14 Ocak 2021 Perşembe

Adem Büyük kalmış olsa, 3. oyun aklı olacakmış


2011 / 2012 sezonunun Ocak ayında gerçekleşen Necati Ateş transferini hatırlarsınız. Çarşıya gittim Shaqiri, eve geldim Necati Ateş yorumları yapılsa da, o Necati Ateş'in şampiyonluktaki katkısı büyük olmuştu. Galatasaray sonrası kariyeri düşüşe geçse de, Türkiye'ye dönüşüyle birlikte kendisini toparladı ve 32-33 yaşlarında yeniden Galatasaray'a dönüp, kader belirlemeyi başardı. Bu da kaliteli futbolcu işi işte. Kendisine bu anlamda saygım çok büyük.

Adem Büyük de bu izlenimi vermiyor mu? Geçtiğimiz sezon "pandemi süreci" olmasa şampiyon olacağımıza inanıyordum. O yola girmiştik ve o yolda da Adem Büyük'ün katkısı yüksekti. Katkısı Falcao'dan yüksekti, öyle düşünün. Sezon sonunda ise önündeki rotasyonu görerek forma bulamayacağına inandı ve ayrıldı. Kalmış olsa forma onun olacaktı, burası ayrı. O gün bakınca Falcao, Diagne, Babel, Oğulcan Çağlayan, Ali Yavuz Kol gibi bir liste vardı.

Diagne gol atsa da performansı tartışılıyor, Falcao ve Babel de piyasada yok. Adem Büyük kalmış olsa şu an 1. isimdi ve eminim ki 4-5 puan da fazlamız vardı. Ayrılmak istediğinde buna ben de saygı duydum. Şu an pişmanım, keşke alması adına tüm yangını koparsaydık. Bugün 33 yaşında ve hala ligin en iyilerinden biri. Forvet için de böyle, kanata kaydığında da böyle, 10 numara oynadığında da böyle. Galatasaray karşısında oynadığı yer bildiğiniz 10 numaraydı.

10 numara oynarken de yer yer orta sahanın derinliklerine gelip savunma katkısı verdi. Arda Turan ve Feghouli olmadığında oyun aklımız yok. 2'sinden en az 1'i olmayınca da çok zorlanıyoruz. Adem Büyük kalmış olsa, 3. oyun aklı olacakmış. Yeni Malatyaspor'un oyun aklı oydu ve bence müthiş bir maç çıkardı. Umut Bulut'a da artı tabii. Yaş 37 ama aynı eforla 120 dakikayı oynamayı başardı. Beğenmeyeni çoktur da, saygı duymayanı olmamalı.

12 yorum:

  1. Adem Büyük çok saygıdeğer bir futbolcu oynamak istiyor bu uğurda fedakarlık yapıyor. Çok da iyi bir oyun sergiledi.

    YanıtlaSil
  2. Eskiden gönderir lazım olunca geri alırdık şimdi onu dahi yapamayan bi yönetime sahibiz bugünkkü açıklamalarıyla da herşeyi berbat edecekler büyük ihtimalle umarım sezon sonu fb şamppiyon olmasın diye bjk yi destekleyeceğğimiz günler görmeyiz

    YanıtlaSil
  3. Ademin gitmesine izin vermek büyük hataydı açıklamalardan bildiğimiz adem fatih hocadan gitmek için izin istiyor oturmak istemiyorum diye fatih hocada izin veriyor. Benim anlamadığım ücreti çok uygun sorunauz ve ne zaman girse pozitif katkı veren isme şu denilmeliydi; kontratına saygı duymalısın ve öüsade edilmemeliydi velev ki çok kıllanmasak bile ücretide düşüktü gidişine öüsade etmek büyük hataydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi istediği için saygı duyuyorum ama o da ortamı görüyor. Forma her fırsatta Falcao'ya geri döndü. Ne düşünecekti ki.

      Sil
  4. İrfancan gitmek istiyor kulubü müsade ediyormu her gitmek isteyene olur denmez denmemeli müsade edemeyiz denseydi adem bize 3-4 puan fazla aldırırdı. Evet bazı futbolcuya misade etmezsin tamamen kaybedersin ama adem o tarz bir futbolcu değil kulüp menfaati düşünülmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrfan Can Kahveci ile Adem Büyük bir değil işte. Adem Büyük 33 yaşında ve kağıt üzerinde 3. ya da 4. yedek olacaktı. İrfan Can Kahveci ise kulübün en önemli değeri.

      Sil
  5. Farklı düşünüyoruz kağıt üzerinde 3. 4. Yedek oluyorsa gitmesine müsade edileceği anlamına gelmez futbolcu ne isterse istesin ortada saygı duyulması gereken sözleşmesi var, iyi niyetli davrandık ve cezasını en az 3,4 puanlada ödedik futbolcu yaşıda bence burada önemli değil ona bakarsan irfancanında başakşehire uzun zamandır iyi hizmeti var ama adamlar profesyonel bakıyor ni malesef adem olayında bakamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil işte. Hem futbolcu her seferinde yedeğe çekilmiş, bence hakkı verilmemiş. Hem büyük alacağı var. Nasıl tutacaksın ki bu adamı :)

      Sil
  6. Haksızlık yapıldığı doğru, fatih hocaya çok büyük saygım var 1/30 u edecek ülkede rakibi yok yarihte birdaha kimse onun başarısını yakalayamaz o kadar iddaalıyım fakat bazen kazanacağım diye güvendiği futbolcuyu iyi durumda değilken ısrarla sahada tutuyor bunu geçen sezon ilk yarısında çok yaşadık ve özellikle falcao olayında böyle kazandığı futbolcuda olmuştur ama genelde takıma olumsuz yansıyor ve adem gibi futbolcularında böyle süreçlerde hakkı yeniyor adam bildiğin türk aguero bu kadar oyun organizasyonuna katkısı olan en son necatiyi hatırlıyorum son 10 yılın en underrated futbolcularından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma adil dağılmalı, etikete göre değil. Adem Büyük haklı yani, saygı gösterilmek zorunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir