19 Ocak 2021 Salı

Muslera öncesi, Okan Kocuk / Fatih Öztürk kıyaslamaları


Denizlispor maçıyla birlikte kaleyi Muslera devralacak. Beşiktaş maçının da kadrosunda yer alır diye düşünürken, maç kadrosuna dahil edilmedi. Denizlispor maçı başlamak için ideal ve Muslera'lı bir galibiyet de eminim ki havayı değiştirecektir. Muslera'dan kaleyi almak da zor. Okan Kocuk'un bu süreçte yedek olarak kendisini kanıtladığını söyleyebilirim. Fatih Öztürk ise beklentinin altında kaldı. Comparisonator Türkçe (@ComparisonatorT), her 2 kalecinin istatistiklerini kıyaslamış. Tabii bu kıyaslamaya Beşiktaş maçı dahil değil.

Okan Kocuk'a ortalama 2.89, Fatih Öztürk'e ise 3.08 şut gelmiş. Okan Kocuk ortalama 2 şut kurtarırken, Fatih Öztürk ise 2.51 şut kurtarmış. Yenilen gollerde ise Okan Kocuk'un ortalaması 0.9, Fatih Öztürk'ün ise 0.57. Buradan bakınca Fatih Öztürk daha iyiymiş gibi görünse de, durum öyle değil. Fatih Öztürk'ün hatalı yediği ve o hatalar kaynaklı kaybedilen goller oldu. Alanyaspor ve Kasımpaşa maçları aklıma gelen ilk örnekler.

Okan Kocuk ise aksine güven verdi. Kritik hatalarını pek hatırlamıyorum. Aksine orayı doldurdu ve iyi bir performansı vardı. Büyüdüğü maçlar dahi oldu. Tabii Muslera farklı. Takımın, savunmanın liderinden bahsediyoruz. Nasıl döneceğini bilmesem de, kaleci hocamıza güveniyorum. Okan Kocuk'un kaydettiği aşamada da büyük pay sahibi. Muslera'ya da çalışmalarını izliyorduk. Eminim ki iyi dönecek ve eski günlerini kısa zamanda yakalayacak.


2 kalecinin kıyasını buradan yapabilirsiniz. Rakamlar birbirine denk dursa da, aslında görüntünün farklı olduğunuzu hepimiz biliyoruz. Fatih Öztürk transferi yine de kötü iş değil, Okan Kocuk'un yükselmesinde nedenlerden biri. Kalede rekabet yaratıldı ve Fatih Öztürk'ün kötü gidişatı, Okan Kocuk kaleye geçtiğinde ona biraz daha özgüven sağladı. Hatırlayın, geçen sezon hangi noktada bitirmişti. Bu sezon ise bambaşka şeyler konuşuyoruz.

10 yorum:

  1. Okan la bu yarıyı bitirmek gerekiyordu. Muslera profesyonelligine guvensemde hem okan in performansı hem de muslera ya daha fazla zaman tanımak adına en iyisi bu. Bu kadar iyi performans gösterirken kenara çekilmek okan in motivasyonu için de iyi olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera iyilesince oynar, bu doğal. Yarı da bitti sayılır zaten. 2 maç önce, 2 maç sonra fark etmez.

      Sil
  2. okan gayet iyi bir kaleci. çok da iyi bir insan. ne altay ile ne ersin ile ne uğurcan ile takas ederim. en az hepsi kadar yetenekli.

    ben muslera "kontrat bitiyor yaşım da geldi. artık ülkeme dönme vakti" dese bile üzülmezdim. okan a kaleyi teslim ederdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada tartisirim. Bir kaleci transferim olurdu ve onu Okan ile rekabete sokardim.

      Sil
  3. Derbiyi kaybettik ama kimse kaleciyi konusmadi ya da kaleciden dolayi korkumuz yoktu. Deebiden önce herkes orta saha ne yapar forvetimiz düzgün performans gösterir mi diyordu, bu rahatlik bile bana göre kazanimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk o anlamda güveni sağladı ve yerini garanti altına aldı.

      Sil
  4. Son yıllarda gördüğüm ayağı en iyi kalecilerden biri okan. Orta sahaya koy Seri gibi pas dağıtır. Bakarsın fatih hoca onuda farklı mevkilerde dener :). Ama yan top ve kale alanındaki sahipsiz toplara hiç müdahelede bulunmuyor. Çizgiden çıkmıyor. Eksikliğini giderirse muslera sonrasında kaleci aramaz bu takım. Ayrıca aklıma geldi beşiktaşın 2. Golünde luyindama töre nin attığı ilk topu kesmek isterken rakibe verdi o pozisyon ofsayttı ama var görüntüsünde bir sonraki pozisyonun çiZgisi çekilde ve gol verildi. Kimse konuşmadı ben mi yanlış gördüm acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, pas özelliği gayet iyi. Bursaspor'da da iyi yapardı o işi.

      Sil
  5. Umarım Muslera çok sağlam bir şekilde döner ve takımın özgüven kazanmasına yardımcı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir