29 Ocak 2021 Cuma

Mbaye Diagne West Bromwich Albion'da


Başarısız olduğuna inanmıyorum. Bu sezona bakıyoruz, 19 maçta 11 golü var. Tüm Galatasaray kariyerinde de 39 maçta 22 gol. Forvet adına iyi bir gol istatistiği. Şampiyonluğumuzda da katkısı vardı, bu sezonun ilk yarısında da takımı ayakta tuttuğu oldu. İstikrar sorun, zor yönetiliyor. Hocanın oynattığı oyuna gösterdiği uyum da diğer mesela. Bir maç inanılmaz hareketliyken, bir maçta topu ayağına beklemek dışında hareket yapmayabiliyor. Yönetilmesi çok zor.

Galatasaray adına başarısız bir transfer hikayesi olduğu açık. Geldiği dönem, Ocak ayında yapacak bir şey kalmadığı için transfer edildi. Ffp kaynaklı, eldeki bonservis girdisini o an harcamak lazımdı. Gelecek yaza bu rakam yansımayacaktı. Gerçi o konuda da şunu diyorum. Fatih Hoca'nın Arda Turan'la barışacağını bilsem, o dönem Burak Yılmaz'ı çok isterdim. Beşiktaş'a değil de, bize çok daha istekli gelirdi. Bir de Vedat Muriqi'yi alırdık, müthiş bir rotasyon olurdu.

Şu da düşünce. Diagne zaten leblebi gibi gol atıyordu. Aynı ivmeye devam eder, yaza satarız diye de bakılmış olabilir. Kumar oldu, tutturamadık. Şampiyon olduktan sonra da yönetim ve taraftar eliyle değerini çok düşürdük. Club Brugge dönemi de maalesef koca bir kayıp. Bu sezon biraz da olsa toparlıyor, goller atıyordu. İstikrarsızlığı sorun oldu ve bence Galatasaray'ın forvet ihtiyacı vardı. Diagne istikrarsız, Falcao kayıp, Babel'le de nereye kadar gidebilirsin?

Diagne için de talip bulmuşken elden çıkartmak doğal. Kiralama olsa da bu böyle. Ben bu yazıyı yazarken maddi şartlar açıklanmadı tabii, açıklandıktan sonra ekstra bir şeyler yazarız. Futbolcunun maaşını biz ödüyoruz gösterip, maaşı da kira bedelinin üstüne katarak, ffp için bir hareketlenme olacaktır diye düşünüyorum. Bunu da daha önce başarıyla uyguladık. Satın alma konusunda ise, takımın ligde kalması mühim deniliyordu. O da zor ihtimal gibi.

Yine de Premier Lig vitrindir. Orada gollerine devam ederse, opsiyonu kullanılmasa bile, o bedelleri Diagne'yi satmak kolay olur. Arap ülkelerine göndermektense, Premier Lig'e gidişini daha doğru buldum. Ona güvenen, direkt olarak oynayacağı takıma gidiyor. Kendisi de hazır bu arada. Maç eksiği yok, fizik olarak iyi durumda. Hayırlı olsun diyelim, bu ayrılığın dönüşü artık olmaz. Galatasaray'a katkısı için teşekkür ederim.

19 yorum:

  1. Diagne de nolursa olsun Galatasarayda o kabuğu kırdı bi nevi Avrupa’da oynadı bu sene geçen sene belçikada şampiyonlar ligi gördü şimdi de ingiltere ama artık kendini göstermeli

    YanıtlaSil
  2. Sence Diagne Fatih Terim'in sistemine mi uymuyor yoksa büyük takımlara uygun bir forvet mi değil ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uymuyor. Diagne'yi temel alabilecek bir takım olabilecek lüksümuz yok. Büyük takımlara uymuyor yorumu da yanlış değil gerçi.

      Sil
  3. 13 milyona değil de 5'e alınmış olsa çok iyi transfer derdik hep birlikte. Bonservisin altında eziliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreç de karışık oldu. Maalesef dediğin gibi.

      Sil
  4. Istedigi oyun sisteminine ve bu sistemin gerektirdigi ideal oyunculara karar vermesi zaman aldi hocanin; Diagne'de gunun sartlarinda garanti katki olarsk degerlendiriliyordu, bi de tabii transfer pazari yuksekten ucuyordu, Tetteh 12-13M, Ounachu 10M (yazin 6 ya satildi sanirim), Ze Luis 10M, ilgilendigimiz ve bonservisi 10M dan az olan forvet ismi hatirlamiyorum 18-19 ocak doneminde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onuachu çok büyüdü bu arada. Belçika'da uçuyor ve şu an piyasası 20 25 milyon avro :)

      Sil
    2. O da sans, ilk ciktiginda cok buyuk beklenti vardi, biz teklif yaptigimiz zaman oyuncu gelisiyordu ama bundugu seviye istenilen ücretin altindaydi, ki zaten o sezon sonunda 6M euroya satildi, biz de basina gore o miktarda teklif yapmistik. Tabii taraftarlarin buyuk kismi burun kivirmisti o zaman:)
      Ben de sahsen en cok Tetteh'nin transferini istiyordum, ama sanirim o gunden sonra gol atmayi unuttu adam, o sezonun ilk yarisinda 11 golu vardi cek liginde, ardindan gecen 2 yilin toplaminda o kadar gol atamadi muhtemelen..

      Sil
  5. Güzel yere gitti. Burada gol atması ölçü değil. Çünkü ligimizi kimse kale kalmıyor. Başarılı olursa satarız. 1 milyon avroya bile satsak kâr. 2.8 maaşı var. 6 ay delirme oyuna odaklan kara çocuk diye dua edeceğiz artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de şu an gittiği takım kalmasa bile, kendi golleri atarsa o ligde çok alıcı bulur.

      Sil
  6. Sanki istikrar sorunu yasayan tek adam diagne gibi sürekli bu adam konuşuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyüğünü yaşayan o maalesef. Beklenti dahilinde.

      Sil
  7. Forvet aldıktan sonra elimizdekini gönderdik bu sefer. Gomis vakasından ders almaları sevindirici.

    YanıtlaSil
  8. umarım başarılı olur. biraz deli de olsa ben kötü niyetli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. gel diyorsun geliyor git diyorsun gidiyor.

    öyle ya da böyle bu ligde bir gol silahı. umarım aramayız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yere gidiyor diye düşünüyorum. Parlamasi çok olası.

      Sil
  9. 1.58 milyon euro kira bedeli elde etmişiz ve ayrıca oyuncunun maaşını WBA ödeyecek. Onyekuru ve Mohammed transferlerinde olduğu gibi yönetim burada da çok iyi iş çıkarmış gerçekten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir