10 Aralık 2020 Perşembe

Steven Caulker & Galatasaray, Luyindama giderse?


Alanyaspor'un birçok değerli parçası var. Steven Caulker de o oyunu güçlü kılan parçalardan biri. 1.5 yıldır Türkiye'de ve istikrarıyla göz doldurdu diyelim. Tottenham alt yapısından yetişmiş, Liverpool forması giymiş bir isim. Premier Lig kariyerinde de çok önemli transferlere imza atmıştı. Düşüşe geçip, boşa çıktığı dönemde ise Alanyaspor bu transferi gerçekleştirdi ve geçen 1.5 yılda ne denli büyük iş yaptıklarını görüyoruz.

Sadece yarım sezonluk performansıyla dahi, yaz dönemi Fenerbahçe gündeminin en önemli isimlerinden biri olmuştu. Belki Ocak ayında da bu hamle için zorlayacaklar. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve pek uzatacak gibi görünmüyor. Galatasaray'la da adı geçti mesela. "Luyindama satılırsa" üzerinden ihtimaller düşünülürken, belli ki o yeri doldurmak adına ciddi bedeller verilmek istenmiyor. Ben "scout ağırlıklı" bir hamle beklesem de, bu tarz fırsat işlerine de şaşırmam.

Sert, hava toplarına hakim, top tekniği de fena olmayan ama ağır bir stoper. Oyun bilgisiyle bu ağırlığının üstünü kapatıyor diyelim. İstikrarlı oluşu en önemli özelliği. Geriden pasla çıkmaya çalışan Galatasaray'da sırıtmaz, sertliği arttırır, hava hakimiyeti artı sağlar ama önde basan ve stoperleri orta sahaya kadar çıkan Galaasaray'da ise soru işareti. Luyindama'nın artısı, o fiziğe oranla hızlı oluşuydu. Donk da çok hızlı isim değil ama top tekniği o kadar iyi ki, farkını başka yönde ortaya koyuyor.

Stoper için öncelikli bakılacak bir özellik olmasa da, gol sayısı da yüksek. Bu da duran toplar açısından önemli bir artı olur. Luyindama gidecek mi, önce buna bakalım. Gelecek paraya göre bir transfer stratejisi mutlaka vardır. Scout hamlesi beklerim, öncelik bu olacaktır. Yine de çok para harcamama düşüncesi ve yerliye yönelim de alternatiflerden biri. Şu kadar para geldi, hepsi transfere gidecek diye bir şey yok.

16 yorum:

  1. Bu transfer gerçekleşirse hocanın bi gözü emin bayramda olduğuna yorarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de alternatif gerekir, sayısal anlamda azalacağız.

      Sil
  2. Bu yönetimin en büyük problemi maaş ödeyememesi çünkü sıcak para akışı sağlayan yönetici albayrak Bir tek o da kuruşu kuruşuna alıyor parası geri, o yüzden luyindama 15 milyon euro civarı bir paraya satılırsa en azından maaşda ödeyebiliriz çünkü maaş ödemezseniz şampiyon olamazsınız, tabi luyindama nın bu paralara satabilecek bir yönetim olduklarını düşünmüyorum orası ayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Gelen para ödemelere gidecek. Bu yüzden de o para, olduğu gibi transfere harcanır düşüncesi hata.

      Sil
  3. Buna çok dikkat etmek lazım işte savunma hattında ki kaliteyi bir anda aşağı çekmeyelim bizim diğer takımlardan farkımız stoperlermiz, marcao luyindama donk ile diğerleri ile arasında bence büyük bir fark var, şunu demek istiyorum işte luyindamayı satalım yerine caulkeri alalım olmasın caulker biraz alternatif olarak düşünülmeli yani donk yazın giderse onun yerine olur böyle 3.stoper olarak, mutlaka luyindama tarzı bir potansiyel transferi yapılmalı yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +++ bjk mesela ilk başta marceloyu sattı sonra veteran pepeyi aldı pepe burada 6 ay top oynadı sonra yattı,sonra tosic gitti vida geldi yerine,vida tosic in bile yerini dolduramadı pepe de marcelonun,şimdi çer çöp ile oynuyorlar yani bir anda savunma kalitesi dip yaptı aynı şekilde fb de öyle skrtel ve kjaerden sonra onlar da ciddi düştü savunma kalitesi,dikkat etmek lazım aman şunu alalım idare eder düşüncesi ile bir anda çökeriz

      Sil
    2. Pepe Marcelonun yerini dolduramadıya koptum. Pepe herkesin yerini doldurdu 40 yaşında yılın savunmacısi seçilecek adam maaşını odeyemediler

      Sil
    3. Pepe, müthiş oynadı ama altını dolduramadılar. Paralar ödenmedi, sıkıntılar büyüdü. Marcelo sol stoper, daha farklı bir isim. Pepe ile kıyaslamam.

      Sil
    4. Marcelo tosic, vida ve pepeden çok daha iyi bir ikili idi, klasik yine etiketspor taraftarı, Marcelo gittikten sonra bjk savunması çöktü kardeşim pepe falan da bir işe yaramadı paso ileri çıkıp gol atıyordu ama savunma da uyuyordu çünkü herif real de zaten oynamış oynayacağını gelip burada gençler deplasmanında mı motive olacak, he bu arada 35 yaşında adama yıllık 5 milyon verirsen tabi ödeyemezsin

      Sil
    5. Marcelo güzel paraya gitti, satılırdı. Pepe de etiket hamlesi elbette ama çok iyi iş çıkarıyordu. Elbette maliyetli olacak. Bunu göze alıyorsan alacaksın, bu ayrı.

      Sil
  4. Luyindama gitse bile yine onun tarzında para kazandıracak bir isim bulunmalı. Anadolu'dan yabancı almak çok mantıklı değil bence. Ederinin çok üstünde para istiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout adımı olacaktır, mutlaka araştırması vardır.

      Sil
  5. gol etkisi pek bişey değiştirmez iyi orta gelmedikten sonra. yoksa luyindama da bu konuda iyi ama golleri sınırlı işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top kalitemiz son haftalarda yükseliyor aslında.

      Sil
  6. Caulker iyi oyuncu ama bize uygun olduğu konusunda şüphelerim var. Alanya türü kapanmadığımız için birebir yakalanma riski yüksek. Terim istiyorsa bir bildiği vardır derim. Caulker'ın zaafını minimize edecek bir oyun planı vardır belki.
    Öte yandan Alanya zirveye oynuyor. Sene sonu beleş gidecek de olsa sağlam bonservis almadan bırakmaz İngiliz'i. Abdırın bu konudaki geçmişini düşününce çok zor bu transfer.
    Bu tür transfer haberleri çok çıkmaya başladı. Yerli stoperler de yazılıyor. Bütün bu resme bakınca Emin Bayram'dan beklentisi düştü mü hocanın diye düşünmeden edemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon da iyi isimdi ama tutunamadı. Nedeni de ağır oluşu. Hocanın oyun düzenine uymadı. Caulker de uymaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir