8 Ocak 2021 Cuma

Jean Michaël Seri & Galatasaray, kafamda hala oturtabilmiş değilim


Seri ihtimalini yazın da konuştuk, sezon içinde de, bugün de. Gelene kadar da konuşmaya devam ederiz. Yaz döneminde, hocanın onu çok istediğini düşünüyordum ve buna göre yorum yapıyorduk. O gün orta saha hamlesi bekliyorduk ama gerçekleşmedi. Hoca da ister istemez kazanımı içeriden yaptı. Taylan Antalyalı 6'ya, Emre Kılınç da 8'e geçti. Bence iyi de performans gösterdiler ve bu isimlerin orta saha iskeletini oluşturabileceğini gördük.

Haliyle de transfer düşüncesi benim kafamda değişti. Bu isimlerin 11 için yeterli olduğunu ama alternatif sorunu yaşanacağını yazdım. Aytaç Kara, Salih Uçan gibi isimleri konuşmamız bu yüzden. Alternatif üretmeliyiz, bu isimler de yerli olmalı. Mevcut maddi şartları düşününce de benim aklıma daha iyi alternatifler gelmiyor. Seri transferini istememem bu yüzden. Kafamda onu, şu an oynanan oyuna oturtamıyorum. Yoksa Seri'yi sevmiyorum diye bir şey yok.

Yazın da, bir yanım gelsin, bir yanım da hiç gelmesin diyor diye yazmıştım. Fatih Hoca istiyor üzerinden düşündüm hep. Bugün de adı geçiyor ve belli ki hoca istiyor. Yine de benim kafama pek oturmuyor. İyi bir pasör, derinde iyi bir oyun kurucu. Önünü de mümkün olduğu kadar hareketli isimlerle kurduğunuz an katkısı olur. Savunmadan çıkarken, orta sahada oyun kurarken iş görecek bir isim. 

Sorun ise, kendisinden hareketlilik beklememe gereği. Savunması iyi değil, pres yapmaz, rakibi bozmaz. Şu anki orta sahanın farkı ise hareketliliği, rakibi bozuşu, topla çıkabilmeleri ve 6 numara oynayan Taylan Antalyalı'nın o pozisyonda gösterdiği 8 numara performansı. Seri geldi diyelim, mecbur 6 numara oynayacak. 8 ya da 10'a kaydığı an performansı düşer. Bu durumda Taylan Antalyalı öne kayar ve onun da farkı 6 numarada ortaya çıktı. Biraz daha önde, Erzurumspor günlerini hatırlamak zorunda.

Şutunu hatırlar, ceza sahası içi sürpriz koşular da yapar. Bence pas özelliğini de geliştirdi. Yine de görmek lazım, görmeden bir şey diyemem. Partneri de mühim. Emre Kılınç olsa, yaratıcılık soru işareti. Feghouli olsa, sağ tarafta Emre Kılınç yine soru işareti. İrfan Can Kahveci gelmeli de, oradaki yaratıcılık sorunu kafadan ortadan kalksın. Muallak yani Seri işi, kendi adıma kefil olmam. Diğer hamleleri de görmek lazım.

Artısı ise şu olur. Savunmadan top çıkarırken zorlanmaya başladık. Donk / Marcao tandemi bu işi iyi yapsa da, o rotasyon da bozulabiliyor. Marcao olmadığında özellikle elimiz kolumuz bağlı. Seri bu işi çözer, orayı rahatlatır işte. Luyindama'nın iyi olduğu dönem, Mariano'su da vardı. Mariano ve Seri de savunmadan iyi top çıkarırdı. Luyindama da sırıtmıyordu. Şu an an anlamda da zorlanıyor ve Donk'a mecbur kalıyoruz.

10 yorum:

  1. Seri ile birlikte Omar'ın bölgesine iyi bir sağ bek takviyesi Luyindama'nın performansını iyileştirecektir. Burada iki soru işareti var. İrfancan alınabilecek mi? Taylan önde nasıl bir performans gösterir?. Seri Taylan İrfancan üçlüsü de farklı şeyler hayal ettirebilir bizlere. Öyle bir durumda Taylan'a çok iş düşer.

    YanıtlaSil
  2. Taylan ı 8 e çekmek onu sıradanlaştırır, onun farkı 6 da oldu 8 de küfür edilir çünkü ön çabukluk ve incelik ister, Taylan Kılınç gibi çabuk değil ayağı çok iyi ama geriden o uzun pasları atmak için ideal, seri bir B planı olur, Antalya gibi maçlarda mesela kapalı savunmaya karşı koyarsın seriyi ama sert maçlarda olmaz bence, ama şu da var ne zaman gs bir maç kaybeder hoca ilk Taylan ı kesip seriyi oraya koyabilir maalesef, hoca yapar bunu, genelde kötü maçlardan sonra kalıcı değişiklik yapmayı sever, Taylanın önünü kesmeyecek hamleler lazım hem bu çocuk gelişiyor hem de yerli seneye sınır gelecek daha da kıymetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan'ın teknik ve pas özelliği iyidir. Orada da oynamış isim. Bence de 6 numaradaki etkisi olmaz ama görmek lazım.

      Sil
  3. Seri çok spesifik bir oyuncu tek bir mevkide oynuyor ve bütün takımı ona göre kurgulamak gerekiyor. Bunu yapsanız bile çok sağlıklı ve fit olmadığı için takıma yine her maç aynı katkıyı veremiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da işte ne kadar sağlıklı bir hareket olur bilinmez.

      Sil
  4. hiç gerek yok irfancan aytaç salih gibi isimlere yoğunlaşmak gerek. hatta mehmet özcan.

    taylan irfan kılınç, aytaç salih ömer iyi bir as yedek ortasyonu mesela.. belhanda ve feghouli de bonus.

    YanıtlaSil
  5. Seri 1,5 yıllık kiralık sonrası sözleşmesi bitiyor yada barselonanın ardadan vazgeçtiği gibi bonservissiz yada çok cüzi rakama takıma alınabilir çokta faydası olur seride yarım sezon futbol oynamadığı durumda ve çok az seçeneği varken yıllık ücretinde de makul rakamlar olabilir 1 milyon civarı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir