23 Ocak 2021 Cumartesi

Feghouli döndükten sonra yeniden sağ kanat ezberimizi hatırladık


Row-Z Report (@RowzReport) 'un maç haritasını konuşamamıştık. Feghouli'nin dönüşü ve maçın biraz daha sağ kanat odaklı oynanması gibi önemli bir detay var. Onun yokluğunda, oyun sola yıkılıp, sadece Arda Turan'ın ayağına bakıyorduk. Feghouli döndükten sonra ise oyun yeniden sağa yıkıldı ve eski ezberimizi hatırladık. Feghouli'nin varlığı, Belhanda'nın da yükselişine sebep. İyi anlaşıyorlar, bu sayede de hücum daha güçlü bir hal alıyor.

Linnes de tanıdıkları, iyi anlaştıkları bir isim. Mariano gibi olmasa da, Linnes'in de temposunu kullanıyoruz. Belhanda / Feghouli / Linnes sağ kanat üçgeninde iyi iş çıkardık. Arda Turan da rahatladı bu sayede ve Saracchi geçmiş maçların aksine, biraz daha dengeleyici bir roldeydi. Daha önde oynar normalde. Bu sefer beklediğimden biraz daha gerideydi. Emre Akbaba / Belhanda bağlantısı pek bu arada, o da enteresan.

Ya sağdan, ya da soldan geliyoruz, merkezi o kadar kullanmadık. Babel de en ileri uçta ve bence yararlı da oynadı. Normalde forvetler de biraz daha geriye gelirdi, Emre Akbaba gibi isimler biraz daha önde görünürdü. Babel'in bağlantısı da biraz daha Feghouli'leydi. Hem açık alanı kullandı, hem pozisyonları var, alan açtı ve açılan alanı da iyi kullandırdı. Pas aksiyonunda iyi o anlamda da. Saracchi gibi isimleri iyi gördü.

Marcao / Donk geride oynadığında, savunmadan çıkışlarda sorun yok. Muslera da eklendi buna ve en doğru pas açısını bekliyor. Taylan Antalyalı'yı rahatlatan etmenler bunlar. Pas aksiyonunda Donk biraz daha ön planda, Marcao'ya göre öne çıkıyor. Rahat bir maç çıkardık ve erken golle kilit çözüldü, istediğimizi aldık. Oyun anlamında da keyif aldığımızı düşünüyorum. İç sahada farklı maçlar oynamaya başladık.

6 yorum:

  1. Feghouli yıllardır kötü oynarken hiç sakatlanip maç kaçırmıyordu. İyi oynamaya başlayınca sakatlıklar da başladı:) İyi oynasa da sevemedim bir türlü şu adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sakat geldi, öyle de bir şey var.

      Sil
  2. feghouli sağ içte zekası pasları ve tekniği ile fark yaratır. temposu hiç yok. o yüzden sağ açıkta oğulcan oynamalı. birbirlerini tamamlıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılıyorum feg kesinlikle sağ iç oynamalı artık sağ açık oynamaması lazım kondisyonu yetmiyor savunamıyor zaten kanadı ayrıca içte sahayı daha iyi kullanıyor daha yaratıcı oluyor ve topla daha çok buluşuyor ayrıca ligde belkide yaratıcılık konusunda sosanın falan önündede belki mesutun gerisindedir çok zeki futbolcu, koşan ve disiplinli hali çok çok üst seviye takımda oynar o derece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin kariyerini de uzatır bu hamle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir