13 Aralık 2020 Pazar

Sezon sonunda bitecek sözleşmeleri de konuşma vakti geliyor


Sezon sonunda bitecek sözleşmeleri de konuşma vakti geliyor. Muslera, Belhanda, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Linnes, Donk, Emre Taşdemir, Şener Özbayraklı'nın sözleşmeleri bitiyor. Arda Turan'ın da bitiyor görünse de, opsiyon olduğu için uzayacaktır. Kiralık sözleşmeleri bitecek olan Saracchi ve Etebo'yu ise saymıyorum. Bazı hamleleri şimdiden yapmak ve yaz döneminde panik halinde hareket etmemek gerekiyor.

Muslera ve Emre Akbaba için yeni sözleşme haberlerini ben de okudum. Pandemi kaynaklı yüzde 15'lik indirimlerin yanında, mevcut sözleşmelerindeki rakamlardan da yüzde 30 daha aşağıda bir rakama yeni sözleşme yapacakları yazılıyordu. Muslera zaten bayrak adam, her şartta devam edilmeli. Emre Akbaba'nın da kalmak için tek çaresi indirimli sözleşmeyi kabul edişi. Sık sakatlıklar yaşadı ve futbolu geri attı. Değerli bir yerli olsa da, bu seviyede tutunabilmesinin yolu bu. 

Belhanda'nın da şu sıralar sözleşmesini uzatırdım. O da ciddi bir indirimi kabul eder. Bu işi ertelemek başka talipleri de ortaya çıkarır ve rakamlar ister istemez oynar. İpler futbolcunun elinde olacak ve sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalınca da istediği takıma imza atabilecek. Takımda kalmak isteyeceğini düşünüyorum, Fatih Hoca da onunla devam etmek ister. Şu adamı bedelsiz kaptırmak, cidden hayal kırıklığı. Yerini doldurmak için de olmadık rakamları gözden çıkaracaksın. Ne gerek var.

Donk'un sözleşmeleri yaz dönemi konuşulur. Sezon içinde gösterdiği performansa bağlı karar verilir. Değerli bir alternatif. Kendine iyi bakıyor ve çalışıyor. Yaşının kaç olduğuna takılmıyorum. Linnes için de gider gözüyle bakarken, son haftalarda gösterdiği çıkışa bakınca kalabilir diyorum. Sistem oturdu çünkü, bu düzen içinde büyüyor. Ciddi bir indirimi de kabul eder. 

Emre Taşdemir de şu form sonrası, çok daha iyi bir sözleşmeyi alır. Ömer Bayram ise gitse şaşırmam, o konuda kararsızım. İyi alternatif olsa da, ücreti düşüktü ve x takımların teklifi karşısı meyil verir mi? Şener Özbayraklı'nın ise kalma şansı yok, bu ayrılığı Ocak ayından izleriz. Kiralıklar tutulmaz, Arda Turan'ın da dediğim gibi opsiyonu vardı.

15 yorum:

  1. muslera bir efsane. bunu tartışmak bile komik. ama muslera çok büyük para kazandı bu kulüpten. bu kriz ortamında yeni sözleşmesi 1.8 falan olmalı. 2 milyon bile fazla.

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Sener ve Ømer haric hepsinin søzlesme uzatmasi taraftariyim. Ømer'i køtu bulmuyorum. elinden geleni yapiyor, hatta beklentinin uzerine cikti gecen sezon. Ama daha fazla katki alinabilecegini sanmiyorum. 3 yildir burda, daha da vasatlasmadan vedalasmak lazim. Atalay, Yunus Akgun gibi isimlerden sure calacak yoksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ömer Bayram'la da uzatırdım. Ama giderse de çok üzülmem.

      Sil
  3. Şener dışında hepsi kalabilir gibi aslında ama donk ve linnes daha sonradan belli olur gibi, tam olarak ne bekliyor yönetim bilmiyorum her geçen vakit aleyhimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancılar için biraz daha beklemek lazım tabii. O iş sezon sonuna kalabilir. Linnes ve Donk için yazdım.

      Sil
  4. Belhanda ve Şener hariç diğerleriyle konuşulmalı. Uygun rakamları kabul edenlerle sözleşme uzatılmali. Belhanda ya ihtiyaç olmadığı artık görülmüştür diye düşünüyorum. Taylan yerine alternatif üretilip kadroyu çok fazla bozmadan istikrar sağlanmalı. Etobo ve saracchi de gitmeli. Sol bek için de alternatif her ne kadar linnes olsa da hazır beklyecek bir yedek düşünülmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'ya ihtiyaç duyulmadığı görülmüş müdür, hele ki bu sezon :) Bitmeyecek sanırım bu nefret.

      Sil
  5. Muslera tabi ki kalmalı. Ve alacağı ücret de bu takımın tavanı olmalı. Bence max. 2 milyon euro verilmeli. Hem yaşı, hem yaşadığı sakatlığın getirdiği risk hem de takımın ve ekonominin gerçekleri bizi buna itiyor. 2 milyon euro ücret tavanı ilan edilmeli. Yerli yabancı bunun üstünde kimseye ne teklif yapılmalı ne de alınmalı.
    Akbaba kesinlikle kalacaksa makul indirim yapması lazım. Yoksa o da gidebilir.
    Belhanda ile de aynı şekilde max ücret tavanı teklif ederim. Ve mümkünse de teklif geldiği zaman yazın satarım. Hiç olmazsa zarar etmemiş olurum. Kalırsa da bir sistem içinde çok faydalı olduğunu, skor yapabildiğini sanırım herkese ispatladı. Faydalı bir joker. Sol açıkta neler yapacağını yakın zamanda herkese gösterecektir. Kesinlikle uzatmak lazım.
    Ömer, şener bence gitmeli. Oynama ihtimalleri yok. Boşa para vermenin gereği de yok.
    Donk'a bu takımda her zaman yer var, yeter ki makul az bir ücrete ok desin.
    Aynısı Emre taşdemir için de geçerli. Yaşı genç. rotasyon oyuncusu olarak zaten az bir ücret alıyor, yerli de o da kalmalı.
    Lines eğer şu an ki aldığının 30% altına ok derse bence kalsın yoksa gitsin. Çok para alıyor.
    Burada bahsedilmeyen Marcao var. Onun da iyi fiyata satılmasını istiyorsak kesinlikle zam yapıp öyle satmalıyız. Yoksa eğer yaza satamazsak, bedavaya kaçacak. Aynısı lyundama için de geçerli.
    Ama bütün bu dediklerimizi yapabilecek bir futbol aklı olmadığını hepimiz maalesef biliyoruz. Keşke bir sportif direktörümüz olsa.
    Kulübün bugününü değil geleceğini düşünen biri olsa. Fatih Hoca ve ekibi bugünle ilgileniyorlar, buna mecburlar. Zaten zamanlarının hepsini bu iş alır.
    Ama gelecek planlaması apayrı bir iş, apayrı plan, program, mesai ve beceri gerektiren bir konu. Bütün iyi Avrupa kulüplerinde bu işleri götüren Sportif Direktörler var. Futboldan gelmeyen, teknik direktörlükle işi olmayan bu tarz birini bu pozisyona getirsek çağ atlarız. Misal hocanın da sevdiği isimlerden bulsak, Enternasyonel birini oraya koysak. Misal Drogba gibi, ne güzel olurdu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, kalmalı ve alacağı ücret takımın tavanı olmalı. Kimse de o bantlara asla çıkmamalı. Maaş skalası böyle yakalanır.

      Sil
  6. Muslera kalmalı. Emre Akbaba bize borçlu 1.8 verdik ama sakattı hep. Bir milyon avro altı bir rakama kalmalı. Emre Taşdemir 300-400 arası bir rakama he derse kalsın. Ömer Bayram kalsa da olur gitse de. Linnes son haftalarda Omar!dan daha iyi oynadı. Sene sonuna kadar sürerse bu performans ona da 1 milyon avro altı teklif edilmeli. Donk 1 altına kalsın. Gerisi gitsin. Artık bırak 4-5'i maksimum 2 ödeyebiliriz. yayın geliri düştü, ŞL direk katılım yok. 300 milyon avro da garanti değil. Hormonlu gelirleri çalarak, peşkeş çekerek bitirdik. Şimdi scout zamanı. Ya da hüsran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 milyon avro olacaktı.

      Sil
    2. Emre Taşdemir bugün gitse, yerine yazabileceğin bir yerli var mı :) Küçük görme derim.

      Sil
  7. Küçük görmem asla. Sadece o paraları artık ödeyemez kulüp. 300/400 bin avroya kalsın dedim. Emre Akbaba'yı kast ettin de kazayla Taşdemir yazdıysan Emre vaadi büyük bir futbolcu ama hep sakattı. Üç yılda 60 maçı var. Tamamı 90 dakika da değil. 5.5 milyon avro aldı ama karşılığını veremedi. 2 yıllık 700/800 bin avroya imza atsın, istikrarlı oynasın, daha fazla talep etmeye yüzü olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paraya kalır zaten. O dediğin parayı TL'e çevirdiğin an ortaya güzel rakam çıkar. Olay şu, he derse kalsın tarzı :) Demedi diyelim, alternatifin kim?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir