok başarılı oynayabilir. Kupa maçını ben de heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada olası patlayışlar, sezonun geri kalanı için mesaj olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir