3 Aralık 2020 Perşembe

Şimdi bu isimler dönecek ve kadro nasıl olacak?


Eksikler dönüyor diyelim. Arda Turan haricindeki tüm eksikler takıma döndü ve idmanlara başladı. Muslera dahi çalışmalara geri döndü ve hazırlanıyor. Arda Turan da bugün yarın geri dönecektir. Onun hastalık süreci maalesef uzun sürdü. Konuşmak istediğim konu şu, son 2 haftadır iyi oynuyoruz. Takımdan eksilen isimler de, ilk 11'i derinden etkileyecek isimlerdi. Şimdi bu isimler dönecek ve kadro nasıl olacak?

Son 2 maçtaki hareketlilik, tempo, özellikle de pres gücü oldukça iyi. Bunu da, eksik diye düşündüğümüz isimlerin hepsini tekrardan 11'e yazarak devam ettirmek zor. Kastım da daha çok Arda Turan ve Babel. Bu sezon gösterdikleri performansı beğeniyorum ve takım içinde önemli yerleri var. Arda Turan'ın oyun aklı ve sakinliği, Babel'in de hareketliliği ve fizik tarafı ön planda. Bu isimlerle pas oyununu iyi oynadık, hücumda da kalite sağladık.

Eksikler sonrası ise yapı biraz daha gençleşti. Biraz daha dinamizm kazandık. Oğulcan Çağlayan, atletizmi ve pres gücünü yükseltti mesela. Feghouli merkeze geçtiğinde oyun aklını arttırdı, yine Emre Akbaba sol tarafta hareketlilik sağladı. Diagne de son maçta gösterdiği performansla, o pozisyonda oynanması gereken oyunu bizlere gösterdi. Donk'un yine pas özelliği, oyun kurulumu tarafında artıydı. Linnes'i, Emre Taşdemir'i de oldukça iyi.

Alternatif üretmek lazım, 12. , 13. isimleri bulalım derken, 18. ismi dahi bulduk. Eksikler de geri dönünce, elde iyi bir yapı oluştu. Sekidika'nın dahi yapabileceğini gördük, öyle düşünün. Bu oyunun bozulmasını istemem, hatta daha da yükselmeli. Şu an Donk / Luyindama değişimi dahi beni düşündürüyor. En büyük problemlerden biri Marcao'nun yediği baskıydı. Luyindama'yla bu kadar iyi oyun kurmak zor. Onu serbest bırakıp, Marcao'ya yüklendiler ve bu da onun performansının düşmesine sebepti. Son 2 maçta ise toparladığını gördük.

Hatayspor karşısında aynı 11'le devam ederiz. Sonrasında ise değişiklikler konuşulur. Emre Akbaba yerine Belhanda'yı düşünüyorum. Pres tarafında daha fazlasını vaat ediyor. Feghouli de merkezdeki rolünü bırakmamış olur ki bence doğrusu da bu. Saracchi ve Omar gibi isimler de bu oyunu iyi oynar. Yine de şu an oynayan isimlerin performansı iyi, bir anda kesilmeleri adil olmayabilir. Arda Turan ve Babel ise bir süre bekleyecek gibi. Okan Kocuk ise geldiği gibi kaleyi zaten alır. Tek eksik olduğumuz nokta orası.

5 yorum:

  1. Arda da iyileşmiş ve antremanlara başlamış. Babel'in youtube videosunda görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyonları kazanmaları gerekiyor. Haftaya bay geçecek olmamız iyi oldu, bu isimler toparlar.

      Sil
  2. En azından birkaç hafta Arda, Babel, Belhanda yedekten gelmeli. Çünkü bu mecburiyet kadrosu bir başka tablo çıkardı ortaya. Koşan, önde basan, ısrarla şut atan, rakibi yıpratan oyun yapısı önceki haftalarda yaşadığımız sorunları minimize etti. Kayseri ve Rize maçlarındaki görüntü aynı oyunda ısrarı işaret ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatayspor maçı kenardan gelirler. Sonrasında Belhanda denkleme girer, bence Akbaba'dan fazlasını vaat ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir