31 Ocak 2021 Pazar

Emre Akbaba ve Belhanda'nın kayıp halini konuşalım


Emre Akbaba ve Belhanda'nın kayıp halini, Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu harita üzerinden konuşalım. İlk 45 dakikayı, bu 2'li özelinden çöpe attığımızı düşünüyorum. Belhanda'yı geçmiş döneminde çok savunan biri olsam da, bu sezondaki dalgalanması çok yüksek. Sorumluluk alması gereken anlarda (Feghouli'nin olmadığı maçlar) kayıp halleri, hücum kalitesini oldukça düşürüyor. Emre Akbaba'yı ise anlatmaya dahi gerek yok.

Fatih Hoca'nın 45. dakikada yaptığı 2 hamle, geçmiş haftalara göre beklenmedik bir şey. Eski Fatih Hoca bu tarz hamleleri sık yapsa da, içinde bulunduğumuz dönemde unuttuğumuz özelliği. Emre Akbaba'nın 90 dakikaları tamamlamasına alıştık. Yeni Malatyaspor karşısında da kanatları hızlandırınca oyunun nasıl değiştiğini gördük. Gaziantep FK karşısında bunu daha erkene çekip, Emre Akbaba'nın yanında bence beklenmedik bir Belhanda değişikliğiyle de maçı Galatasaray'a getirdi.

Onyekuru'nun da, Kerem Aktürkoğlu'nun da katkısı büyük. Onları bu haritada göremesek de, Onyekuru biraz daha en ileri uç, Kerem Aktürkoğlu da Emre Kılınç'a oranla sağ kanada daha yakındı. Emre Kılınç'ın sağ kanat başlayıp, bu kadar merkeze kayması enteresan. 2. yarıda orta sahaya çekildi ve sağ iç gibi oynamaya başladı, bu da etken olabilir. Arda Turan da 2. yarıda sol iç orta saha gibiydi ve bence performansı biraz daha arttı.

Feghouli yokluğunda oyun ister istemez sol kanada yıkılıyor ve Arda Turan orada tek başına. Emre Akbaba'nın pozisyonuna bakar mısınız? Arda Turan / Saracchi güzel uyum da, orayı tamamlayacak kim? Sağda böyle bir uyum zaten yok. Emre Kılınç istisnasız şekilde kanatta kayboluyor, Belhanda sorumluluktan uzak, Linnes de bana göre yetersiz bir performans. Oyun doğal olarak sola yıkılıyor ama tek bir plan. Neyse ki hızlı kanatlarla 2. ve güçlü bir plan daha oluşturmayı başardık.


Gol beklentisinin düşük olması da doğal. İlk yarı kayıp zaten, herhangi bir pozisyondan bahsedemeyiz. Bol bol ofsayttan gol attık. Gaziantep FK'nın ofsayt taktiği ilk yarıda tuttu ama 2. yarıda, Onyekuru gibi isim karşısında buna devam ederseniz ceza kesilir. Kerem Aktürkoğlu gibi bir akılla da, top doğru zamanda oyundan çıkıp, koşu da doğru zamanda geldi. Gaziantep FK'nin ilk yarıda da, 2. yarıda da pozisyonları var. Orada da faktör Muslera.

10 yorum:

  1. Belhandanın kötü performasının en büyük sebebi Emre Akbaba bana kalırsa beraber oynadıklarında çekilmez oluyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da etken ama Feghouli yokluğu bence daha net etmen.

      Sil
    2. Feghouli ile standardın da üstüne çıkıyordu ama Emre Akbaba sayesinde standardı da yapamıyor :)

      Sil
  2. İkisi ile de sözleşme uzatılmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Belhanda adına o noktaya yaklaşıyorum.

      Sil
  3. sol iç kılınç varken akbaba ısrarı gerçekten manasız.
    bu arada kılınç takas iddiaları da korkunç.
    fb daha çok para verirken, mert hakan "sen de gel" derken bizi seçti bu çocuk. gs alıyor sonra hemen takas ediyor derler ileride olacak transferlere bile yanlış bir mesaj olur bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç takas falan olmaz, adı geçmemiştir bizim adımıza.

      Sil
  4. Bence de, Feghouli yokluğu Belhanda'yı bitiriyor.

    YanıtlaSil
  5. Sözleşme uzatilmamasi adına ellerinden geleni yapıyorlar gibi ikisi de... Sorun değil. Sağı yukarı 5 milyon euroluk bir maaş yükünden kurtuluyoruz sene sonunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonunda da bu değişim halkaları devam edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir