17 Aralık 2020 Perşembe

Mevcut şartlarda, aklıma daha iyi bir orta saha alternatifi gelmiyor


Aytaç Kara / Galatasaray haberlerini gördükçe mutlu oluyorum. İstediğim ve beklediğim transferlerden biri. Sezon sonunda sözleşmesi bittiği için, Galatasaray'ın mevcut şartlarında, aklıma daha iyi bir orta saha alternatif gelmiyor. Taylan Antalyalı'ya alternatif arıyoruz ve o isim de yerli olmak zorunda. Yabancı hakkı olmadığı gibi, giderek düşecek bir yabancı kuralı sarmalının içine gireceğiz. Zaten ülkenin içinde bulunduğu döviz kurunu düşününce, ister istemez yerli ağırlığı oluşacak.

Şu an satış yapamadık, haliyle ciddi bonservis bedelleri veremeyiz. Yabancı hakkı da dolu. Bir de gelecek ismin, Taylan Antalyalı'ya alternatif olması gerekiyor. İddialı bir isim alırsın, tüm ahenk bozulur. 2-3 tane nokta dokunuş lazım ve o dokunuşlar da "alternatif" diyebileceğimiz isimler. Kadroyu biraz daha genişletecek, hamle olabilecek, yoğun maç trafiğinde elinizi rahatlatacak isimler. Oturan bir 11 var. Sorun ise bazı noktalardaki alternatif eksikliği.

Aytaç Kara da elinizi güçlendirir. Anadolu'da hakkı verilmeyen yerliler listem var. O listede de Aytaç Kara üst sıralarda yer alır. Taylan Antalyalı'yı özel kılan, 6 numarada 8 numara gibi oynaması. Çok tempolu, hareketli, oyunun 2 yönünü oynuyor. Aytaç Kara da böyle. Tempolu, pas ve teknik özelliği iyi, işin savunma tarafında da etkili bir orta saha. 6-8 oynar o da, orta sahada ciddi bir alternatif kazanırsınız. Böyle bir yerliye ihtiyaç var.

Bonservissiz geleceği söyleniyor bir de. Şener Özbayraklı'yla takas iddiaları vardı, umarım doğrudur. Hem istemediğiniz bir isimden çıkıyorsunuz, hem de Aytaç Kara ile elinizi güçlendiriyorsunuz. Bu tarz başka yerliler de var. Kimi Ocak'ta gelir, kimi yaza kalır. Yerli ağırlığı daha da güçleniyor ve bu isimleri işlemek çok daha kolay. Fatih Hoca, bu tarz yerlilerden iyi katkı alıyor. Transferini heyecanla bekliyorum.

8 yorum:

  1. Aytac Kara iyi oyuncu ancak bonservis geliri elde ede bilirsek Berat Ozdemir ve Salihi tercih ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berat Özdemir tamam da, Salih Uçan'ın oyun tarzıyla, Taylan Antalyalı'nın oyun tarzı arasında benzerlik yok. Aranan isim olmaz.

      Sil
    2. Genel olarak orta sahaya hem salih hem de Berat lazim diye dusunuyorum hocanin elinde daha saglam bir Salih izleye biliriz
      En yakin ornek Taylan degisimi

      Sil
    3. Ne kadar dokunsa da, o pozisyonda olmaz. Hızlı değil çünkü. Bence de lazım, ekstra olarak alırım.

      Sil
  2. “Anadolu'da hakkı verilmeyen yerliler listem var.“
    Listenizde ki isimleri açıklar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin bildiği isimler. Bir ara ayrı yazı olarak yazarım.

      Sil
  3. Direkt on bire değil de geniş kadroya zenginlik katabilecek bir isim. Ligin ikinci yarısında yoğun fikstürde mutlaka ihtiyaç olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan için bir alternatif bakıyoruz şu an. Bence en ideal isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir