12 Aralık 2020 Cumartesi

Marcao'dan 2 yaş küçük, Onyekuru'nun bizde uçup kaçtığı yaştan da 1 yaş büyük


Yaz dönemi için gerçekleşmesini istemediğim, hatta çok korktuğum 2 tane hamle var. Onyekuru ve Seri transfer edilir diye çok korkuyorum. Şu an oynanan oyunu bozacak, maliyetli, benim gözümde lüks hareketler. Oyunu hızlandıracağım diye alacağın Onyekuru'nun maliyeti olacak. Oysa ilk 11'inde bu tarz birine ihtiyaç duymadığın gibi, kulübende o role uygun isimler var. Seri'ye girmiyorum bile. 8'e yazsan ağır kalacak, 6'ya çeksen 11'in dengeleri bozulacak. Taylan Antalyalı 6 numarada 8 numara gibi oynayabiliyorken, Seri 2 pas yapacak diye takımı ağır kılacaksın. Bu hamlelere ihtimal vermiyorum.

Onyekuru 23 yaşında ve kendini kanıtlamış deniliyor. Nedeni de bulduğu şanslar tabii. Özellikle de Galatasaray dönemi. 21 yaşında bu takımın formasını giyip, şampiyonluğun belirleyici isimlerinden olmuştu. Kerem Aktürkoğlu için ise altyapıdan yeni yükselmiş bir futbolcu algısı yapılıyor ya, kendisi 22 yaşında. Marcao'dan sadece 2 yaş küçük, Onyekuru'nun bizde uçup kaçtığı yaştan da 1 yaş büyük. Futbolcunun kendini kanıtlaması için ona şans vermeniz gerekiyor.

O şansı da şimdilerde bulmaya başladı ve kendisinin iyi kumaşından söz ediyoruz. Ciddi potansiyel, gelecek onun. Yarın x hızlı kanat gelse, bu şansı bulabilecek mi? Ben, Sekidika için bile bunu düşünüyorum. O da oyuna sonradan girip, bir şeyler yapabileceğini gösterdi. Hazır içeriden kazanıyoruz, buna devam etmek en doğrusu değil mi? Alternatif üretemediğin pozisyonlara elbette yeni transfer yaparsın. Tabii doğru profil ve tarzda.

Kanat konusu ise transferde en son düşünülecek yer. Elinde kazanılmayı bekleyen birçok isim var. Şans da bulmaya başladılar ve "biz bu takımı çok sevdik" dedik. 17. , 18. futbolcuları konuşur olduk, 12. adamı geçtik artık. Ocak ayında atılacak adımlarda bunu düşüneceğiz. Etikete odaklı dostlarımız maalesef iddialı ve maliyetli isimleri konuşmaya devam edecek. Onlara da düzen içinde kendilerince yer bulmaya çalışacak, hatta bunu hocaya yontacaklar. "Fatih Hoca da böyle düşünüyordur" diye. Oysa alakası yok. 

6 yorum:

  1. Peki onyekuruyu solda keremide sağ kanatda beraber oynatılamazmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatılmaz. Oyun yapın tamamen değişir. İyi olan yapıyı neden bozmak için bu uğraş?

      Sil
  2. Katılmıyorum. Ligin ikinci yarısında her hafta çift maç oynanacak. Kadro olabildiğince geniş ve güvenilir oyunculardan oluşmalı. Allah korusun olası bir covid vakasında 5-6 maç kacirabilir oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriden kazanımların var işte. Neden onların önü tıkanıyor. Neden bu etiket sevdası.

      Sil
  3. Burda bile hâlâ transfer diye sayiklayanlar var. İnsanlara transferle şampiyon olunmayacagini önce kendi değerlerini sahaya sürüp onlara güvenmek gerektiğini anlatmak çok zor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir