26 Aralık 2020 Cumartesi

Trabzonspor 0-2 Galatasaray, Karagümrük maçının telafisi


Karagümrük karşısında alınan mağlubiyetin telefi olmasının yolu, Trabzon deplasmanında kazanmaktı. Şartlara bakmıyorum. Rakibin durumu, eksiği gibi noktaların bizim adımıza pek bir avantajı olmuyor. Seyircisiz de olsa zor deplasman. Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinin ardından iyi bir savunma felsefesi yakalamış, en azından kaybetmeyen bir takıma karşı oynadık. Galibiyet oldukça değerli. Önemli de kapılar açacak.

Galatasaray'ın maça girişi iyiydi. İlk 10 dakika güzel baskı yakaladık ve oyunu rakip yarı sahasında oynadık. Sonrasında oyun dengelendi ve özellikle Nwakaeme ile oldukça zorladılar. Taylan Antalyalı ve Omar'a üst üste sarı kart gördürttü mesela, orayı çok iyi sürükledi. Oyun dengelenmiş, hatta Trabzonspor'a doğru ivmelenmişti. Feghouli'nin de oyundan çıkmasının ardından "oyun aklı" tarafında sorun yaşayacağımızı düşünüyordum. 

Ömer Bayram'ın hakkını verelim, çok iyi maç çıkardı ve enerji kattı. Emre Kılınç'ın sağ kanat performansını pek tutmuyorum mesela. Görüntüsü oldukça sıradanlaşıyor. Daha hızlı bir ismi kanada yazıp, Emre Kılınç'ı orta sahaya çekeriz diye düşünmüştüm. Ömer Bayram, orta sahada enerji getirdi ve biraz daha hareketlendik. İlk yarının sonunda gelen gol ise hem bir organizasyon ürünü, hem de olabildiğince iyi zamanlamayla geldi.

O dakikadan itibaren rakibin planı düştü işte. Topu Galatasaray'a bırakayım, öndeki hızlı isimlerle çıkayım düşüncesi bitti. Zaten hücum tarafında sorun yaşıyorlar ve ivme iyice Galatasaray'a geçti. Oğulcan Çağlayan'ın bu maçta forvet başlaması değerli. Hareketliliği ve çalışkanlığı yanında, ağır Trabzonspor savunması arkasına atacağı koşullarla da etkili olacaktı. Gol de böyle geldi. Asıl potansiyeli bu pozisyonda.

2-0'ın ardından ister istemez biraz daha tempoyu düşürdük. Koş koş oynayıp, rakibin hızlı hücumcularını işin içine sokmaya gerek yoktu. Emre Akbaba hamlesine anlam veremedim, Luyindama'yı da bence geç oyuna sürdük ama yine de sorun olmadı. Rakibin yine 1-2 pozisyonu var ki o da doğal. Sakindik, gol yeriz paniği de görüntüsü de oluşmadı. 3 de gelebilirdi ama vitesi doğal olarak düşürdük. Şu zor deplasmanda, çok kıymetli bir galibiyet.

20 yorum:

  1. Ömer müthişti ama akbaba niye giriyor ya, ali yavuz girse mesela çocuk en azından akbaba gibi yürümez saha da rakip kovalar, bence bu etiket sevdasını teknik heyet bırakmalı mesela haftaya yine oğulcan oynamalı Falcao değil adalet gereği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha profilinde başka isim olmadigi için oyuna dahil oldu. Yine de çare olmuyor.

      Sil
  2. okan, ömer, taylan, oğulcan. hepsine neler neler yazıldı hatırlayın. hadi bakalım şımarık arkadaşlar söz sizde..

    önemli olan sabır ve çalışmaktır. öyle herkese "gs seviyesinde değil!" demekle olmuyor bu işler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hepsinin transferlerinde pozitif şeyler yazdım ama hepsi beklediğimin çok ötesinde hareket etti.

      Sil
  3. dediğin gibi goldeki katkısına rağmen kılınç sağ tarafta bence köreliyor.
    belhanda iyiydi ama resmen 2 asist yaptı rakibe. onlar gol olsa şimdi ağlıyorduk. dünyanın en garip adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok net. Maalesef sağ kanatta performansı standart kalıyor.

      Sil
  4. kılınç bugün sağ kanatta çok iyi oynadı ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok tutmadım. En azından orta sahadaki haline kıyasla.

      Sil
  5. Linnes bence Omar dan daha iyi ve kontrollü. Ayrıca bize Okan da müthiş işler yapmaya devam ediyor. O da senden yeni bir yazı haketti sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar da iyi isim, özellikle savunma tarafında. Okan Kocuk için çok yazılar yazdım, özür dahi diledim :)

      Sil
  6. (nurika) Arda ve Ogulcan'in gol atmasina ayri sevindim. Bence illa Onyekuru gibi hizli bos alan seven adam alinacaksa (0-0 oyunundan ziyade one gectikten sonra rakibi cikarmamak icin) asil mevkii sag kanat olan bir oyuncu alinmasi daha mantikli, su macta sonradan girebilirdi bu tip bir isim, bilmem ne dusunursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan'ı oraya çekebilirsin o durumda da :)

      Sil
  7. Ben akbaba yerine ali yavuz girer mi dedim akbaba da oynasın iyi olsun eyvallah ama sanki oyun formatlarımızda dış destek olarak kalacak gibi duruyor maalesef yada onu etkili kılacak oyun ona kavuşmuyor bilemem ama top akbaba da o bulacak yolunu 11in bkz Taylan.
    Futbolcunun karı oynamak neticede.
    Neyse Galatasaray açısından yorumum şu ki garip bir gidişatımız var, kırçıllı mı diyeyim saçaklı mı bilmiyorum ama bir öyle bir böyle hallerimiz hele hele bırak haftaları aynı maçlar içinde şaşırtıcı geliyor.
    Örneğin bugün herhangi saçma bir pozisyonda gol yesek 2 1 sonrası olacakları hepimiz biliyor değil mi.
    Hepimiz o stres doğmasın diye dakika kaç diye ekrana baktı değil mi?
    Bana bu çok anlamsız geliyor tamam kapasiten yeterli olmayabilir ama sen 2 0 da yüklenen rakibi karşılarken 3 ün tehlikesini sunmuyor isen herkes lan yemeyelim belli olmaz der, dedirtirsin.
    Ben bunca uçurum ve oyun tarzı ve tavrı anlamında rakiplere karşı farkı olduğunu hissettiğim takımın şu bahsettiğim duruma esir olma ihtimalini kabul edemiyorum.
    Lütfen herkes anlasın eleştiri seviyemizi kenti açımızdan.
    Fark var ise farkı kavi kılarak korku salmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Turan düşünce, orada pas yapabilecek, orta saha özellikli biri düşünüldü ama Emre Akbaba bu seviyeyi taşıyamamaya başladı.

      Sil
  8. Hoca Emre'yi de kazanmaya çalışıyor sanırım. bir şekilde onun da fayda sağlayacağı zamanlar da gelecektir diye düşünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Yazıdan bağımsız olarak sorayım. Taylan-İrfan Can orta sahası iyi olur mu sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerede o günler. irfan can'ın içi gidiyordur zaten taylan ve oğulcan ile beraber olmak için. ama maalesef imkansız.

      Sil
  10. Son 1.5 aydaki oyun bence devrim niteliğinde. Son yıllardaki Terim şampiyonluklarına baktığımızda kişiler öne çıkıyor. Muslera performansıyla savunma hatalarını örtüyor. Feghouli bir dönem fırtına gibi esiyor, kanattan Rodriguez/Onyekuru ile süratli çıkıp, rakibi teslim alıyoruz ardından şampiyonluk. İpi bireysel performansların ağırlıkta olduğu, takımın belli bölgelerinde sorunların olduğu bir oyun anlayışıyla göğüsledik. Geçen sene Muslera sakatlandığı ve Belhanda, Feghouli kötü olduğu salgın döneminde tepetaklak gittik. Bu seneki oyun kişilerden bağımsız. Onyekuru’nun süratine, Muslera’nın performansına ihtiyaç duymadık. Topu süratli oynuyoruz çünkü. Hangi futbolcu topun süratinden daha hızlı olabilir ki! Veya hangi kaleci takım halinde yapılan savunmadan daha iyi olabilir ki! Bu oyunu maçın geneline yayamadık. İstikrar da sağlayamadık. Karagümrük maçında neredeyse hiç yapamadık. Yaptığımızda yeni bir dört yıllık şampiyonluk serisine hazırlanalım.
    Ancak bu konuda beni korkutan bir gelişme var. Hoca’ya saldırı başladı ve yönetim kabuğuna çekildi. Yönetim veya yerine gelecekler beceriksizlikleri, korkaklıkları, ihanetleriyle hocayı kızdırıp gitmesine neden olmaz umarım. Çünkü rakipler federasyon, medya eliyle saldırmaya devam edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu gelişimi 2 yıldır üst düzeyde. Özellikle de yerliler adına. Beklenmedik isimler. Şimdi oyun da büyüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir