30 Aralık 2020 Çarşamba

Sezon sonu sözleşmesi biterken, yerli ağırlığı da gelirken takımda kalacaktır


Ömer Bayram'ı bu sezon özelinde çok eleştirince, Trabzonspor karşısındaki iyi görüntüsünü konuşmak gereği doğdu. Maça girerken ki düşüncem ile, maç sonrası düşüncem arasında büyük farklar var. Maç sonu yazmıştım da, maçı Galatasaray'a getiren isimlerdendi. Feghouli gibi bir oyun aklı kenara gelse de, Ömer Bayram'ın enerjisi büyük artı sağladı. Taylan Antalyalı / Belhanda / Ömer Bayram orta sahasının bu hareketliliği de önemli avantaj. Futbol artık hareket oyunu.

O da orta sahaya geçişinin ardından bambaşka bir yapıya geçen isim. Sol bek transfer edildiğinde çok sıradan kalmıştı. İyi bir sol ayağı olsa da, savunma zafiyeti sorun oluşturdu. 2. yılda ise orta sahaya geçişi futbolunu değiştirdi. Seri, Nzonzi gibi isimlerin ağırlaştırdığı orta sahaya, enerjik bir hareket gerekiyordu ve bunu da içeriden sağladık. Fatih Hoca'nın son dönemde bu tarz birçok imzası var. Ömer Bayram da onlardan biri.

Hatta sol önde de iyi maçları var. Onyekuru'nun sıtma olduğu dönemi, sol açık gibi geçirmişti. Orta sahaya geçince asist sayısı da o oranda yükseldi diyelim. Geçen sezon pandemi olmasa belki de asist kralı olacaktı. İyi de duran top kullanıyordu ve goller attırdı. Bu sezon ise performansı istikrarsızdı. Genellikle sonradan oyuna dahil oldu ve Trabzonspor maçına kadar da görüntüsü iyi değildi. Sezon sonu gidebilir mi diye düşünürken, bir anda Ömer Bayram'ın ciddi alternatif olacağını hatırladık.

Galatasaray formasıyla 76 maçı var ve 2 gol 19 asisti bulunuyor. Bu sezon ise 17 maçta 3 asisti var. Trabzonspor maçında, Oğulcan Çağlayan'a yaptığı asist usta işi değil miydi? Savunma arkasını müthiş gördü. Topla ilişkisini beğenmesek de, topla oyalanmadığında iyi işler çıkarıyor. Zaten hareketli, topla dikine çıkabilen, sol kanadına yardımcı. Sezon sonu sözleşmesi biterken, yerli ağırlığı da gelirken takımda kalacaktır.

8 yorum:

  1. ömer bence kalmalı. daha doğrusu gs için uygun teklifi yaparız. giderse gider. bırakalım gitsin demeyi anlamıyorum. bizim taraftara kalsa benchte de dünya yıldızları oturacak.

    akbaba kalmak istemiyor deniyor. kendi bilir. yine de teklif yapılmalı. bu hikaye keşke böyle bitmeseydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Teklifi yaparsın, kabul etmezse kendi bilir. Emre Akbaba için de bu geçerli, ayrı bir yazı da yazdım.

      Sil
  2. Hocanın bu stil ve form dokunuşları güzel bir 11 sayabilecek kadar ilerlemekte sırf buna saygımdan bile kalması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Zaten bu tür oyunculardan feg arda gibi yaratıcılık beklemek hata, Ömer gibi oyuncular düşük maaşa oynayan hammal diyebileceğimiz tür oyuncular, kadroyu paso yetenekli adamlar ile dolduramazsın zaten böyle adamlarda olması lazım, bizim ülkemizde teknik fizikten ön planda tutulduğu için yani fiziği ile iş yapan adamı aşağılayıp teknik kapasiteyi yüceltiyoruz sonra elin köy takımları gelip senin o teknik yıldızları döve döve ezerek yeniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bir takımda b, c, d sınıfı isimler de olacak. Doğru kadro mühendisliği bu.

      Sil
  4. FM 21'de o kuralı iyi uyguladım ben :) Zorlanmadım.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekte bence de yürürlüğe girebilir bir kural değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir