6 Ocak 2021 Çarşamba

İleri gitmek istemem de, gitmek istiyorsan git, neyi zorluyorsun?


Biz bu takımı çok sevdik derken, alternatif diye gördüğümüz isimlerle oynanan oyun, daha doğrusu mücadeleyi gerçekten sevmiştik. Yeni isimler kazandık, rotasyonu genişlettik. O kazanılan isimlerden olan Oğulcan Çağlayan da, bugün takımın ayakta kalmaya çalışan 2-3 isminden biri. O günlerde dahi eleştirilen isim Emre Akbaba'ydı. Kolay sakatlıklar geçirmedi, toparlaması elbette zaman alır da, bir isim hiç mi ışık vermez. Işık vermediği gibi, sürekli mi yeni sözleşme muhabbetiyle gündeme gelir.

Tüm bunlar bir araya gelince de tepkinin odağı olursun. Gerçi suç onda değil, kendisi üzerinde ısrar eden teknik heyette. Tezatlık da çok. Antalyaspor maçında hücum için hamle gerekirken düşünmedin bile. Konyaspor karşısında ise ilk 11 başlatıp, 99 dakika sahada tutuyorsun? Diagne için de bu geçerli. Antalyaspor maçında kadroya almadığın adam, Konyaspor karşısında 11'de sahada? Bu tezatlığı kim, nasıl açıklayacak?

Maça 11 başlamaması gerekiyordu. Hadi başladı, 45'de yerini Kerem Aktürkoğlu'na bırakmalıydı. O ise 99 dakika sahada kaldı. Zaten sahada taktik olarak pek bir şey yok. Az hızlananın etki oluşturduğu bir maç. Hız konu olunca da, kenarda Kerem Aktürkoğlu var. Her an şapkadan tavşan çıkarabilecek biri. 90+6'ydı oyuna girdiğinde. Bu kararları kim alıyorsa eleştirim ona. Boş vermiş, vazgeçmiş bir havada kaybettik. Dediğim gibi, kaybetmek istersen kaybedersin.

Gidip de Ömer Bayram'ı eleştirmem, beklentim belli çünkü. Emre Akbaba'yı, Belhanda'yı konuşurum. Az biraz sorumluluk, başka bir şey istemiyorum. Belhanda o kadar sorumluluk almadı ki, kritik anlarda adını dahi duymadık. Emre Akbaba'nın yine duyduk. Tüm kritik anlarda hatası vardı. Ofsaytı bozması, 10 dakika önce bomboş asisti yapamaması, sonrasında adını duyurmaması, alakasız şutları. İleri gitmek istemem de, gitmek istiyorsan git, neyi zorluyorsun?

16 yorum:

  1. Ceza sahası dışından röveşetaya kalkması falan komediydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceza sahası içindeydi. komedi falan değildi normal bir pozisyondu. emre'ye yüklenelim de esas biz komik olmayalım.

      Sil
  2. 90+7 de yapılan Kerem ve Şener değişiklikleri Fatih Haocaya mı Levent Şahin e mi yazar.

    YanıtlaSil
  3. Simdi biz hem pasla topu bizde tutmak istiyoruz, hem dikine hizli oynamak istiyoruz, hem de ucuncu bolgede topu tutabilmek istiyoruz. Rakipler buna karsi iki onlem deniyor; ya ileride basarak defanstan pasla cikmamixi engelliyor, ya da geride kale onlerine yaslaniyor. Kalabalik geriye yaslanan takimlara karsi oyun 0-0 ken Emrenin katkisi sinirli, ama gecis oyunlarini yapabildigimiz zaman bitiriciligiyle katki veriyor.
    Ama bu bize yetmez; bize hem bitirici hem hizli ama ayni zamanda dar alanda is yapabilen bir oyuncu lazim, bu Onyekuru mu emin degilim ama sadece 15 dakika izleyebildigimiz Kerem bize bu isigi vermisti.
    Bence artik Donktan vaz gecip Taylani biraz daha geriye atip, Seri ve Irfan'i transfer ederek gecen yilki oyun planina donmeyi dusunmeliyiz. Diagne ve Falcaodan kurtulduktan sonra genc bir forvet transferi ile yolumuza devam edebiliriz. Umarim Luyindamayi satma hayalimiz gercek olur ve bunlari yapabiliriz. Bunlar olursa, Aytac transferi de tam yerine oturmus olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Onyekuru gelse dahi bence kenardan gelecek. O role del lüks olabilir, zaten elinde ışık veren isimler var diyordum.

      Sil
  4. Kerem'in sağlık durumu tam nasıl bilmiyorum ama Kerem veya Ali Yavuz hem tarz olarak hem de mevcut form durumu olarak daha önündeler Emre'nin.

    YanıtlaSil
  5. Emre akbaba zaten güçsüz bir oyuncuydu alanyada dahi, ve çok top kaybeden ilk kontrolü çok iyi olmayan kanatta oynayamayan 8 numarada oynayamayan sadece 2.forvet ve 10 numara oynayabilen bir adamdı halada öyle biz ise transfer ettiğimiz zaman dahi onun iyi oynadığı pozisyon taktikleri hiçbir zaman a planımız olmadı malesef ga taraftırı olması fenerle yarışa girip ffp zamanı 4 milyon para harcadık ve inanın sakatlıklar geçirmese dahi uzun vadeli faydalanamazdık işallah irfancan takasının parçası olarak daha az para harcamamıza vesile olur sakatlıklar dönüşü iyice gücünü kaybetti çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz onu aldığımız zaman gayet iyi, yararlı isimdi. Bizde de iyi başlamıştı.

      Sil
    2. Emre akbaba hiçbir zaman 3-4 maç üst üste ana kadronun bir parçası olamadı hatırlayın geçen sene 2.forvet olarak iyi oynadığı konya ve 2 maç daha iyi giderken 4-3-3 ve 4-1-4-1 taktiklerine yani ana plana dönüş ile yine yedek kaldı kanatta yada maç sıkışınca 2.forvet olarak girdi hep, ayrıca emre oynadıkça ritim bulan futbolculardan bazı futbolcular pek oynamasada yedekten girince standardı vardır ama emre oynadıkça açılıyor bu arada emre asli pozisyonlarında sürekli oynayabileceği büyük bir takımda ritim bulup güçlenip çok iyide oynayabilir çünkü iyi bitirici ama bizde fatih terimin oyun anlayışı sebebiyle olmadı olmazda bu taktik anlayışla devam edeceksek.

      Sil
    3. Transfer oldu, ayağının tozuyla takımın değişmeziydi. Her maç 11 başlıyordu, nasıl ana parçası olmadı :)

      Sil
    4. Transfer ettiğimiz 18/19 sezonu dahil maç sayısı*90 dk nın yarısını geçememiş 3 maç üst üste 90 dk 1 kez oynamış futbolcu tabiki ana planın parçası olmaz. Geldiği en iyi olduğu sezon dahil 1500 dknın 750sinde ancak oynamış ve biz emreye 4 milyon verdik trezeguet 5 milyona alınabiliyordu garryden geç vazgeçtik tabi trezeguet gitmişti tabi neresinden bakarsan bak yanlış planalamalar.

      Sil
    5. Transfer oldu, ayağının tozuyla takımının vazgeçilmeziydi. Ana parçaydı da. Sakatlık olmasa farklı yazılırdı iş. Yaptığın yorum Sinan Yılmaz'a ait :)

      Sil
    6. Sinan yılmazında benim gibi düşünmesine memnun olurum fatih terim her zaman 4-3-3 ve 4-1-4-1 oynayan ve emre akbabanında bu sistemlerde yeri olmadığını anlatmaya çalıştım şenol güneş gibi 4-2-3-1 oynayan bir takımda eminim çok daha parlar aslında ayrılık hem onun hem bizim için hayırlı olur. Emrenin hatasıda malesef oyununu çeşitlendiremedi geliştiremedi mesela bunu taylan yaptı ve artık takımın en önemli ana parçası.

      Sil
    7. Kelimesi kelimesine aynıydı da ondan dedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir