29 Ocak 2021 Cuma

Jesse Sekidika Konyaspor'da


Aslında sürpriz olmadı. Bu Ocak döneminde x takıma kiralık olarak gitmesini bekliyorduk. İlk etapta 1. Lig'den bir takım mı diye düşünürken, beklenilenin üstünde görüntü vermesi sonrası ibre Süper Lig'e döndü. Bence kıpırdanmaya başlamıştı ve kabuğunu kırmaya yönelik izlenim veriyordu. Bazı futbolcular geç açılıyor, Garry Rodrigues bunun bir örneği. Sekidika da bence o yoldaydı. İlerisi adına beklenti sahibiyim.

Takımda da kalabilirdi. Sağ tarafta Feghouli ve Oğulcan Çağlayan var. 2'si de şu aşamada sakat. Ayrıca biri yeri geliyor orta sahada, diğeri de forvette oynayabiliyor. Sekidika o rotasyon içinde düşünülebilecek bir isim. Fatih Hoca da onu Yeni Malatyaspor da hamle olarak düşünmüştü ve bence katkılı da oldu. Son haftalarda da bulduğu şans artıyordu. İyi kumaş olsa da, aşama kaydetmeli. Bunun da yolu istikrarlı olarak forma giymekten geçiyor.

Konyaspor da doğru adres olabilir. Ömer Ali Şahiner'in ayrılığının ardından sağ kanat boşaldı duruyor ve Sekidika'yı da o yönde düşündüler. Kabuğunu kırmaya başladığını ve yükseldiğini yazmıştım. Kumaşım bu dedi en azından. Takımlar da buna güvenerek kiralama teklifleri yapıyorlar. Ben yazıyı yazdığım esnada resmi açıklama gelmese de, 150 bin avro'luk kiralama ücreti olduğu yazılıyor. Ya da yıllık ücreti biz verip, onu da kira ücreti göstereceğiz. Ffp ayarı da olabilir.

En kötü şartlarda dahi zarar edilmeyeceğini söylemiştim. 0 bonservise geldi ve 6 ay kiralanmasıyla dahi bile "kar" elde ediyorsunuz. Ozornwafor'da da böyle olmuştu. Geldiği gibi kiraladık ve o bedel ile de bonservisini çıkartmıştı. Yarın satıyor olsan yine gelirin olacak. Sekidika için de bu geçerli. Biraz daha parlar ve istikrar kazanırsa, sonrası satışından dahi güzel bedeller elde edebilirsin. Ya da takımda tutar, onunla devam edersin. Potansiyel var, biraz geç açılacak olsa da.

4 yorum:

  1. Aslında çok daha yüksek paralara satabiliriz bu oyuncuları ama kulüpler sattığın kadar al kuralını bildiği için elimiz mahkum satmaya diye düşünüp ölü parasına transferleri bitirmek istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiyor o kural. Bundan sonrasını izleyeceğiz.

      Sil
  2. umarım forma giyer ve futboluyla yazın bize "oh iyi ki döndü" dedirtir
    tek eksiği özgüven. hız da var lig için yeterli teknik de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabuğu kırması adına, istikrarlı şekilde forma giymesi çok önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir