26 Ocak 2021 Salı

DeAndre Yedlin & Galatasaray, temposunu ve hızını ön plana çıkartacağız


Sağ bek transferi gerekli. Linnes / Şener Özbayraklı rotasyonuyla orası devam edemezdi. Linnes için iyi bir alternatif derim de, "al forma senin" denildiği an yetmediği noktalar göze batmaya başlar. Tempoludur, pek sakatlanmaz, görev adamıdır. Forma ona geldiğinde de elinden geleni yapar, sırıtmaz yani. Üst üste oynamaya başladığında ise sorunlar başlar, o anlamda 1. sağ bekimiz hiç olamadı. Şener Özbayraklı'yı ise konuşmuyorum bile, sürekli sakat. Geçen iyi oynadığı bir maçın ardından övelim derken yine sakatlandı.

Limitti, ffp'ydi uğraşırken, gidip de sağ bek için scouting yapmak imkansız. Günü kurtarmak zorundasınız. Ya yine bir ismi kiralayacaktınız, ya da bonservisi eline geçecek ya da takımından bedelsiz ayrılabilecek bir isme yönelecektiniz. Bu futbolcu da elbette tecrübeli olacaktı. Amaç günü kurtarmak, şu an sağ bek arayışı beklenmeyen bir gelişmeydi. Omar sağlıklı olsa bunları konuşmuyorduk bile.

DeAndre Yedlin isminin gündemde olduğu ve transferinin bitmek üzere olduğu yazılıyor. Belki de bu yazı yayına girdiği esnada bitmiştir bile. Newcastle United ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve bugün yarın takımından bedelsiz olarak ayrılacak. Bu sezon da çok fazla forma şansı bulamadı. Takımının gözden çıkardığı isimlerden biri. Hatırlarsınız, yaz döneminde Beşiktaş'ın 1 numaralı gündemiydi. Rosier öncesinde Yedlin'i zorlasalar da transferini gerçekleştirememişlerdi.

Çok hızlı, tempolu bir sağ bek. Fatih Hoca'nın oynatmak istediği oyuna bu anlamda cuk oturuyor. Tabelası düşük tabii, asistle ön plana çıkmaz. Beklerin orta kalitesini eleştirirken, Yedlin ne ölçüde skor desteği verir bilmiyorum. Sağ kanadı bütünüyle iyi kullanır. Feghouli sık sık içeri doğru kat ediyor ve orta saha gibi oynuyor. Yedlin de boşalan o kanadı doldurur, Feghouli'nin iyi anlaşacağı bir isim. Temposunu ve hızını mümkün olduğunca ön plana çıkartacağız.

12 yorum:

  1. Gol anlamında yedlinin üzmeyeceğini düşünüyorum :) Çünkü oyunu sola yıktığımız da ceza sahasının sağıan soğru ters toplar denedik ve çoğuna linnes yetişemedi yedlin bu sorunu yaşamaz gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu değerli olacak. Solda Onyekuru koşucu, sağda Yedlin geldi. Tempo çok artacak.

      Sil
  2. Genç bir ismi bonservisi ile almak en mantıklısı tabii ama para olmadığı için bu da mantıklı bir hamle. Temposu çok fayda sağlar bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an gün kurtarılmalı orada, imkanlar buna el veriyor.

      Sil
  3. Eboue etkisi yapar gibime geliyor sen ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eboue çok daha üst düzey bir isimdi. Teknik yeterliliği, topla ilişkisi daha iyiydi. O etki olmasa da, temposuyla farkını ortaya koyabilir.

      Sil
  4. (M.T.A) Burak bu saatten sonra gerçekten transfer yapabileceğimize inanıyor musun?Yönetimimizin seçim öncesi vaatlerde bulan milletvekili&siyasi parti gibi olduğu kanısındayım artık.Gazetelere,muhabirlere isim verip taraftarı uyutuyorlar.Onyekuru aldık daha ne isteyelim?

    YanıtlaSil
  5. Sözleşme şartlarına bakıp öyle değerlendirmek lazım. Sağ kanadın hücumda nasıl işleyeceği önündeki futbolcuya bağlı. Bu dönemde, bonservis ödemeden seçeneğin kısıtlı. O nedenle zart zurt edecek halimiz yok. Sözleşme süresi ve şartları önemli ama. Senin de belirtiğin gibi sağ kanadı garantiye aldık dedirtecek isim değil. Bu arada Omar'ın futbola dönmesi zor demek ki kalıcı biri isim alındı. O sağlığına kavuşsun oynamasa da olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünce bu. Böyle düşününce de seçeneklerin daralıyor.

      Sil
  6. rosier'i keşke biz alsaymışız. bence omar'dan daha iyi oyuncu. peki sence yedlin mi iyi rosier mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyi demeyeyim de, daha iyi performans verdi. Kalite olarak Yedlin, sahaya yansıması nasıl olur bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir