25 Ocak 2021 Pazartesi

Falcao'dan yediğimiz darbenin, Onyekuru ile intikamını aldık


Resmi açıklamalar geldiğine göre, transfer şartları ve rakamlar üzerine konuşalım. Onyekuru'dan yana istediğimizi fazlasıyla aldık. Halil Dervişoğlu'nda ise şartlar beklediğim gibi değil. Onyekuru'nun opsiyonu, yıllık ücreti derken, kalıcı transferi adına yanan ışık yeşil. Yazın yeniden "Onyekuru'yu istiyoruz" tarzı yorumlara son diyebiliriz. 4.350.000 avro'luk opsiyon gayet karşılanabilir ölçüde. Yaşı 23 ve Fatih Hoca'nın garanti katkılı gördüğü bir isim.

650 bin avro da kiralama ücreti ödenmiş. Toplamda 5 milyon avro'luk bir pakete bu transfer bitmiş oluyor. Monaco, Onyekuru'yu Everton'dan 13.5 milyon avro'ya transfer etmişti. Zararları büyük, Galatasaray olmasa daha da büyürdü. Onyekuru'nun Monaco'da tutunamayıp, ısrarla Galatasaray'da tutunabilmesi de enteresan bir konu. Fatih Hoca kendisini çok seviyor ve garanti katkısını alıyor. Tarzıyla da ligin "bug'u" gibi bir şey.

Falcao'dan yana darbe yemiştik, Onyekuru ile intikam aldık. Bu sürece öyle bakıyorum. Falcao'dan yana dilimiz çok yandı. Onyekuru ile fitleştik diyebiliriz. Öyle bir süreç ki, yarın Onyekuru'yu 15 milyona satsak, 6 ay sonra gider yine kiralarız. Onyekuru, özellikle de Fatih Hoca'nın olduğu ortamda, bizlerle fazlasıyla özdeşleşti. Uzun zamandır maç oynamıyor, hazır olması bir süre alacak gibi. Fenerbahçe deplasmanında olmazsa olmazımız.

Halil Dervişoğlu'nda ise satın alma opsiyonu olmaması üzdü. Genç ve gelişime açık bir isim. Olası parlayışı sonrası, opsiyon koymayarak ucu açmış oluyorsunuz. X taliplere gün doğuyor ve bonservis bedeli için de tavan fiyat ortadan kalkıyor. Kiralama bedeli olmaması avantaj tabii, ffp ve limit gibi durumlara takılmamış oluyorsunuz. Alalım da, rotasyon genişlesin, kadroda bulunsun diye de düşünülmüş olabilir. Forvet hamlesi gelecek, kanatlarda da kalabalık bir rotasyon var. Halil Dervişoğlu konusundaki süreci bekleyip göreceğiz.

19 yorum:

  1. Son yılların en büyük transfer başarısı daha 1 yıl önce 15 ödenen adama pandemi olsa dahi 5 e almak büyük başarı kesinlikle bizden büyük transfer yapıp gider gitmese bile 10 yıl hizmet eder, ligin bugunu aldık. Bu arada bak hemfikir olduğumuz konularda varmış ama yorumlarıda yayınlamanı bekliyorum anlaşamasak bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriye açığım. Yeter ki okunan doğru anlaşılsın, yalan yanlış algı peşinde koşulmasın :) Burada eleştiriler yayınlanır, aynı fikirde olup olmamak önemli değil. Söylemediğim, yapmadığım şeyin dedin yaptın denmesi en dayanamadığım nokta. Gereksiz polemik olmaması için o tarz yorumlar yayınlanmaz.

      Sil
    2. Bu üslup devam ederse, daha da başka şeyler yaşanır :(

      Sil
  2. Çok önemli bir oyuncu eksik yönümüz için. alışma süreçi diye de bir sıkıntımız yok,,aynı suda iki defa yıkanılmaz sözünü bu defa geçersiz kılan bir hamle,hoş geldin diyelim umalım "koşuları" boşa çıkmasın.burak bey kaan zaten bir ihtimal değildi sadece birilerinin gönüllü tetikçilerinin avutma ,zaman kazanma ihtimali idi..ne yazıkki sosyal medya kullanışlı bir mecra, eskilerin deyimi ile bir deli kuyuya taş atar , bin akıllı çıkaramaz durumu., transfer dönemleri rüzgar üfletienler var bilinen çeşitli nedenlerle, ahbap çavuş ilişkileri ile, ve bu rüzgarın önüne kattığı binler oluyor sanki gerçekmiş olmuş gibi yorumlar ,yazılar geliyor ,biraz sakin kalmak olduğunda heybemizde ki birikimleri paylaşmak en iyisi değilmi , yoksa farkında olmadan bu değirmencilere su taşımıyalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan işi belli olmaz, ihtimal var o konuda.

      Sil
    2. Değerli kardeşim, bu dönem kaan ayhan transferi kesinlikle yok size net olarak söylüyorum ayrıca böyle bir talep te yok bu dönem için teknik kadrodan ,sadece bunu söyleyebilirim.

      Sil
    3. Bu blogda bir duyum verilmediği kalmıştı, o da oldu çok şükür :)

      Sil
  3. Falcao'dan yediğimiz kazığı Monaco atmadı ki bize Falcao'nun bizzat kendisi attı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle de, süreci çok zorlaştırmışlardı.

      Sil
  4. Maaş olayında bir dalavere yoksa bu yönetimin yaptığı fiyat/performans odaklı en iyi transfer. Esmer çocuk hem de çok makul bir rakama kalıcı olacak artık. Geçen seneki gibi diz çöküp kalbini burada bırakarak gitmeyecek. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  5. fb formasıyla görmek istemezdim. sırf bu nedenle seviniyorum. yoksa sadece futbol açısından bakarsak kerem'in önü tıkandı yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu ben de çok yazdım. Kiralamaya özellikle karşı olsam da, bu maliyetlere hayır denilemezdi.

      Sil
  6. Onyekuru'yu 5 milyona almak büyük iş. İnşallah daha da büyür. Halil için de daha önce dediğim noktadayım. Opsiyonsuz gerçekleşmesi pek iç açıcı olmadı, ama ona da yapacak bir şey yok. Elimizde hücum derinliği sağlasın, Onyekuru'nun artık kalıcı olduğu gerçeğiyle bir süre mutlu olmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon şartları gayet makul, umarım değerlendirilir :)

      Sil
  7. Senin fikrin nedir bilmem ama bence Onyekuru, Bruma'yı elinde bırakacak. 23 yaşında yani daha gelişme evresinde ve Fatih Terim gibi bir isimle çalışıyor. 1-2 sene sonra çok başka seviyeye gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmıştı da. Onyekuru'yu sol kanatta daha öne yazardım.

      Sil
  8. asla önem vermedikleri oynatmadıkları bir oyuncudan 5 milyon euro kazanacaklar. zarara girdiklerini düşünmüyorum. keşke biz de böyle zarara girsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu biraz da zararın neresinden dönsek kardır gibi oldu. Bizim Diagne'yi daha düşük fiyatlara satmaya çalışmamız gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir