26 Aralık 2020 Cumartesi

2010 / 2011 mi yoksa 2015 / 2016 kadrosu mu daha kötüydü?


Bazı zamanlar düşünüyorum, 2010 / 2011 mi yoksa 2015 / 2016 kadrosu mu daha kötüydü diye. Her 2 kadronun da ortak özelliği içinin boşaltılmış olması. Bazı önemli isimler, nedenini bilmediğim şekilde takımdan ayrılmıştı ve yerleri dolmadı. Gelen isimler de kalitenin çok uzağındaydılar. 2010 / 2011 sezonunu 8. , 2015 / 2016 sezonunu ise 6. bitirmemiz sürpriz değildi. Kadro kaliteleri, sezon içinde yapılan hatalar etken. Özellikle de kadroların içinin boşaltılması.

O sezonların 2. yarılarını ele alalım ve kadrodaki en iyi isimlerden oluşan takımlar şöyle;

Zapata
Sabri Servet Neill H.Balta
Cana Ayhan Culio
Kewell Baros Arda

Herkes sağlıklı kalsa, 2010 / 2011 sezonunda kadro bu şekilde olabilirdi. Stancu ve Pino gibi isimleri yazamadım, onlar da ağırlıkla 11 oynayan isimler. Kadronun içinin boşaltılması bir yana, sakatlıklar da büyük etkendi. Baros sürekli sakattı, Arda Turan uzun bir sakatlık yaşadı, Kewell da aynı şekilde bir var bir yoktu. Misimovic ve Elano gibi isimler de Ocak transfer döneminde takımdan ayrıldılar. Insua vardı mesela, düşünülmedi bile. Yekta Kurtuluş yine iddialı bir hamleydi, pek kendini gösteremedi. Mustafa Sarp / Ayhan Akman / Barış Özbek istikrarı da doğal olarak bozulmadı.


Muslera
Denayer Chedjou H.Balta Carole
S.İnan B.Kısa
Podolski Sneijder Yasin
Umut

Melo, Telles gibi isimler yaz transfer döneminin son gününde, Burak Yılmaz da Şubat ayında ayrıldı. Linnes'i yazmadım, Denayer'in sağ bek performansları daha net aklımda. Semih Kaya, Olcan Adın, Sinan Gümüş gibi isimleri de rotasyonda düşünün. Bir önceki sezon şampiyon olmuştu takım ve kadro da iyiydi. Kadroda Podolski harici doğru dürüst takviye yapılmadığı gibi, eldekiler de yollandı. Dzemaili'nin ücretinin yüzde 70'ini biz ödeyip kiraladık mesela. Daha da kötü olan, bu sezon 14 yabancıya dönülmüş, biz ise sezona 7 yabancıyla başlamıştık.

Haliyle de hiçbir kadro 2015 / 2016 sezonunun eline su dökemez. 2015 / 2016 sezonundan sonraki sezon da olmadık paralarla kötü hamleler yapmış, şu yapıyı biraz daha perçinlemiştik. Futbol akıl ve vizyonunun en dip sezonlarıydı. 2015 / 2016 sezonunda oluşan bu yapıda en başta Dursun Özbek, sonrası da Hamza Hamzaoğlu'nu suçlarım. Mustafa Denizli'si de yapıyı en dibe doğru sürüklemişti. Her anlamda iflas bir sezondu.

27.11.2020 tarihli yazı..

20 yorum:

  1. 2015/16 sezonunda hiç değilse Muslera, Sneijder, Podolski gibi yıldız isimler vardı. 2010/2011 baştan sona Anadolu takımı kadrosu gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona bakarsan 2010/11 kadrosunda da Kewell, Arda ve Baros gibi yıldızlar var. Ancak asıl sorun söz konusu sezonlarda,Muslera haricinde tüm bu yıldız isimlerin (Sneijder ve Podolski'de dahil olmak üzere), gerek sakatlıklar, gerek kötü kadro planlaması ve tabiiki kötü idare yapısı yüzünden hiç bir varlık gösterememiş olmaları

      Sil
    2. 2010 / 2011'de Elano ve Misimovic gibi isimleri de ekle. Bence 2015 / 2016 dan kötü bir kadro değildi. Bir de yabancı kontenjanı handikabı var tabii. 6+2 oynuyordun.

      Sil
  2. 2010-2011 biraz daha imkanların kısıtlı olduğu,yabancı kısıtlamasının da olduğu zor bir sezondu. Yönetim hataları mutlaka var ama dış etkenler 2015-2016 gibi değildi. Yabancı sınırı yoktu. Çok sayıda boşta iyi futbolcu vardı. Dembele'yi bile Florya'ya getirmiştik. Onun haricinde diyelim ki para harcamak istemedin,zaten bir önceki sezonun şampiyonusun. Muslera Sabri Denayer Chedjou Telles Selçuk Melo Dzemaili Sneijder Bruma Burak. Hiç transfer yapmasan 11'in bu olabilirdi.

    Bu kadroyu dağıtıp Carole,Jem Karacan gibi Galatasaray'la deneme antremanına çıkamayacak adamlarla yola çıkmak büyük fiyasko. Tasarruf etmek istiyorsan yaşlıları yolla. Genç oyuncularla çık ,daha enerjik top oynarsın desen bu da yok.

    Tamamen Hamza Hamzaoğlu-Dursun Özbek vizyonsuzluğunun eseri bir sezon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2015 - 2016 fiyaskosunun nedeni bence de 14 yabancılı düzene 7 yabancı ile giriş. Baştan belliydi.

      Sil
  3. Her ikisi de kağıt üzerinde iddalı bazı isimleri barındırsalar da kötü kadro ama bence 2010/2011 kadrosunun eline kimse su dökemez hele kalede Zapata gibi bir facia varken. Yanlış hatırlıyorsam düzelt lütfen ama teknik direktörümüz Hagi'ydi ve ara tansfer döneminde Romanya'dan istediği oyuncuların başında geliyordu Zapata. O yüzden transfer edildiğinde heyecanlanmıştım ama beklentilerin çok uzağında kaldı. Benzer şekilde görece harika bir kariyerleri olan Neill ve Cana isimleri de ilk bakışta heyecan uyandırsa da - Neill hadi bir nebze de olsa güven veriyordu ama - Cana gerçekten kariyerine yakışmayan bir performans gösterdi. Orta sahada etliye sütlüye karışmadan yana geriye al ver yaparak oynayan, hep bahsedilen sertliğini hiç görmediğimiz tam bir hayal kırıklığıydı doğrusu. Kewell, Baroş ve Arda'nın sakatlık durumlarını zaten yazmışsın. Üzerine eklenecek bişey yok. Servet ise Gerets'li o muhteşem sezonun ardından, takımın sahibi Godfather havalarına girmişti (şampiyonluk töreninde küçük çocuk gibi küstüğü sahneyi hiç unutmam). Açıkcası bu kadro içinde beni o sezon transfer edildiğinde en çok heyecanlandıran Colio'ydu. Yanlış hatırlamıyorsam yine, hector Cuper'li Orduspor'da bayağı iyi bir performansı vardı. Ama şimdi geriye dönüp bakınca, şu an Göztepe'de oynayan Guilherme gibi, top ayağına gelince oynayan, bal yapmayan bir arı profili sergiledi. Son olarak, bu iki kadroyu beraber ele alırsak, hiç katkı vermeyen en kötü oyuncu açık ara Zapata. Zapata'nın varlığı bile korku veriyordu bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2015 / 2016 diyorum ben. 2010 / 2011 kadrosu giderek vasatlaştırıldı, orada hak veriyorum :)

      Sil
  4. kesinlikle 2011. 2016 kadrosunda tek eksik sağlam bir 6 numara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok eksik var, emin ol. Her 2 bek, kanatlar, hatta Burak sonrası forvet.

      Sil
  5. (Emre)
    2011 kadrosu. Rjikaard'la baslanan kadro degilde Hagi'nin yaratigi kadro en køtusuydu.

    2016 iyidi en basta. Hamza bosalti onu.
    Sadece Telles ve Dzemailli'yi tutsa ve Bruma'yi daha fazla kulansa. Dzemaili-Bilal is gørurdu (Bilal'i Selcuk'tan daha verimli buluyordum).
    Podolski-Sneijder-Yasin ve Burak baslamistik. Burak gittikten sonra Podolski forvet Bruma'da sag kanat olabilirdi.

    YanıtlaSil
  6. 2010 son 30 yılın en kötü Galatasaray'ı. Bu konuda tek geçerim. Kimyası bozuk bir takımdı. Rezalet ötesi bir kaleci, fena olmayan bir savunma hattı, futbol aklı kıt bir orta saha, ofansif yönü yüksek bir forvet hattı. Orta sahadan üretken olmadığı için forvet hattı da elde patladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2015 / 2016, futbol olarak o seviyede derim. Kadro olarak da bence daha kötüydü.

      Sil
  7. Muslera Denayer Sneijder Podolski gibi tek tek bakınca iyi oyuncular vardı 2015-2016 kadrosunda. O kadronun sıkıntısı diğer isimlerle bu oyuncular arasında çok fazla fark vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer dönemde de Misimovic, Elano, Arda, Kewell, Baros gibi isimler vardı kağıt üzerinde.

      Sil
    2. Biraz daha eskide kaldığı için onların kalitesini unutmuşum sanırım :) haklısın:)

      Sil
  8. Hamza Hoca gitmeden önce ŞL'de son iki maç öncesi gruptan çıkma ihtimalimiz vardı. Yasin o son dakika golünü kaçırmasa Benfica'dan toplam 4 puan alacaktık. Yine o gidene kadar Konya-Başakşehir-TS-FB deplasmanlarından 10 puan çıkartmıştık. Muhtemelen Hamza Hoca kalsaydı ve devre arası orta sahayı doldurabilseydik, yine şampiyonluğa oynar olurduk. 10/11 takımı ise sezona neredeyse kalecisiz başlamış, aylarca oynamayan Ali Turan'a sağ bekte bel bağlamış, BAM üçlüsüne orta sahasını emanet etmiş, Elano varken Misimovic'i transfer etmiş, forvette ve ileri tarafta sakatlıklarla boğuşan Baros'tan ve Kewell'dan medet ummuş son derece berbat, son derece yeteneksiz bir takımdı. Lviv faciasını, Rijkaard'ın kuyusunun kazılmasını, Türkiye Kupası'ndan henüz grup aşaması sonrasında elenmemizi, bi ara küme düşme hattına 6 puan yaklaşmamızı hiç saymıyorum bile. Ali Sami Yen'in son sezonunda yenilmediğimiz takım kalmamıştı. Stadın son resmi maçı olan Beypazarı Şekerspor'u bile zar zor yenmiştik ya. FB-BJK-TS maçlarından 5 mağlubiyet 1 beraberlik almıştık. Daha kötü bir kadro ve daha kötü bir Galatasaray'ın geleceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bir tarafta Adnan Polat-Adnan Sezgin ikilisi, diğer tarafta Dursun Özbek-Mehmet Özbek ikilisi. Galatasaray'a kötü sezonlar yaşattılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz birliktelikler hep negatif sonuç getirmiş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir