27 Ocak 2021 Çarşamba

Gedson Fernandes & Galatasaray, keşke fırsat olsa da hayır diyemesek


Kiralama ücreti 4.5 milyon avro, satın alma opsiyonu da 60 milyon avro olan bir isimden bahsediyoruz. Çok büyük bir yetenek ve ilerisi adına beklenti yüksek. Tottenham da bu yüksek beklentiyle birlikte böyle bir kiralama hamlesine girişmişti. Buna rağmen neredeyse hiç şans vermediler. Premier Lig'de maçı yok, kupalarda ise 2 kez şans buldu. Tottenham'dan Benfica'ya döndüğü ya da döneceği konuşuluyordu. Galatasaray iddiası nereden çıktı inanın bilmiyorum.

Zor bir transfer olduğu açık. Kiralama devri gibi bir şey olacaktır ve Benfica'nın yaklaşımı nasıl olur inanın bilmiyorum. Bu tarz bazı hamlelere alışığız aslında. Böyle maliyetlisini daha önce görmesek de, ciddi potansiyellerin buraya gelip de, parladıktan ya da toparladıktan sonra ayrıldıklarını gördük. Gedson Fernandes için de belki böyle bir ihtimal vardır. Zor tabii, hatta benim gözümde imkansıza yakın. Birçok transfer için böyle yazsam da, bu sefer gerçekten öyle.

Lemina'nın katkısını hatırlayın. Sakatlıklarıyla alakalı "kısmi" bir katkı olsa da, sağlıklı olduğu dönemde etkisi büyüktü. Oyunun 2 yönünü oynayan, topla çıkabilen, çok hareketli bir orta sahaydı. Sahada olduğunda, takımın temposu adına en önemli isimdi. Gedson Fernandes'in farkı istikrarı olur. Yine çok hareketli, topla müthiş çıkabilen ve dikine oynayan, teknik / pas özelliği ön planda, savunma aksiyonuyla da takıma nefes aldıracak bir isim. Farkı çok büyük olur.

Galatasaray orta sahasında da böyle bir isme ihtiyaç var. Taylan Antalyalı alternatifi diye yola çıkılsa da, bu tarz fırsatlar önünüze çıkarsa değerlendirirsiniz. Gedson Fernandes'i 8 numara gibi kullanıp, Taylan Antalyalı'ya nefes aldırmak ve yükünü hafifletmek mümkün. Geçen sezona oranla çok daha hareketli bir yapı var, bunu daha da yukarı taşırız. Keşke mümkün olsa da, bu tarz bir transfer gerçekleşse. Kiralık isimlere karşı olsam dahi, bu tarz fırsatlara hayır diyemem.

6 yorum:

  1. Fark yaratacak orta sahalar böyle isimlerdir işte. Keşke bir buçuk senelik kira anlaşması yapabilsek.

    YanıtlaSil
  2. Kiralama ucreti zaten odenmis, buyuk bir potansiyel ve yeterince sure alamiyor, bence 6 ayligina bizde oynamasi klubun de oyuncunun da isine gelir, ama muhtemelen oyuncuyu alma sansimiz dusuk oldugu icin 2. planda tutuyordur yonetim, tabii ki keske gelse ve lige damgasini vursa, o zaman zaten Irfani da aliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir