5 Ocak 2021 Salı

11 kişiyle savunmak nedir sorusunun grafikle anlatımı


Row-Z Report (@RowzReport) 'un klasikleşmiş olan pas ve yerleşim haritası üzerine konuşalım. Son yılların en enteresan yerleşimlerinden biri. 11 kişiyle savunmak nedir, Antalyaspor'un yerleşim haritasına bakarak bunu görebilirsiniz. Galatasaray 10 kişi kaldı, 11 kişi savuma yapmaya devam ettiler. Haliyle de ortaya böyle bir harita çıktı. Hücumda en ilerideki isimleri, orta saha yayında bulunuyor. Açık oyuncuları, bekleri tamamen kanatları kapatmış. 

1 gol bulabilsek her şey değişecekti. Savunmaları bir anda dağılacak, olay bambaşka yere gelecekti. Bu tarz kapalı savunmalar karşısında hücum organizasyonunuz güçlü olmalı. Galatasaray'ın da bekleri savunma arkasına sarkıtıp, ters toplarla onları bulma düşüncesi iyiydi. Ceza sahasına da iyi toplar çıkarsak da, forvet zamanlaması buna engel oldu. Oğulcan Çağlayan'ın şu aşamada bu denli kapalı savunma karşısında alan bulması zordu. O beklenen topsuz koşuları da yapamadı.

Saracci ve Linnes'in oynadığı yer, Antalyaspor forvetinin önünde. Sol ve sağ kanatlar birbirinden çok ayrık. Bu da atılan ters topların göstergesi. Merkezden değil de, kanatlara atılan ters toplarla hücum yapmaya çalıştık. Donk tek başına ortayı tutuyor, diğer isimler 2 kanada ayrılmış. Oğulcan Çağlayan alan bulamayınca, biraz derinlere geldi ve orada kayboldu. Sağ kanada çok kaymış bir de. Bu da dengesizlik oldu. Diagne'yi bu yüzden eleştiriyorduk, aynı görüntüdeydi.

Stoperlerimiz dahi orta sahada. Olabildiğince hücum oynayıp, maalesef hiç etkili olamadık. Net pozisyon sayımız çok az. Yaratıcı futbolcu eksikliği de fazlasıyla hissedildi. Oyunu çözecek ismi maalesef çıkartamadık. Feghouli'yi, Taylan Antalyalı'ya oranla çok daha fazla aradım. Bu yönde de bir alternatif üretmek gerekecek. Yaratıcı unsurlu, iyi bir 8 numaraya da ihtiyaç var. Örnek veriyorum, Salih Uçan dahi olsa, şu maçı çözerdi. Bizde böyle bir alternatif yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir