18 Ocak 2021 Pazartesi

Kırmızı kart ve Fatih Hoca'nın yanlış değişiklikleri


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu aksiyon haritalarını konuşalım. Pas haritasına bakınca, pas aksiyonunun ilk kez bu kadar düşük olduğunu görebiliriz. Pasa dayalı bir futbol da oynamadık gerçi, biraz daha mücadele ve tempoya yöneldik. Diagne atılana kadar da istediğimizi aldık diyebiliyorum. İşler iyi giderken, 10 kişi kalmamızın ardından dağılmasak da, yanlış hamlelerle maçı vermiş olduk.

Diagne'nin yalnızlığını görebilirsiniz. Ön alandaki mücadelesi, topu tutmaya çalışması değerliydi. Beklediğimin ötesinde iyi bir mücadelesi vardı, Vida / Montero karşısında da ayaktaydı ama yalnız kaldı. Yanına 2. bir ismi sokamadık. Oğulcan Çağlayan geride kaldı ve hücumdaki verimi düşüktü. Şener Özbayraklı ve Linnes de diğer maçların aksine hücumu beklenen ölçüde zorlayamadı. Bu da Larin'in etkisi diyebiliriz.

Belhanda da pek anlamadığım bir roldeydi. Orta sahaya Etebo yazdığınız an, Belhanda'nın biraz daha hücum oynayabilmesi lazım. Temposu, mücadelesi tamam da, hücumda kime bakacağız ki? Hiç giremedi oraya ve bence etkili de değildi. Donk'un stoperde olmadığı ortamda, Taylan Antalyalı mümkün olduğunca geriye gelmek zorundaydı. O işi iyi yaptı. Belhanda ise hücumu zorlamak zorundaydı, kötüydü. Etebo ise bağlantıda iyiydi. En azından beklediğimin ötesinde.

Sağ kanadı hiç kullanamadık. Belhanda'nın kötü futbolu ve Feghouli'nin yokluğu bunda etken. Arda Turan, hücumdaki tek silahımız gibiydi ve o da mümkün olduğunca bizi orada tuttu. Oyundan çıktıktan sonra ise hücumda kalamadık bile ve sahadaki tek oyun aklımızı da kaybettik. Hep söylüyorum. Arda Turan ve Feghouli'den en az biri sahada olmak zorunda. Bu isimler olmadığı an, hücumda ne yaptığını bilemezsin.


Gol beklentisi de bu şekilde. Beşiktaş'ın bulduğu pozisyonlar ağırlıkla, Diagne'nin kırmızısının ardından geldi. Özellikle de Arda Turan oyundan çıkıp, Galatasaray hücumu tamamıyla bıraktığında. Galatasaray'ın gol beklentisi ise 1-0 geriye düştükten sonra artmaya başladı. 2-0'ın ardından da girilen pozisyonlar vardı. Kırmızı gelmese, pozisyon anlamında kısır, büyük ihtimalle de beraberliğe doğru giden bir maç izliyorduk. Kırmızı kart ve Fatih Hoca'nın yanlış değişiklikleriyle birlikte ibre tamamen Beşiktaş'a döndü.

5 yorum:

  1. Bu arada helal olsun sergene adam elindeki dar kadroyu hemde rotasyonla ayakta tutuyor bizi bile anadolu takımı gibi savunma yaptırtıyor, kimse kusura bakmasın oğulcan kasım ayına kadar hiç yok sonra her maç var kerem kendini göstersi ortalıkta yok siz soğru zaman hikayelerine inanabilirsiniz ben inanmıyorum rakip takım aol beki süleyman luşun milli takımda yedeğiydi biz hala takımda tutmayacağı belli emre akbaba ile uğraşıyoruz yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar kadro dedigimiz takimda en az 2 tane aktif gezen forvet, bizimkiden cok daha alternatifli ve guclu bir orta saha var bizim 1 tane bile gezen forvetimiz ya da oyunun yönünü degistirebilecek orta sahamiz yok, ister kabul edelim ister etmeyelim kadro kalitemiz rakiplerin altinda.

      Sil
    2. Fatih Hoca da dar kadroyu iyi kullandı ama alternatifsiz kalıp, çok eksik de veriyoruz. Farklı işler :) Anonim dosta katılıyorum.

      Sil
  2. Etoboyla oyuna başlamak çok ilginçti .. Belhanda'nın çok iyi tamamlayıcı bir 8 olduğunu unutmamak lazım hücuma yön veren adam olmaz ondan zaten sorumluluk almadığı maçların yıldızı bu kadar uzun süredir oynattığın oyuncunun futbol karakterını bılmek lazım ..ARDA Emre Taylan Belhanda sahaya çıkmalıydı .. senın oyun karakterın hızlı top cevırmek 2 tane 6 numara 1 tane defansıf- yancı 8 ile cıkıp Arda 'yı sola hapsedıp statık Dıgne ile derbi maçı kazanamak şansa kalır diye düşünüyorum..
    Kadroyu bu kadar eleşetirmeyide doğru bulmuyorum çok değerli oyuncularımız var ancak nasıl ve kimlerle yanyana oynatmak lazım ...Bence hoca boşu boşuna maçı verdi..nedense bazen bunu yapıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifsiz yapı maalesef. Eleştirmeyi çok doğru buluyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir