19 Aralık 2020 Cumartesi

Taylan Antalyalı ister istemez "bu topa da ben mi koşayım" modunu açtı


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un saha içi yerleşimi haritası üzerinden konuşalım. Saha içi yerleşimi, özellikle de orta saha tarafında mağlubiyeti açıklamıyor mu? 2. yarıdaki skoru arama çabası ve kenardan gelen hamlelerle de alakalı olabilir ama, Feghouli ve Emre Kılınç'ı orta sahada oynarken ilk kez bu kadar kopuk görüyorum. Taylan Antalyalı o kadar yalnız ki. İster istemez "bu topa da ben mi koşayım" modunu açtı. Her maç ekstra işler yapamaz. Biraz ona da yardımcı olmalıyız.

Emre Akbaba, Diagne, Emre Kılınç ve Feghouli aynı hizada dizilmiş. Taylan Antalyalı orta sahada tek başına ve pas oyununda kendisine yakın kimseyi bulamıyor. Feghouli'nin de oyunu yönlendirmesini beklerken, pek o işlere girmedi. Emre Kılınç ise kayboldu gitti. 2. yarıya 1-0 geride başlayınca da, ister istemez biraz daha hücuma yükleniyorsunuz ve risk alıyorsunuz. Aldığınız risk de taktik plandan uzak, olabildiğince doğaçlama.

En kötü taraflardan biri de sol kanat. Saracchi hadi sakatlıktan döndü, bir şey diyemem. Emre Akbaba ise ne savunma katkısında var, ne pas oyununda. Saracchi'den olabildiğince uzak ve yardım etmiyor halde. Oysa rakibin o kanadı büyük nimetti, işlememiz gerekiyordu. O boşluğu göremedik bile. Gördüğümüz anlarda da, Emre Akbaba mı topu sürecek? Sol böyle de, sağda da görüntü farklı değil. Linnes'i överken, o da çok düştü.

Yerleşim haritalarında, iyi planı net şekilde görebiliyorduk. Bugün ise kötü planı görmekteyiz. Hücumda bir kaos var. Orta sahada Taylan Antalyalı tek başına ve takım o noktada birbirinden uzak oynuyor. Bu uzaklıkta da hangi pas oyununu oynayabilirsiniz? Ya da o vakit koşan, hareketli bazı isimlerin sahada olması amacı yok ki. 1-2 pasör isim daha ekle, en azından hücumda ağır da olsa kalitenin altını çiz. İyi olan oyunumuzdan ödün verdik maalesef.

4 yorum:

  1. Xg'ler vesaire incelendiğinde görülüyor ki maçı kalite eksikliği kaybetmiş. Tavan-Taban farkı yüksek oyuncularla oynuyoruz. Dün bu oyuncuların hem enerjileri düşüktü hem de günlerinde degillerdi. Galatasaray mutlak suretle oyuncu kalitesini arttırmak zorunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite eksiği değil, hareketsiz kalmak ve takım boyunun gereksiz uzun oluşu kaybettirdi. Alternatif üretmeliyiz, kadro kalitemiz gayet iyi.

      Sil
  2. Sol taraftan hiçbir katkı alamadık nerdeyse. Saracchi de yavaş yavaş Falcao havasına giriyor. Takımdan çok kopuk.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir