29 Aralık 2020 Salı

Geçen haftaları Donk'la oynuyoruz ve performansı oldukça iyi


Luyindama ne zaman 11'e döner diye düşünürken, şu an forma adaleti "Donk'un" oynaması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden de geçen haftaları Donk'la oynuyoruz ve performansı oldukça iyi. Geçen sezon da Luyindama sakatlandığında karalar bağlarken, sahneye Donk çıkmıştı. Tabi bu pandemi öncesiydi. Pandemi sonrası ise herkes gibi o da düştü. Bu sezon ise yine en önemli isimlerden biri. Yaş 34 ama futbolunun olgunlaşmış halini izlemek büyük keyif.

Klişe olsa da, sorunsuz yedek. Stoper / orta saha fark etmeden oynar, bunu da 20 maç oynamasa, 21. maçta oynadığında, sanki o 20 maçta oynamış gibi performans vererek yapıyor. Emre Aşık için bu yorumu çok yapardım. O bayrağı Donk aldı, hatta daha da yukarılara taşıdı. Kasımpaşa dönemi, çok daha gençti ve ilk yıllarını stoper olarak geçiriyordu. Eleştirildiğini hatırlıyorum. 6 numara kaydığında farkını ortaya koymuş ve biz de o performans üzerine transfer etmiştik.

Fatih Hoca göreve gelene kadar ki süreci kayıp. Fatih Hoca sonrası ise en güvenilir isimlerden biri. Önce 6 numara, şimdi ise stoperde. Tekrardan stopere geçişi kariyerini de uzattı. Zaten çalışkan, fiziğini koruyor ve fiziği de önemli avantajı. Çok rahat şekilde 2 yıl daha götürebilecek seviyede diyelim. Tutarım yani takımda, böyle bir alternatifi nereden bulacaksınız ki? Saha dışındaki katkısı ve etkisi de yüksek. Liderlerden biri.

Böyle devam ettikçe de o oynayacak. Pas oyunu oynuyoruz ve oyunun yükselmesindeki etmenlerden biri oldu. Topu iyi kullanabilmesi, Marcao'ya yapılan baskıyı azalttığı gibi, Taylan Antalyalı'yı da rahatlatıyor. Olası Luyindama satışının şartları hazırlandı gibi. Donk'la devam ederim, oyun içindeki önemi büyük. Luyindama da değerli bir stoper olsa da, topu iyi kullanamaması, şu oyun içinde sorun oluşturmaya başladı. 

15 yorum:

  1. Donk kadar olmasa da Luyindama da iyi top kullanır. O özelliğinin kötü olduğuna katılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar iyi değil maalesef. Baskıyı Marcao yiyor ve top Luyindama'da kaldığında sorun oluyor. Bunu bu sezon kaybedilen çoğu maç gösterdi.

      Sil
  2. yarın öbür gün bi ucl maçına çıksak donk-marcao ikilisi yetersiz kalır. marcao daha v.muriçle başa çıkamıyordu. donk da aynı şekilde oralarda taşıyamaz bizi. boss bu takıma şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yetersiz kalır. Ligde ise yürür. Yine de ligde dahi Luyindama topla oynama konusunda sorun yaşayabiliyor.

      Sil
  3. bir dönem yüzünü görmek istemediğimiz donk ne hale geldi. donk bile asker oldu ama diagne adam olmuyor.. yine de umudum bitmedi.

    YanıtlaSil
  4. Luyindama giderse as kadrodaki stoper ikilimiz hazır fakat o zaman yine genç bir stoper yedeği bulmamız gerekebilir. Sadece Emin Bayram kalıyor çünkü elimizde.

    YanıtlaSil
  5. luyindama oynayınca bu pas oyunu sekteye uğramaz. donk kadar olmasa da top kullanır. zaten adı üstünde stoper, yani önceliği top dağıtmak değil. böyle cevher bulmuşken min 20'ye satmalıyız. ama böyle oturtarak en fazla 12-13'e satarız ki zaten 8'e aldık bu adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğradı. Baskıyı Marcao yedi ve oyun sağ kanada ağırlık getirdi. Omar bir Mariano değil, iyi top kullanamaz. Seri de yok, haliyle Luyindama tarafı sorun yaşadı.

      Sil
    2. Adı üstünde stoper, adı üstünde kaleci yorumları maalesef 90larda kaldı :( Bugün çok başka şeyler istiyor.

      Sil
  6. Antalya maçında Taylan olmadığı için Marcao-Luyindama ikilisi ile başlayıp Donk'u ön liberoya çekmek gerekiyor. Yoksa Antalyaspor orta sahayı çok rahat geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de olacaktır. Başka alternatif yok zaten.

      Sil
  7. Lyundama önünde rahatça top kullanabilen isimlerle hele dediğin gibi mariano ve seri gibi istasyonlar var iken bu kadar zorda kalmıyordu haklısın.
    Şuan donk lig açısından hele fazlasıyla tecrübeli bir kere.
    Lyundama ise ben burdayım demeye çalışır bir hale geliyor zaman zaman anlamsız güç savaşı verir duruma düşüyor kendini göstermek ister gibi bazen.
    Ayrıca bende en azından bu maç Taylan yok iken donk ile ortasahayı kurarak Bi görmek istiyorum takımın durumunu açıkçası çünkü Taylansız ilk alternatif bu olmalı yapmadığı iş değil donk un
    Hoca belki bu durumu daha önce deneme ihtimali doğsa da Taylanı yükseltmek ve moralden düşürmemek adına hiç vazgeçmedi taylandan ve oda layık oldu üzmedi şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an zorlanıyor. Mariano'nun olmaması büyük etken ve Luyindama'yı zorlayan en önemli nokta. O isimlerin arasında topu kullanması sırıtmıyordu. Rakip kime baskı yapacak ki? Marcao'yı kapatsan Mariano var, Seri var, zamanında Fernando vardı. Bugün Omar yapamaz bu işi, Taylan dahi zorlanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir