26 Ocak 2021 Salı

Babel de planların önemli bir parçası


Daha iyi bir forvet hamlesinin gerekli olmasıyla birlikte, mevcut içindeki en doğru forvetimizin Babel olduğunu düşünüyorum. Bunu ara ara da yazıyorum. Diagne'nin gol özelliği ne kadar büyük olsa da, istikrardan, oyun içi katkıdan söz edemezdik. Canı istediğinde mücadele eden, maç içinde kopan giden bir görüntüdeydi. Aslında Babel de "maç seçme" anlamında eleştirilse de, bu sezonunu çok farklı görüyorum. Aidiyetle de hareket ediyor.

Kora kor mücadele etmesini, savaşmasını, futbolcu özelliği itibarıyla zaten beklemiyorum. Pas oyunu oynuyoruz, Babel de bu oyuna oldukça uygun. Feghouli / Arda Turan gibi isimler akıl derken, Babel de o isimlerin arasında. İyi top saklar, sırtı dönük oynayabilir, şut özelliği çok iyidir. Alanı boşaltır, boşalan alanı dolduran arkadaşını da pasla iyi görür. Yeni Malatyaspor zemininde pas oynayabilmek zor olsa da, seni hücumda tutmaya çalışan isimlerin başında geldi.

Feghouli sakatlandı, üstüne Arda Turan'ı da oyundan aldık. Bu 2'linin yokluğunda zorlanıyoruz. Babel'in varlığı bu sefer etkendi yalnız, sahada 3. bir akıl daha var. Kerem Aktürkoğlu ve Sekidika ile kanatları hızlandırırken, Babel de o hareketlenen isimleri iyi gördü. Şutunu da hatırlamış olması çok büyük bir artı. Maç kilitlendi, iş kaosa döndü derken, çıktı ve maçı aldı. Babel'i transfer ederken de düşünce buydu. Belki de bunu ilk kez yapıyor.

Büyük futbolcu, çok önemli bir kalite. Yaş kaynaklı hızı ve gücü düşse de, elinde değerli bir koz. Bu sezon aidiyetle hareket edişi de beni mutlu ediyor. Geçen sezon böyle bir sahiplenmesi yoktu. Bu sezon ise kendini takım içinde görüyor ve ilk andan itibaren elinden geleni yapıyor. Vazgeçtiğini ve gamsız hareket ettiğini görmedim. Arada covid süreci olmasa, şu anki görüntüsü de çok daha iyi olacaktı. Yine forvet alalım da, Babel de planların önemli bir parçası.

6 yorum:

  1. Babel de net şunu gördü futbol hayatı daha uzun olacaksa ve o gayrimenkulleri alacaksa bu forvette olacak :)

    YanıtlaSil
  2. babel mücadeleden kaçan biri değil bence. sırtı dönük top alan duvar olan bir forvet rolündeyken, arkadan stoper tepesine binince sinmiyor. diagne boylu poslu ama semih kaya bile bastırıp kafayı vuruyor.

    topu attığın zaman belki bazen ağır kalabilir ama kontrol edip sağa ya da sola pasını çıkarıyor. strese girmiyorsun. diagne ise bazen tutuyor bazen ayağından 1 metre açıyor ve top kaybı.

    boyu da kısa değil. bence göründüğünden iyi bir pivot babel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele ediyor, orada sorun yok. Ağır kalması, atletizminin düşüşü, çalışkanlık gibi sorunlar yaşı gereği doğal olarak oluyor.

      Sil
  3. Babelin hikayesi de Donk'a benzeyecek gibi:)) Mohammed gelirse, Babel'e guvenerek Diagneyi ve Falcao'yu 3-5 demeden gonderebiliriz.
    Tabii transfer donemleri hep boyle, surekli hayal kuruyoruz, nasil sonuclanacak gorecegiz, ama Gedson Fernandez, Ferro, Yedlin gibi isimleri almamiz durumunda nasil bir takima donusebilecegimizi dusunemeye kiyamiyor insan:)) Oyle ki, forvet rotasyonunda forvetin her turlusu, oyun kuran stoperler, bindiren bekler ve dinamik bir orta sahaya (Taylan-Gedson-Omer-Belhanda-Emre-Feg-Arda)kavusacagiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir