20 Aralık 2020 Pazar

İlk golü atamadığımız maçlarda kazanamama gibi bir istatistik edindik


Galatasaray'ın gol beklentisi beklediğimin üzerinde çıkmış. İlk yarıda hücum anlamında fazla bir şey yapamadık. 2. yarıda, yenilen golden sonra reaksiyon verilse de, müthiş bir baskı vardı diyemem. 83. dakikada, Ali Yavuz Kol'un oyuna girişinin ardından orası hareket kazandı ve rakip ceza sahası içinde biraz daha kalmaya başladık. Uzatma dakikalarında da bol bol şut ve aksiyon izledik. Maç 2-1'e geldikten sonra bile Diagne'nin kaçırdığı bir gol var.

Hücum için geçen haftalarda "organizasyonun" altını çizerken, Karagümrük karşısında bunu konuşmak zor. Yine de bazı anlar var tabii. İlk yarı kötü diyorum, Oğulcan Çağlayan'ın ilk dakikada kaçırdığı golle başlıyoruz. Emre Kılınç'ın müthiş pasında, Emre Akbaba'nın topu kontrol edememesi de buna dahil. 2-3 tane bu tarz an var ve ilk golü bulsak eminim ki görüntü değişir. Her maçı iyi oynayamıyorsun, imkanları değerlendirmek gerek.

İlk golü atmamız önemli. İlk golü atamadığımız maçlarda kazanamama gibi bir istatistik var. Geri dönüşlerde zorlanıyoruz ve beraberliği de koruyamama gibi bir hastalık edindik. Şu maçta berabere kal mesela, al 1 puanı. Alanyaspor maçı için de bu geçerliydi. Kazanamıyorsan kaybetme derler ya, tam olarak bu. Karagümrük karşısında 1-1'i buldun. Yine baskı yap ama kontrolü de yitirme. Marcao, rakip yarı sahada pres yapmasın ya da Donk forvet oynamaya devam etmesin.

2. yarıya bakıyorum, yine imkanlar var. Feghouli, rakip ceza sahası içinde bitiremiyor mesela. Diagne'nin de çokça kez kontrol edemediği toplar oldu. Bunun için çaba da göstermedi. Bu adam, son haftalarda hareketli oynadığı, mücadele ettiği ve pas oyununa katıldığı için değer kazanmamış mıydı? Böyle hareketsiz, her top ağzımın içine düşsün mantığıyla kalacaksa ne yapabiliriz? Yine geldi toplar, kontrol yok. Ali Yavuz Kol eleştiriliyor da, beraberliği getiren, isyan eden isim bence oydu.

10 yorum:

  1. Kötü günündeydi çoğu oyuncu, ilk yarıda Kılınç da bir topu kontrol edemedi feg çok iyi getirmişti orada tek vuruş da yapabilirdi Kılınç ama kontrol etmeye çalıştı, bir takım kırılmalar da yaşadık ama yapacak bir şey yok, belhandayı dahil edip kadroya büyük değişiklikler yapmadan devam

    YanıtlaSil
  2. Kadroda yetenek problemi var çünkü. Oyle basit hatalar yapildi ki first touchlar olsun, pas hatalari olsun takim ritmini kaybetti. Ritim kaybettikce hatalar arttı.

    YanıtlaSil
  3. bay geçmek bize yaramamış çok net. makine gibi işlerken ara verince paslanmışız. artık ara falan yok. maç dolu önümüz. şimdi gaz basma zamanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o çark yeniden işlemeye başlar.

      Sil
    2. çark işler de biz de 1 puanın değerini bilelim artık. şu an 2 puan fazla olsa bile güzel olurdu (alanya ve karagümrük)

      Sil
    3. Ben de ona takılıyorum işte.

      Sil
  4. Bay geçmek ritmi bozdu. Bu da takımın tam anlamıyla oturmadığıni gösteriyor. Bir de Karagümrük bize problem çıkarabilecek tarzda bir takımdı.ders alıp yola devam demek gerekiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir