23 Ocak 2021 Cumartesi

Emre Kılınç da mutlaka ilk 11'e dönecek


Emre Kılınç'ın son haftalarda oynatılmama nedeni Antalyaspor maçında yediği kırmızı kartla alakalı. Hoca takılır böyle işlere. Kullanılmama nedeni bence o. Silindi, gözden düştü gibi durumlar söz konusu olmaz. Bir süre de hoca cezalandırdı işte. Mutlaka 11'e dönecektir ve Emre Akbaba'nın şu an oynadığı yer onun diyebilirim. Son dönemde ağırlıkla sağ kanatta kullanılmış ve orada sıradan kalmıştı. Asıl potansiyeli orta sahada, mutlaka orada devam etmeli.

İrfan Can Kahveci için takas söylentileri de var ki, böyle bir şeyin kabul edilmesi söz konusu olmaz. Galatasaray, elindeki değerli parçayı neden bıraksın. Yaz döneminde transferini ne kadar istediğimiz ve uğraştığımız ortada değil mi? 2-3 maç oynamadı diye silinmiş olması söz konusu dahi olmaz. İhtiyaç da var zaten, takımın en önemli parçalarından biri. Orta saha için alternatif yok derken, en iyi parçalardan biri bırakılmaz.

Yeter ki kanatta kullanılmasın. Sağ kanatta çok sıradan kalıyor. Olcan Adın'ın sağ kanat performanslarını hatırlayın, aynı görüntü. Olcan Adın da sol beke çekilmiş ve iyi kötü bir kariyer yapmıştı. Emre Kılınç'ın orta saha görüntüsü daha farklı, üst düzeyde. Ciddi anlamda potansiyelinin olduğunu gördük. Topsuz oyunda harika, çok tempolu, mücadele ediyor ve topla çıkışları da oldukça kıymetli.

Bir de, orta sahadan doğru, savunma arkasına sarkışı var. Topsuz oyun bu işte, öyle bir anda gol etkisi oluşturuyor ki. O zaman da şu soruluyor, Emre Kılınç varken İrfan Can Kahveci gerekli mi? O da hatalı bir kıyas mesela, farklı futbolcular. Biri daha oyun kurucu, biri ise tamamlayıcı. Emre Kılınç biraz daha tempo silahı, hareketliliği getiren isim. İrfan Can Kahveci ise oyun kurucu, takımı yönlendirecek, Emre Kılınç o koşuyu attığında pası atacak isim.

8 yorum:

  1. Çok hareketli oynuyor orta sahada oynadığında sol iç gibi değil serbest ofansif orta saha gibi oynuyor. Sağa da gidiyor yardıma. Çok faydalı bir oyuncu gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Emre kılınç’ın oynatılmamasının hiçbir mantıklı sebebi yok emre akbabanın oynadığı 8 numaranın 3 katını oynar bu çocuk saçmalık tercih edilmemesi antalya maçındaki kırmızı kart üstü iste 3 güne bir sürekli maç oynayan emrenin pilinin bitmeye başladığı zamanlardı kırmızı görmese sakatlanırdı zaten 1-2 maça, irfancan dan çok farklı oyuncular evet ama emre defansif aksiyonları irfanın çok ötesinde başakşehirin yediği gollere bakın irfan 18 civarı kadrajda pek olmaz ama daha yaratıcıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca takar o kırmızıya. Bir süre daha böyle devam edecektir.

      Sil
  3. Taylan
    İrfan Kılınç
    Feghouli Arda
    X(*)

    Hayalim bu bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hayalimi yazayım
      Muslera
      Omar(linnes)-luyindama-marcao-saracchi(emre)
      Taylan(Ndashmiye)
      Oğulcan-feg(belhanda)-irfancan(e.kılınç)-onye(kerem)
      Babel(diagne,halil ibrahim)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir