30 Aralık 2020 Çarşamba

Yine geldik, Belhanda ile sözleşme uzatılmalı mı, uzatılmamalı mı konusuna


Yine geldik, Belhanda ile sözleşme uzatılmalı mı, uzatılmamalı mı konusuna. Benim yanıtımı biliyorsunuz, uzatılmalı. Böylesine ekonomik dar boğaz içinde, elindeki ismi bedavaya kaptırıyor olman hatadır. 3.5 yıldır Galatasaray forması giyiyor ve ilk 2 yılında şampiyonluğa verdiği katkı misali, bu yıl da önemli kozlardan biri. Fatih Hoca'nın tuttuğu, çok sevdiği bir isim. Belhanda da yeni sözleşme için ciddi bir indirime girmişken, bu işi nihayete erdirmek lazım.

Belhanda'yı bugün satman eline ciddi bir girdi getirmez, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Gelen parayla da, hele ki Ocak ayında yerini dolduramazsın. Yazın bedavaya gitti desek, yerini doldurmak için yine ciddi bedeller ödemen gerekecek. Tut yani elindekini, makul şartlarda oynamaya devam etsin. Fatih Hoca takımda kaldıkça da, Belhanda katkı vermeye devam eder. Oynadığı yere bakılarak gol / asist üzerinden yürünüyor da, oyunun gelişimi, o gelişim içinde sağladığı fayda, hareketliliği, oyunun 2 yönündeki katkısı gibi unsurlar atlanıyor.

Ben genel oyuna bakarım. O gelişen ve iyi denilen oyunda da faydası büyük. Maalesef öyle algılar var ki, sürekli kıyas halindeler. Bu kıyaslar da zaten futbolcuları kötü kılan nokta. Bugüne ya da öne bakılmıyor. Elbette eksikleri var, sorunlar da yaşar. Buralarda olmasının nedeni o eksikler. Eksiği olmayanı zaten sana yar etmezler, bu yetenek bambaşka yerlerde oynar. Elinde koz yani, kullanıyorsun. Sözleşme yenilemekten daha doğal ne olabilir.

Bir de şu var. Birileri Belhanda'yı överken, bir kesim çıkıyor ve neredeyse futbolcuyu övenleri "siz futboldan anlamıyorsunuz" noktasına getiriyor. Toplu halde bir isyan oluşuyor. Beğenmeyebilirsin de, kimse kimseyi yargılamasın, herkes kendi fikrini yazıyor. Ben haksızlığa uğradığını düşünüyorum, bu yüzden de ekstra bir koruma içgüdüm var. Yarın kimin haksızlığa uğradığını düşünsem onu da korurum. Bu benim yapı meselem.

21 yorum:

  1. bide bi şanssızlığı var, ne zaman basit top kaybı yapsa ya gol oluyor ya da net pozisyon. o hataları çok dikkat çekici oluyor, zaten pusuda bekleyenler var

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Sevin sevmeyin. Feghouli ve Belhanda giderse buyuk bir kalite sorunu ortaya cikacak. 3,5 yildir kimler geldi gitti. Bu ikisi hala takimda. Formsuz olduklari dønemler oldu. Ama yine bu ikiliden en az biri sahada olmadiginda kalitede sorun yasiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi tekliflere giderler yine de, elde iseler bu adamlardan katkı alacaksın.

      Sil
  3. Ben bu seneye kadar Belhanda'nın değişilmez olduğunu düşünüyordum. Açıkçası Feghouli'nin onun bölgesinde daha iyi oynadığını inkar etmem güç. İkisi olmayınca sıkıntı yaşıyoruz ama birisinin olması kafi. Maaşında ciddi indirime gitmezse uzatmama taraftarıyım. Yerine alınacak bir scout transferiyle de Feghouli'nin arkası doldurulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut yapıda ben hala öyle düşünüyorum. Feghouli bence de merkezde daha iyi.

      Sil
  4. Kesinlikle uzatılmamalı diyorum. Dalgalı performansına asla güven olmuyor.

    YanıtlaSil
  5. Seninle aynı görüşte değilim. Belli kalitesi var ama istikrarı yok. Bu ilişki Ocak veya Mayıs'ta karşılıklı el sallayarak bitsin. Bu arada Terim'in tuttuğuna da inanmıyorum. Öyle olsa çoktan imzalanırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarı var bence, takımın gidişatı ile alakalı biraz da. Hocanın tuttuğuna inanıyorum ben, yıllardır bunu gösteriyor. Ona bakarsan Muslera da daha sözleşme yenilemedi.

      Sil
  6. Feg ve Belhanda klubun cehresini degistirmistir; 2 senelik DAB doneminde edindigimiz karamsar gorunumden cikmamizi saglamislardir.
    Ama simdi yeni bir acilim zamani, kuzey afrika acilimi iyi sonuc verdi, simdi Kuzey Avrupaya yonelmeliyiz; Juncker, Evjen gibi isimleri zorlamaliyiz, Romanya'da Hagi akademisinde yetisen genc oyunculara yonelmeliyiz, Diagne-Irfan takasinin ustune olmaliyiz mumkunse Yusuf Demir, Emre Demir, Meluh Ibrahimoglu gibi genc yeteneklerden en az biridini almaya calismaliyiz. Belhanda ile yil sonunda yollarimiz ayrilabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para lazım onun için, satış lazım :)

      Sil
    2. Evet, zaten yabanci siniri da var, bu yuzden umudum Falcao'nun satisi, Diagene-Irfancan takasi, Feg ve Belhandanin satisi:) Tabii buna Luyindama'nin satilip uygun maliyetli ve pas oyununa daha yatkin bir stoper transferini de ekleyebiliriz.
      2m euro paramiz var, bu parayi Irfancan takasi icin kullansak, romen orta saha,juncker ve Evjen'i 7 myon euro gibi bir rakama bitirebilirdik.

      Sil
    3. Zor işte bu işler, onu diyorum :) Neden takas yapsın mesela Başakşehir.

      Sil
    4. Tabii ki zor isler:) Ama Basaksehirin forvet sikintisi var, Demba Ba ve Crivelli'nin ligde toplam gol sayisi 3, Gulbrandsen'in 5; Mbaye Diagnenin 7 90 dakika suresinde 6 golu var. Bence Basaksehir Mbaye Diagneyi ister, ve ondan daha iyi bir golcu transfer edemez. Irfan icin alacaklari en iyi teklif 7 milyon euro olur onu da almis olsalar simdiye kadar satarlardi, orta saha rotasyonlari yeterli. Diagneyi alirlarsa net bir golcu almis olacaklar, Crivelli ve Gulbrandsen Diagne ile birlikte oynayabilecek oyuncular; boyle bir takas olsa bence iki tarafta karli cikar:)

      Sil
    5. Diagne de kumar sonuçta, alan pişman. Niye girsinler bu olaya, onu düşünüyorum.

      Sil
  7. sadece 1 sezon uzatmalı diyorum ben de.. gelecek yaz hem o hem feghouli alkışlarla gitmeliler.. 5 sene yeterli çünkü.. gerisi tat kaçırır. kan değişikliği gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıl iyidir, 1 yıl bir şey anlam ifade etmez.

      Sil
  8. (emrah) belhandayı istatistik yönünden değil ama 5 mtye atamadığı paslar, kaptırdığı toplar, yedirdiği pozisyonlar/goller veya hatalı pası nedeniyle iyi ihtimalle tüm takımı geri koşturduğu için hep eleştirdim. ama tüm bu eleştirilerin arkasında şu vardı: bonuslarla 4 mio eur alan, falcaodan önce takımın en çok ikinci kazananı olan adamın bunları yapmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. şimdi örneğin 1.5 mio eur gibi bir rakama uzatırsa hayır demem çünkü dediğin gibi yerine kimi/nasıl getireceğiz? 4 sene önceki gibi 8 mio eur bonservis verip adam alacak durumumuz yok

    YanıtlaSil
  9. Geçen sene senin bakış açını anlasamda o esnada eleştiri durumunun takım ve hoca açısından taraftarımız da yarattığı yanlış bazı algıdan sebeple biraz tepki veriyor eleştiri doğru dahi olsa teknik anlamda kenetlenmenin destek vermenin önemini daha büyük buluyordum.
    Bu sene çok şükür hoca hakkında boyalı basın aynı performansta olsa dahi taraftarımız daha bilinçli hocanın önemi daha da fark edilmiş geliyor açıkçası.
    Belhanda açısından 2 sene dedik te 3. Sene de şampiyonluğu pandemi öncesi form ortamı kesilmese büyük ihtimalle 3lüyor gibiydik.
    Rize ve Antep maçlarındaki niyetli kaygılar ve sonuçları unutulmasın oynanmasını isteyen biz tescil edilsin VS manşetleri atanlar kimdi unutulmasın.
    Hatta ara öncesi sivas ve beşiktaşın bu seneki fener derbisi performansı unutulmasın yenilmemek daha önemli şampiyonluk değil dedi sergen efendi o gün.
    Sonuç olarak bu adam bazen çıldırtsa da ortalama faydası net daha kabul edilir durumda devam etmeli.
    Hele kadroyu ve oyunu çeşitli ve alternatifli kılabildiğimiz bu günlerde.
    Satarsakda para kazanabilmemiz lazım bizdeki kariyeri öyle yabana atılır cinten değil kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bence. Her fırsatta hoca da ona dönüyor, kullanıyor. Hocayı seviyoruz, istedikleri olsun diyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir