9 Ocak 2021 Cumartesi

Anastasios Bakasetas & Galatasaray, temel eksiklik yaratıcı futbolcu üzerineydi


Antalyaspor karşısında aradığım temel futbolcu tarzı "yaratıcılık" üzerineydi. Kilidi açamadık ve açamamak da büyük oranda bu profilde bir futbolcuyu aramamız üzerineydi. Antalyaspor 11 kişiyle kapandı. Bu tarz maçlarda duran topların da önemi var mesela. Galatasaray'ın en önemli sorunlarından biri de bu. Duran topları etkili kullanamıyoruz. Bu iş biraz da çalışma meselesi olsa da, kullanan futbolcu da önemli. Sadece korner ya da içeri atılacak toplar için düşünmeyin. Tehlikeli noktadan kullanacağınız duran topta dahi kaçımız heyecanlanıyor?

Orta saha için Aytaç Kara ve Salih Uçan üzerine düşünürken, Bakasetas'ın da transfer edilmek istendiği medyada yer alıyordu. Zor bir hamle tabii, 2022'e kadar sözleşmesi var. 5 milyon avro'luk serbest kalma opsiyonundan bahsediliyordu. Alanyaspor da iddialı bir takım, iddiayı kaybetmek istemezler. Yine de ciddi para kazanılabilecek ortamda da hiçbir kulüp "hayır" demez. Soru şu, Galatasaray'da o para var mı? 5 milyon avro'yu zaten veremez de, rakam 3 milyonlara inse dahi, transfer için ne kadar agresif olabilir şüpheliyim.

Bakasetas ve Salih Uçan için 3 - 3.5 milyon avro + Emre Akbaba gibi bir teklif düşündüm. Önce satış lazım tabii, sonrasında bu tarz iddialı hamleler için konuşmaya başlayabiliriz. Takasa belki bir genç daha eklenir. İmkansız iş değil de, kısıtlı zamana geldi. Bu tarz bir yaratıcı isme daha ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Bakasetas'ı 10 numara gibi düşünsek de, geçmişinde kanatlarda da oynamışlığı çok. Emre Akbaba misali, forvet özellikli 10 numara gibi düşünmeyin.

Galatasaray'ın oyun düzeninde, ters ayaklı oyun kurucu gibi, sağ kanatta oynayabilir. Çok da iyi oynar. Hareketli isim çünkü, sol ayağını da iyi kullanıyor. Hem gole yakın, hem de hücumda joker olabilecek bir isim. Taylan Antalyalı - Emre Kılınç - Feghouli orta sahasını oluştururken, Bakasetas da sağ kanatta, Feghouli'nin sağ kanatta yapacaklarını yapar. Bir oyun aklı daha, hem de gole oldukça yakın. Duran toplardaki etkisiyle de takımın bu konudaki eksikliğini büyük ölçüde giderebilir. Zor bir hamle olsa da, bugün için transferini çok isterim.

04.01.2021 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. Emre akbaba ile aynı tip oyuncu, Belhanda feg gibi yaratıcılığı olan kilit pas atabilecek bir oyuncu değil tamamen guiliano, akbaba tipinde bir golcü forvet arkası, her 10 numara bizim bildiğimiz yaratıcı 10 numaralar gibi olmuyor,şunu da söylim hoca 4 1 4 1 oynatıyor nerede oynayacak bu adam 4 2 3 1 dışında bir sistem ile oynayamazsın, gelmesin demiyorum gelsin ama senin 3 5 milyon verip kadronda böyle bir oyuncumda olsun deme lüksün yok ve adam yabancı seneye sınır da gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı tip oyuncu değil, hata da bu işte. Öyle zannedilmesi. Kilit pas atabilecek, kanatlarda da oynamışlığı çok bir isim. Hareketli, elbette bitirici özelliği yüksek ama forvet özellikli 10 numara değil. Bu klişe bir yorum, böyle zannediliyor maalesef.

      Sil
  2. müthiş sol ayağı var, gelsin şut atsın derdim ama diyemiyorum; e.kılınç ve e.akbaba'yi gördükten sonra diyemiyorum. bize gelenin ayakları köreliyor sanki, şut özellikleri sıfırlanıyor.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Bakesetas 10 numarada degil, santrafor da degil tam olarak, ama ikisini de oynayabilen forvet oyuncusu.
    Bakesetas'in pozisyonu Wayne Rooney, Carlos Tevez, Sebastian Giovinco, Alejandro Gomez, Alessandro Del Piero, Thomas Muller, Roberto Firmino'nun pozisyonu. Bu isimler santrafor degildir, ama 10 numara da degildir. Forvet oyuncusu diye gecer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın isimlerden de farklı maalesef :) Geçmişini herkes atlıyor.

      Sil
  4. Salih Uçan olabilir ama Bakasetas için ciddi para isterler. Ben olacağını pek sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Abi yaratıcı bir oyuncu değil sadece şutu var, hareketli diyorsun ama akbaba daha da hareketi bir oyuncu ona bakarsan, aynı adamı mı izliyoruz merak ediyorum ben şut dışında ne bir ince pas ne de klas bir şey gördüm,adam skora odaklı sadece, duran top içinde takıma adam alınmaz sisteme uygun adam alırsın ve 3 milyon falan da veremezsin versek zaten gider irfanı alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Alanya maçlarını izlerken sen ne izliyorsun bilemiyorum, yan yana değiliz sonuçta. İrfan ve Bakasetas da 2 farklı isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir