5 Aralık 2020 Cumartesi

Şu an geldiğimiz noktada iyi ki sol bek almadık diyorum


Oynanan maçların ardından, bazı performansları "ayrı yazılar" altında yorumluyorum. Bazı isimleri haftalar içinde birçok kez konuşuyor olsak da fark etmez. Emre Taşdemir için de geçen haftalarda "özel yazılar" bulmak mümkün. Yazacak mısın diye yine soruldu, yazalım. Benim kafamda, Rizespor maçının ardından "3 Emre'yi" konuşmak vardı. Emre Taşdemir, Emre Akbaba ve Emre Kılınç'ın sol kanattaki uyumunu beğenmiştim. Çok hareketliydiler, bence pres gücünün de temelini oluşturdular.

3 ismin de ayrı hikayesi var. Emre Akbaba'yı sol kanada yakın kullandık, normalde pek görmediğimiz bir yer. Sakatlıktan da dönmesine rağmen yükselmeye başladı. Emre Kılınç'ı kanat gibi düşünürken, müthiş bir orta saha kazandık. Emre Taşdemir de kafamızdaki kadro planlamasında yoktu. En azından benim yoktu diyeyim. Transfer döneminde "sol bek" dedim durdum. Saracchi'nin sakatlık istikrarına güvenmiyordum, Emre Taşdemir'den yana da beklentim yoktu.

Emre Taşdemir, Galatasaray'a ilk imza attığında fena iş çıkarmadı aslında. Bursaspor'da çok ciddi bir potansiyeldi ve 19'lu yaşlarda Fatih Hoca onu Milli Takım'a alıyordu. Sonrasında o kadar sık sakatlıklar yaşadı ki, futbolu ciddi anlamda geri attı ve sözleşmesi de gün sonunda fesih edildi. Galatasaray'a gelişi bu anlamda sürpriz oldu. Fatih Hoca, bildiği isim olduğu için onu aldı. İlk yılında katkılıydı da, Nagatomo'nun arkasını iyi kapattı ve uzun yıllardır sakat olmasına rağmen, geri dönüşünde ve bu seviyede hiç sırıtmadı.

Yeteneği ve özelliğiyle büyük takım sol beki, bunu kimse inkar etmez. 2. yılında ise ister istemez düştü. Daha geniş bir kadro kuruldu derken, forma bulamadı. Ligin 2. yarısında Kayserispor'a kiralık gitti, istikrarlı şekilde forma giydi ama beklentiyi de karşılayamadı. Geri döndüğünde, kendisiyle alakalı umudu kesmem bundandı. Onda da hala devam eden bir sakatlık problemi var, istikrarına güvenemiyorum. Saracchi / Emre Taşdemir ikilisi de beni bu anlamda korkutuyordu.

Yanılttı tabi, müthiş bir performans izliyoruz. Saracchi o bahsettiğim sakatlıkları yine yaşıyor ve sık sık yok. Emre Taşdemir ise o boşluğu iyi doldurdu. Müthiş bir temposu ve hücum katkısı var. Sol bek kıtlığı yaşayan Milli Takım'a göz kırptığını da belirtmek lazım. Şu an geldiğimiz noktada "iyi ki sol bek almadık" diyorum. İçeriden kazanım bu işte, her şey transfer değil. Bunu belki de en iyi yapan teknik adam Fatih Hoca'dır.

4 yorum:

  1. İçerden oyuncu kazanmanın en kolay yolu, iyi bir taktik ve sistem oluşturmadan geçer. Ne oynadığımız belli olunca, Emre ve Linnes'in performansları tavan yaptı. Yerlerine Saracchi ve Omar'ı koy, yine aynı yüksek performansı alırsın. Fatih hoca bu oyundan vazgeçmezse Oğulcan, Emre Akbaba, Ömer, Sekidika'yı da kazanırız. Diğer gençleri kupa maçına kadar fazla görmeyiz diye tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. İyi taktiğin, içeride futbolcuyu büyütür. Linnes mesela, tam bir sistem oyuncusu. İşlemeyen düzende fark yaratamaz ama işleyen düzenin iyi bir dişlisi olur.

      Sil
  2. Milli takım için de çok iyi olur sene sonuna kadar performansını arttırarak devam ederse. En eksik olduğumuz mevki orası

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir