28 Ocak 2021 Perşembe

Mostafa Mohamed Galatasaray'da


Son yılların en çetrefilli transfer hikayesi. O kadar zor ve karışık iş ki, anlatması güç. Galatasaray'ın ffp kaynaklı rahat hareket edememesi, bu tarz transferlerde yeterince agresif olamamasına sebep. Zamanında bu denli birçok potansiyel forveti elimizden kaçırdık ve futbolcuların geldikleri yer ortada. Şimdi alıp, gelecekte ciddi bonservis bedelleri elde edebileceğimiz futbolcuları transfer etmeliyiz. İyi bir scout ekibimiz var, hakkını vermek lazım.

Sattığın kadar al sarmalı, uygun bedelli ismi dahi elinden kaçırmana sebep. Değişik formüller arıyorsun, herkes de bu formüle tamam demiyor. Mostafa Mohamed için de resmen satranç oynandı. Saint Etienne ciddi bir adaydı, Zalamek'le ters düşmeleri şansımız oldu. Zamalek'in beklentisi peşin para olsa da, bu kavga sayesinde onları kiralamaya ikna edebildik. Sadece kulübü değil, futbolcuyu da ikna zordu. Bu da "içimizdeki İrlandalılar" kaynaklı.

X rakibin her transferine karışıyor ve ortalığı karıştırıyor, bedelleri yükseltiyor. Bir de bazı menajerler var. Sorsanız Galatasaraylılar ama çıkar uğruna herkesle iş görüyorlar. Onlar da bu transferi bozmak adına çok uğraştılar. Galatasaray ise onları aracı görmeyip, direkt olarak kulüp ve futbolcuyla temasa geçerek bu işi zor da olsa bitirdi. Futbolcunun bizi istemediği de yalan. Sürecin bir an önce çözülmesi için o isyanı yaptı.

Mantıklı düşününce de en doğru adresiz. Saint Etienne ile Ligue 1'de küme düşme mücadelesi vereceğine, Galatasaray'da şampiyonluk yarışı ver ve yüksel. Lig kaliteleri farklı olsa da, bu ligden de birçok isim parlayıp, çok ciddi transferler yapabiliyor. Galatasaray da buna dahil, birçok genci parlattık ve bizim üstümüzden doğru piyasa yaptılar. Fatih Hoca da varken doğru adresiz. Futbolcunun kültürel bağlarını da düşününce, Galatasaray doğru adres.

Rakip ceza sahası içinde çok net bir golcü kazandık. Topsuz ve pas oyununda gelişim sağlaması gerek ki, bu yaşta o özelliği de olan 40 - 50 milyon avro'lardan başlıyor. Mostafa Mohamed'in ceza sahası içinde ciddi bir gücü var. İyi sıçrıyor, Jardel tarzı kafa vuruşları var, net bitirici ve gol sezgisi yüksek. Gelişime de açık bir isim. Fatih Hoca'nın elinde güçlü bir silah olacak. Scout ekibimize bu anlamda çok güveniyorum.

19 yorum:

  1. Gördüğüm en zor transfer diyebilirim:) Twittera giriyorum Galatasarayda çıkıyorum 20 dk sonra giriyorum St. Etiennede diyorlar :) St.Etienne başkanına da ne kadar teşekkür etsek az :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu transferin detaylarında daha neler var, bir bilsen. Açıklanacak ama onlar da. Handikap düşmanlar değil, bizden diye gezinenler.

      Sil
    2. Abi bu dediğin kişiler menajerler kim biliyor musun isim olarak

      Sil
    3. Biliyorum da açıklaması bana düşmez. Açıklanacak ama, bekleyin derim.

      Sil
  2. Nasıl bir anlasma sağlandı ayrıntılar belli oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntılar belli ama kap açıklamasından sonra ayrı bir yazı olarak yazarız onu.

      Kiralama bedeli: Nakit 2 milyon dolar
      ➡ Sözleşme: 1.5 yıllık kiralık
      ➡ Satın alma opsiyonu: 4 milyon dolar nakit

      Zamalek'in resmi açıklaması bu.

      Sil
  3. Rekabetin düştüğü utanç dolu seviyeyi anlatma açısından örnek verilir bu transfer. Belgeseli çekilir, kitabı yazılır. Detayları öğrenince şok oldum. Sanırım bir başka yazı yazacaksın hakkında diye o melun menajerin adını yazmıyorum. Adam Mısır’a kadar gidip oyuncunun menajerini ayartıp işi bozmaya çalışıyor, medyadaki satılık tipler aracılığı ile "GS'yı istemiyor, aklı Fransa'da", "bu iş olmadı" vb kulübü baskı altına alıp yönetime hata yaptıracak haberler pompalatıyor. Bütün bunları yalı çocuğunun emriyle yapıyor. Medya mensubu, yazar, menajer, sosyal medya trolü, rakip takım yöneticisinden oluşan organize kötülük çetesi bunlar. Bizim yönetim adam olsa limit aşımı olmasın diye sözde Mesut’un bu yarıyıl beleşe seneye de 3 milyon avroya oynaması, Serdar Aziz ve Gustavo’nun yıllık ücretlerinde indirime gitmesi gibi limite kılıf sahtekarlıkları için ortalığı ayağa kaldırması lazım ama nerde o şahsiyet onlarda. Allah Fatih Terim’e sabır versin. İyi çıldırmıyor bu ortamda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da detay var ama anlatmak bana düşmediği için yazmıyorum. Anlatılacak tabii bunlar. Galatasarayliyim diye gezinenlerin de yaptıkları. Şu transfer büyük bir yönetim başarısı.

      Sil
  4. hocamız canlı yayında istedi ve alındı not düşülsün. sonra kötü çıkarsa "hoca aslında istemedi" denmesin de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki futbolcu buyur ise ki bence büyüyecek, ilk sen alkışlayacak misin :)

      Sil
    2. hocanın yaptığı iyi işleri alkışlamayan yok zaten. problem olumsuz şeylerin eleştirilmemesi.

      Sil
  5. Öncelikle bu parasizlikta ve rakiplerin cirkef yonetici ve manejerlerine ragmen mukemmel is cikaran yönetime bir tebrik gondermek istiyorum ve duyduguma göre Vedat Muric'in menajeri bu transfer olmasin diye bayagi ugrasmis hatta baska Türk manajerler de dün gece Mostafa St. Ettiende diye haber vermislerdi, gercekten ezeli rekabet ebedi dostluk falan hepsi yalanmis onu bir daha görmüs olduk.
    Oyuncu ise bana da Jardel'i hatirlatiyor cok net tek vuruslari var kafaya da mükemmel cikiyor umarim basarili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimi ben de tebrik ediyorum. Sadece bu transfer değil, tüm süreç adına. Transfer dönemi sonrası detaylıca bu konuyu yazacağım.

      Sil
  6. Yönetimi geç kaldı diye eleştirdik ama Onyekuru + Mohammed ikilisini 10 milyon euro'ya bitirmek çok iyi iş bence. Önceki yönetim olsa en az 15 verirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreci müthiş yönetiyorlar. Geç de olsalar öğrendiler bu işi :(

      Sil
  7. Jardel e benzemiyordur inşallah kötü futbolcuydu iyi bir bitiriciydi Jardel, fundamentali bu kadar kötü az brezilyalı vardır Jardel yerine Şota ya benzer inşallah

    YanıtlaSil
  8. Sunu yazmayi unutmusum 2019daki Afrika Kupasina Turkiyeden sadece Galatasaray Scout ekibi yollamis ve Ozornwaforun da oynadigi bu turnavada Mostafaya gecer not verilmis, 2 senedir takipte oldugumuz bir furbolcuymus ve yine duydugum kadariyla Fenerbahcenin yaptigi teklif de yine bizim takibimizden dolayi olmus, ne kadar dogru bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmadım, o detayı çok daha sonradan öğrendim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir