8 Ocak 2021 Cuma

İstatistik ayrı, sahadaki görüntü apayrı


İstatistik ayrı, sahadaki görüntü apayrı. İkisi de farklı şeyler söylüyor. İstatistiğe bakınca, Süper Lig'de çıktığı 62 maçta 50. golünü attı. Son 13 yılda, 50 gole en erken ulaşan futbolcu olmuş ve maç başına gol ortalaması 0.80 . Ligin tarihinde de Diagne'den daha iyi olan 2 isim Tanju Çolak ve Metin Oktay. Ne kadar çılgın istatistikler değil mi? En kötü hali de gol atıyor, bunda sorun yok. Bu sezon da gol krallığına oynuyor, kağıt üzerinde bakınca iyi bir görüntü.

Oyun içi katkısı anlamında bakınca ise görüntü kötü. Galatasaray'ın istediği forvet olmadığını düşünüyorum. Mücadelesi istikrarsız, hareketliliği az, rakip savunmayı bozmaz. Ona pozisyonu hazırlarsın ve gol bulur. Beklenti bu ise işini yapar, Konya deplasmanında da yaptığı gibi. Beklentinin bu olmadığını düşünüyorum. Pres gücü yüksek ve pas oyununa daha yatkın bir forvetin mevcut düzende yeri var.

İstikrarsızlığı da cabası. Bazen canı çok istiyor, çoğu zaman da canı pek istemiyor. Diagne'ye güvenip yola çıkamayacağımızı tekrar tekrar gördük yani. Sezon içinde ben de "bu sefer oluyor galiba dedim" ama olmadı. Anlatmak istediğim farklı aslında. Şu istatistikler üzerine, bu adamı rahatlıkla satabiliyor olmamız gerekiyordu. Hala da o imkanın olduğunu düşünsem de hareket yok. Bu işler için akılcı ve iş bitirici yönetimler gerekiyor.

Avrupa'dan dahi talip bulabilmelisin, özellikle de İngiltere piyasasından. Arap diyarından ise zaten talipleri şimdiye ortaya çıkarmış olman gerekiyordu. Gol istatistiği, etiketi ortada. Satabilmen, üstüne de iyi para kazanabilmen gerekiyor. Galatasaray'ın tıkandığı nokta bu işte. Ciddi rakamlara futbolcu satamadığı sürece, mevcut scout ağını verimli şekilde kullanması imkansız. Elde gelir yok ve geçmişin acı faturasını bugün ödemeye devam ediyoruz.

8 yorum:

  1. Her maç performans verecek diye bir şey yok, sörloth bile ligi kırdı geçti ama kötü maçları da vardı, 2 maç iyi oynayınca kral oluyor 2 maç kötü oynasa yine hemen gönderelim, forvet lazım demeye başlıyor herkes, her maç üst düzey performans verecek bir oyuncu istiyorsanız en az 50 milyon euro ya ihtiyacınız var, Falcao gibi 3 4 hafta form tutup 2 ay sakatlansa daha mı iyi olurdu acaba belki o zaman diagne de savunulurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorloth'un oyun içi katkısı da olay. Sadece attığı goller değil.

      Sil
  2. Oyuncu alabilmeniz için önce satış gerekli ise çözümü basit aslında elindeki getirisi yüksek topçulara göre sistem kuracaksın. Sen Diagne sen koşmasini pres yapmasını beklediğin sürece oyuncudan verim alamazsın değeri düşer.gerekirse tüm takım Diagne ye oynayacak oda en iyi yaptığı şeyi yapacak.ancak bu şekilde ayıya dayı diyerek atlatırız bu işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleme de, oyunu da Diagne üzerine kuracak lüks yok bence.

      Sil
  3. madem bu adamın bu tip eksileri var ve hepsi de doğru tespitler.. ama elimizde bu adam var. demek ki sistem ona uyacak. eldeki isimlerden helva yapacağız çünkü paramız yok.

    her maç en az 5 pozisyona sokacağız. 1-2 tane atar illa. yahu resmen kenardan orta gelmiyor bu takımda çıldıracağım.. pas pas pas pas pas.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sisteme uymalı, sistemi ona uydurmak bence lüks. Yarın Babel döner, bu sistem ona daha çok uyuyor.

      Sil
  4. En iyi dönemindeki Emenike mi en iyi dönemindeki Diagne mi daha iyidir sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emenike. Yırtıcı forvetti çünkü. Hızı, presi, fizik gücü. Aklı kıt olsa da, zaten yaptığı transferlerle de kendisini kanıtladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir