21 Ocak 2021 Perşembe

Babel de, Arda Turan ve Feghouli gibi büyük bir akıl


Forvetten yana yaşadığımız sıkıntı çok ciddi. Falcao dedik, sürekli sakat. Diagne dedik, 1 var 2 yok performans gösterdi. Babel ise tam ivmelendi derken, covid belası yüzünden 1.5 ayını kaybetti. Sivasspor deplasmanını müthiş oynamışken, geri dönüşü ancak dün gerçekleşti. O süreci en ağır kendisi yaşadı. Çok kilo ve kondisyon kaybetti. Yaşı 34, bu geri dönüşler hiç kolay değil. İyi profesyonel olduğunu düşünüyorum. En azından kendisine bakıyor ve hazır tutmaya çalışıyor.

Bu sezonu da, geçen sezonuna göre çok daha iyi. Takıma da biraz daha fazla aidiyet duymaya başladı. Falcao'dan kimsenin umudu yok, Diagne'den de umutlar kesilmiştir. Ayrılığını bekliyorum. Mutlaka forvet transferi gerekse de, Babel'in de kazanılması alternatif üretme noktasında değerli. Kalitesi ve tecrübesi var. Oyun aklı, fiziği, pas oyununa yatkınlığı önemli. Oynamaya çalıştığımız pas oyununda bence iyi bir koz.

Denizlispor karşısında da iyi bir forvet performansı izledim. Rakibin gücü ölçü olmasa da, Babel'in de şu an hazır olmayan fizik durumu hesaba katılmalı. Stoperleri rakip yarı sahasında gezdirdi ve açılan alanları da iyi doldurduk. Babel'in de topla buluştuğunda, açılan alanları dolduran isimleri görmesi çok kıymetli. O da oyun aklı ve pas kalitesi işte. Saracchi ve Emre Akbaba gibi isimler o alanı iyi kullandı. Babel de, Arda Turan ve Feghouli gibi büyük bir akıl.

Yarın forvet transferi geldiğinde, Babel kenara gelecektir ve son 25 - 30 dakikalar adına daha net bir alternatif olur. Fiziğini daha ekonomik kullanacak çünkü. İyi de bir şut kalitesi var ve kilit açma noktasında artısı büyük olacaktır. Sahada olduğu her an, bu sezonki görüntüsünü beğeniyorum. Geçen sezonu sol kanatta hapis olarak geçirse de, forvete geçtiğinde görüntüsü de değişti. Takımı da biraz daha sahiplenmesi çok değerli.

7 yorum:

  1. yazıların çok güzel, blogunu yeni keşfettim bundan sonra takipteyim :) chromeye sabitledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, her zaman beklerim yorumlarınla da :)

      Sil
  2. Fatih hoca'nın bazı kronikleşmiş hataları var: Bıkmadan usanmadan sürekli tersi olsa da ısrarla aynılarını yapıyor.
    1 - Babel'den sol kanat yaratma isteği!. Yaşı 34, hızını yitişmiş, temposunu kaybetmiş Babel için, sol kanatta sürekli deneyeceğine; zekasıyla, oyun bilgisiyle, etrafına yapacağı servislerle Santrafor pozisyonunun alternatifi olmalı. Orada oynadığı her maç inanılmaz faydalı oluyor. Artık yetsin hocam! Babel artık sol kanat değil, santrafor.
    2 - Etobo denen vasatın da vasatı, pozisyonu belli olmayan, ne defansı bilen, ne hücumu bilen son derece kalitesi oyuncudan medet umup, sürekli kendi bildiği oyundan taviz vermesi. Son örnek: Beşiktaş maçı. Hocam, ligin en iyi set oyununu oynayan takım sensin. Ön alanda hızlı pas trafiği yapacak bir sürü oyuncun var, gidip oyunundan taviz verdin. Maçı da ellerinle hediye ettin. Sen defans yaparak maç kanacak bir hoca değilsin. Galatasaray da öyle iğrenç bir takım değil! Erol bulut gibi 3. kalite çapsızların, anadolu takımlarının taktiği ile bu takım ne zaman oynasa kaybeder. Kendi bildiği oyundan anlamsız yere taviz vermesi. Etobo'dan medet umması. Etobo'nun bu arada 11 başladığı 3 maçı da kaybetmişiz, 1 maçı da güç bela kazandık; Ankaragücü 1-0
    3 - Skor olarak geriye düşünce, orta saha çıkarıp forvet sokma hatası. Bunun devamı; Donk'u ileri gönderme hatası! Bu ikisini de artık yapma hocam. Takımın oyununu, yerleşimini hemen allak bullak etme.

    Bir de bu İrfan sevdasını da anlayamıyorum. Elimizde en az 5 tane 8 numara varken bir de İrfan'ı alıp neremize koyacağız? Bu takıma golcü lazım, hızlı skorer kanat forvet lazım, hatta bek lazım, 6 numara lazım da; bence en son lazım olan şey 8 numara! Feghouli, Arda, Belhanda, Emre kılınç hatta akbaba... Bu transferdeki ısrarı da anlamakta güçlük çekiyoru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 numara: bence artık terim de anladı. santrfor oynatır hep.
      3 numara: donk inanılmaz hata. 1 kere tuttu diye 99 kere denedik.

      irfan konusu bu sezon için aslında doğru ama belhanda yazın gidecek bence uzatılmayacak. feghouli de seneye yaz gidecek.
      bu kadar yaklaşmışken almak gerek. 5-6 sene formamızı giyecek irfan. arda'nın da yaşı temposu belli olmaz onunla.

      kılın sol iç vazgeçilmemeli. kılınç taylan irfan 5 senelik orta saha.

      Sil
    2. Babel'i forvet kullanıyor artık. Kanada geçişi ancak zorunluluktan olur. Etebo de elinde başka isim yok, kimi kazanırım diye bakıyor. Ne yapsın.

      Sil
  3. Aldığı maaşa göre alternatif bir oyuncu olacak ancak. Çok büyük kazıklar yedik son bir iki senede. Aldiklari maaşlara bakarsak üç ayrı şampiyonluk almamız lazım bir senede ama biz oyuncular maça çıktı diye şükrediyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir