31 Ocak 2021 Pazar

Diagne'nin Galatasaray'a bir daha dönmeyeceğine inanıyorum


Diagne'nin WBA'e kiralanmasının maddi detaylarını konuşalım. 1.4 milyon paund kiralama bedeli alındığı açıklandı. Bu da 1.58 milyon avro gibi bir bedel yapıyor. Futbolcunun yarım sezonluk maaşıyla alakalı ise bir açıklama yok. Maaş, kiralama bedeline mi eklendi bilmiyorum. Geçmişte bu tarz ffp ayarlamaları yaptığımız için, bugün de aynısı olabilir. Futbolcunun maaşının WBA tarafından karşılandığını söyleyenler de var. 

Sözleşmede herhangi bir opsiyon bedeli ise yok. Buna katılmıyorum, hatta opsiyon bedeli olmamış olması daha iyi bile olabilir. Opsiyon olsaydı da, takımın ligde kalması durumunda zorunlu hale geleceği yazılıyordu. WBA'in ligde kalabileceğine pek inanmıyorum. Burada iş Diagne'nin göstereceği performans. Premier Lig gibi bir vitrine çıkacak ve gollerini atması durumunda da, o lig içinden ciddi talipleri olacak.

Bu da yüksek bonservis bedelleri demek. İş tamamen göstereceği performansta yatıyor. Premier Lig'e gitmek adına istekli olduğunu da düşünüyorum. WBA'nın yapısı da ona uygun. Diagne odaklı bir futbol oynayabilirler. Ciddi beklenti dahilinde bu kiralamayı gerçekleştirdiler ve yarım sezon için ödedikleri kira bedeli oldukça yüksek. Bu transfer sonrası, Diagne'nin Galatasaray'a bir daha dönmeyeceğine inanıyorum.

Galatasaray yönetiminin akıllanmış olması mutlu ediyor. Eskiden olsa Diagne gider, yerine de kimse gelmezdi. Şimdi ise forvet transferini tamamlayıp, Diagne transferine izin veriliyor. Mohamed'i de, Diagne'nin 6 aylık kiralamasından gelen ücretle alıyoruz. İşin değerli tarafı bu. Geç de olsa açıldılar, hamleler çok daha akılcı. Demek ki istenilince olabiliyor. İlla hocanın isyan etmesine gerek yoktu, şu işler daha öncesinde de gerçekleşebilirdi.

9 yorum:

  1. Orada kendini gösterirse biraz daha degerlenebilir. Sam Allardyce'in tutabileceği tarzda bir santrafor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asistle de başladı zaten. Vitrinde olduğunun farkında.

      Sil
  2. Bir yer hariç katılıyorum yazına. Diagne kendini gösterebileceği bir yere gitti. Uslu durursa WBA düşse bile başka alıcı bulabilir. İlk maçında asistle başladı zaten.
    Yazının katılmadığım kısmı, "Galatasaray yönetiminin akıllanmış olması mutlu ediyor. Eskiden olsa Diagne gider, yerine de kimse gelmezdi" kısmı. Yönetimin aksine iletişim dehası olan Terim tüm acziyetlerini gözler önüne serdi. Ultraaslan hamleleri de tutmadı. Onlar da fena iş çıkarmadı. Asıl notu İrfancan olayı sonrası vereceğim. FB almasın diye 8,10'lara çıkarlarsa 2. Akbaba hamlesi gene otur sıfır. Neyse o sonraki mesela. Bugün için dayak işe yaradı. İşe yaramayan yönetim kıpırdadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Demek ki istenilince olabiliyor. İlla hocanın isyan etmesine gerek yoktu, şu işler daha öncesinde de gerçekleşebilirdi." şu kısmı atladın. O paragraf bir bütün :) Söylemek istediğim, işaret ettiğim aslında tam da dediğin yer.

      Sil
    2. Haklısın o kısmı atlamışım. Yazının altına imza o zaman :)

      Sil
  3. valla mohammed öyle gecikti ki forvetsiz kalabiliriz korkum sürüyor.
    diagne için küme düşseler bile 4.5 milyon euro satın almaa opsiyonu varmış diyorlar. harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon olsa kap bildiriminde açıklanırdı.

      Sil
  4. Orada kalsa da geri donse de bence faydali futbolcu artik cok zarar etme riskimiz yok Diagne'den gayet iyi bir hareket oldu yönetim bu isi ögrendi bu dönem bir alkisi hakediyorlar kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yere gitti, yönetim de doğru işler yapıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir