19 Ocak 2021 Salı

Josef de Souza'yı Galatasaray transfer etmiş olsaydı?


Beşiktaş, bu sezon transferde olabildiğince düşeş attı. Düşeş gelen isimler de takımın omurgasını oluşturdu. Aboubakar, Ghezzal ve Josef de Souza gibi isimler bunun en büyük örnekleri. Tabii bu yükselişlerde Sergen Yalçın'ın da payı büyük. Futbolcu yükseltmeyi iyi biliyor ve elindeki kadrodan maksimumu alıyor. Şu an dahi Beşiktaş'ın kadro kalitesi tartışılır, eksikleri vardır. Transfer dönemi bittiğinde bu daha da net tartışılıyordu. Bugün ise bambaşka şeyler konuşuyorsak bunun da nedeni Sergen Yalçın'dır.

Aboubakar ve Josef de Souza, geçmiş yıllarında sakatlıklarıyla gündeme gelen isimler. Aboubakar'ın dizleri bitik derken, adam ligin içinden geçti. Josef de Souza da Fenerbahçe günlerindeki gibi ligin en iyi 6 numarası oldu. Oysa Suudi Arabistan günlerinde ciddi sakatlıkları oldu. Ayrıca o ligden dönen isimlerin de genellikle temposu düşer. Josef de Souza ise bıraktığı yerden devam ediyor. Yaşı 31 olsa da, bu adamın bonservisi elindeydi.

Biz alsak ne olurdu sorusu soruluyor. Özellikle de Josef de Souza için. O pozisyonu dolduramadık ve alternatif üretemedik. Derbiye bakınca da, maçın adamı Josef de Souza. Sen ise Etebo'larla ne yapabilirim diye bakıyorsun. Biz aksak ne olurdu sorusuna gelirsek, sakatlıktan kafasını kaldıramazdı diye düşünüyorum. Bu tarz gelen yabancılar genellikle bizde daha da geriye gidiyor ve sakatlık durumları varsa sık sık yaşamaya devam ediyorlar.

Josef de Souza, eminim ki Galatasaray'a gelmek istemiştir. Adı geçiyordu, o dönem de konuştuk. Hatta bir önceki dönem de konuşuyorduk. Sakatlık durumuna güvenemiyorum diyordum. Bu da bizle alakalı bir konu. Sakatlık geçmişin kabarıksa, istikrarlı şekilde devam etmen imkansız bir hal alıyor. Bizde oluyor tabii bunlar. Başkasında yükseliyorlar, istikrar sağlıyorlar ve hoca dokunuşu da gelirse farklarını ortaya koyuyorlar. Beşiktaş'ta tonla isim var böyle. Bize gelse burun kıvıracağımız, rakipte izlediğimizde ise biz neden almadık diyeceğimiz isimler.

13 yorum:

  1. Ne olursa olsun Josef daha garanti bir hamleydi fakat biz takım iyiliği yerine menajerlerin cebini düşündük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi tabii, istememek şu aşamada bence de hatalı görünüyor.

      Sil
  2. josef gelse 6 oynardı. taylan'ı kazandık. taylan ile değişmem şahsen.
    taylan 8 oynayamaz. hayatı boyunca orada boşa zaman kaybetmiş.
    yani tam olarak josef vs etebo değil durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası da öyle. Taylan Antalyalı'yı kazanamazdık, yine günü kurtarmak için hareket ederdik. Sakatlık durumu da var, bizde eminim ki bu nüksedecekti.

      Sil
  3. valla josef'i bilmem de camia berbat durumda. sinerji şart. yapacak bir şey yok. yazın -15 milyonla başlamayı göze almalıyız!

    irfan 6 mohammed 4 onyekuru 3 yuossuf 2 milyon verelim hepsine opsiyonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alalım da. Sattığın kadar al kısmı da var :(

      Sil
    2. işte yaza vereceğiz hepsini. madem 1 milyon euro paramız var. hepsine peşinat 250 bin euro ver al.
      irfan 250 bin euro + 6 milyon euro gibi yani.
      yazın 3 ay var satarız birilerini.

      Sil
  4. Eğer josef i almış olabilseydik birincisi alternatif yaratmış olurduk ikincisi farklı formasyonlari oynuyor olabilirdik. Neden biz de sakatlığının nuksedecegini düşündüğünü anlayamadım açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif yaratirdin ama şu Taylan'i da kazanamazdin :( tonla örnek veririm. Geçmişinde sakatlık olayı büyük isimler, bizde de o şekilde devam ediyor. Falcao örneğin taze işte.

      Sil
  5. Sonuna kadar katılıyorum josefi alsak hoca taylanı hayatta 6 numara için kazanmazdı yoklukta kazanan bir tarzı var hocanın ama bu konudan bağımsız josef fb de iken ligin en iyi 1,2 6 numarasından biriydi aldığı para 1.5 milyon gir kardeşim bu kumara zaten limitin bonservis verecek paran yok josefin 1/10 u etmeyecek etebo ile debelenirsen böyle planın olmazsa ve bence hala bir plan yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden de neden demiyorum. Yine de alternatif olusturmak lazımdı. İsyan kısmı oraya.

      Sil
  6. Katılılmıyorum aynı şartlarda yarışıyoruz çünkü rakiplerimiz ile bizde medyadan göreceğiniz üzere devamlı bir kaos hali ısrarla üzerimize caba edilme derdinde federasyon desen zaten aldığı kararlarla uyguladığı maç saatleriyle olsun gerektiğinde virüs aşısı yapmak üzere atadığı hakemlerle olsun bazılarına hep cansuyu bize ise ızdırap olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
    Kendimize kızalım eksik planlamaya hatalı işleri yerelim eyvallah da serinin feghouli nin 3 er maç ceza yediği kırmızısı tartışılır emrenin 2 maç aldığı ortamda Mert hakan 1 maç alıyorsa Falcao nun kızardığı posiyonun benzeri bazısı için gol oluyorsa. Marianonun temas etmeden yediği sarılar rosier için çeşitli maçlarda 2.sarıya dahi dönmüyorsa biz tüm kuralların hocanın cezaları dahil azami uygulandığı bir kobay isek bu ortamda durumumuzu çok da kötü bulmuyorum.
    Baskıdan beklentiden uzak Beşiktaşta sergilenen performanslar uygulanmayıp uydurma icat penaltılarla çözülen maçlar sonrası Fenerbahçe ise başavac aşısı ile volkan babacan artı müsvette Bahattin şimşek ile seri yakaladı evet.
    Bizi yerden yere vurup alamıyoruz satamıyoruz diye diye her gün kıyamet senaryoları yazanları üst üste koyup susturacağız 20 gün önce liderdik pek bir suskunlardı şimdi dilleri çözüldü maşallah.
    Şu son maç dahi sen vermesen posizyon bulamayan 10 kişi kaldıktan sonra dahi 2 fahiş hatan olmasan gol atamayacak takımı göklere çıkarmalar nedensiz değil malum takımın şampiyonluk hikayesinde bir süs olmaları hatta kolayından yenecek lokma olmalarıdır buna sebep tek dertleri biziz.
    Gün sonunda elde ne varsa onunla hedefe kitlenmek ve odaklanıp moral vermek zorundayız. Dağılacak zamanda değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu hakem ve transfer ortamı ile bizi şampiyon yapmayacaklari kesin. Yine de uğraşıyoruz işte :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir