16 Ocak 2021 Cumartesi

Muslera biraz da "savunma lideri"


İtiraf edeyim, özellikle Okan Kocuk beklentimi aştı. Geçen sezon çok zor bir anda kaleyi devralmıştı ve resmen şok anıydı. Aslında ortalama bir görüntüsü varken, bazı talihsiz anlar onu kötü kıldı. Muslera, özel bir kaleci. Sadece Galatasaray değil, tüm lig adına. "Haksız rekabet" söylemi de doğru. Böyle bir kalecinin ardından, hele ki yarışın en kızıştığı noktada kaleyi devralmak çok zor. Bu ağırlığı kaldırmak zordu, Okan Kocuk da kaldıramadı.

Yeni sezona girerken de, tüm bunlar düşünülerek Fatih Öztürk geldi. Yabancı kaleci alamazsın, getirebileceğin yerli kaleci de mümkün olduğunca tecrübeli olmalıydı. Olay biraz da Okan Kocuk'u yükseltmek ve rekabet oluşturmak. Okan Kocuk'la sezona girip, yine o mental boşluk içine düşebilirdi. Fatih Öztürk'le sezona girdik, bence kötü bir görüntü verdi ve Okan Kocuk kaleci devraldığında ayakları çok daha sağlam yere basıyordu.

İyi iş çıkardığı için de öz güveni her geçen zaman yükseldi. Galatasaray'da yedek kalecilik olayı da büyük bir travma. Bir türlü tutturamadık. Cenk Gönen, Sinan Bolat gibi iddialı isimleri getirsek de olmadı. Okan Kocuk ise yıllar sonra tuttu diyebiliriz, bu boşluğu doldurmayı başardı. Şimdi Muslera da döndü derken, kale güvenilir ellerde. Muslera'nın dönüşünden dolayı mutluyum, nedeni de Okan Kocuk'un performansı asla değil.

Muslera biraz da "savunma lideri". Konyaspor maçındaki dağınık savunmayı ve Luyindama'nın hatalarını düşünün. Muslera, o dağınıklığı gidermek ve hata geldiği an sahada olanın da kulağını çekebilecek bir kaleci.  O kaledeyken, önünde oynayan isimler de biraz daha öz güvenli. Beşiktaş maçı erken de, Denizlispor maçıyla birlikte yeniden kaleyi devralacağı yazılıyor. Bir yerden başlayacaktı. O günü de iple çekiyorum.

8 yorum:

  1. Musleranın nasıl döneceği şampiyonluk yolunda en az %30 katkı sağlar işallah tez zamanda şampiyonluk modunu açar.

    YanıtlaSil
  2. Kaptanlık konusunda ne düşünüyorsun abi? Bence arda musleraya vermek isteyecek ama muslera ardada kalmasını isteyecek bunun beyanını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. eğer takımla idmanlara başladıysa artık oynaması lazım kendine gelmesi epey zaman alacaktır.
    bize özellikle son haftalarda formda bir muslera çok lazım.

    YanıtlaSil
  4. Muslera sahada olursa camia olarak moralimiz de en az yüzde elli artar. Okan idare ediyor ama Muslera başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare demeyeyim de, o da iyi. Yine de Muslera lider işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir