20 Ocak 2021 Çarşamba

Tamamıyla değişen ve kalite kazanan bir hücum hattı oluştu


Ara transferin yıldızı olma durumu aslında iyi bir şey değildir. Yaz döneminde yaptığın kötü transfer planlamasını işaret eder. Yaz döneminde de, özellikle hücum tarafına iddialı isimler gelmiş ve genelinden de istenilen alınamadı. Tomane sakat, Gyasi istikrarsız, Plumain'in varlığından dahi şüpheliydim. Samsunspor da geçen sezondan gelen kadro istikrarına, Nadir Çiftçi'yi de ekleyerek devam etti. Burak Çalık / Guido Koçer gibi isimlere de büyük saygım var.

Ertuğrul Sağlam bu anlamda başarılı. Düşündükleri olmadı ve elindeki imkanları bence iyi kullandı. Transfer planlaması konusu ise başarısız, Ocak ayında yapılan bu transferler işin "sağlaması" oldu. Olan oldu, yapacak bir şey yok. Ocak ayında, özellikle hücum için bütünüyle bir yapılanma izledik. Forvetten, kanatlara kadar tüm rotasyon, ilk 11 tarafında değişti. Diğer hamleleri konuşmuştuk. Coureur ve Hamroun isimlerini konuşalım.

Samsunspor'un hücumdaki temel sorunun" bitiricilik" olduğunu yazmıştım. Ertuğrul Sağlam'ın forvet için temel düşüncesi, çalışkan, biraz daha pivot diyeceğimiz isimler olsa da, bunun değişmesi gerekiyor. Bitiricilik sorun çünkü. Tomane devam ediyor olsa belki bu denli olmayacaktı ama aynı sorunu kısmen konuşmaya devam edecektik. Özellikle iç sahada kaç tane maçta tek kale oynayıp, kaçan olmadık gollerle puan kaybedildi. Bunun önüne geçmek bence ilk öncelikti.

Bu yolda da alınabilecek en iyi isimlerden biri geldi. Coureur'un yaşı biraz ilerlemiş, hareketliliği de eskisine göre azalmış olsa da, net bir bitiricidir. Kanat özellikli, teknik kapasitesi çok yüksek ve net bir bitirici. Ön alanda hem hareketlilik sağlar, hem kilit açar, hem de gol yükünü sırtlar. Sadece o da değil, Yasin Öztekin'in de ciddi tabela yapacağını düşünüyorum. Hücum hem hareketlendi, hem de teknik kapasitesi yüksek isimler geldi. Çalışkanlık biraz daha yerini "kaliteye" bırakıyor.

Hamroun ise benim için sürpriz. Sol kanatta oynamayı seven bir futbolcu. Yasin Öztekin de gelmişken, sağ kanat için daha net bir hamle düşünüyordum. Erzurumspor'da, özellikle 1. Lig performansıyla ön plandaydı. Yine tabela özelliği olan, hızlı ve teknik kapasitesi yüksek bir kanat. Ligi de biliyor, o anlamda tecrübesi var. Zaten ara dönemde alınan tüm isimler tecrübeli. Samsunspor direkt olarak Süper Lig'e odaklandı ve bu uğurda da ciddi yatırım yaptı. 

Artık top Ertuğrul Sağlam'da. Ara transfer için kimsede olmayan bir lüks bu. Çok iddialı ve iyi hamleler yapıldı. Eldeki malzemeye oranla, bence ligin ilk yarısında çıkardığı iş iyiydi. Şimdi onun çok daha üzerine koyup, istikrar kazanılması lazım. Avantaj şu, gelen isimler hem tecrübeli, hem de hazır. Kimsenin fizik olarak hazır olmasını beklemeyecekler, direkt anlamda katkı bekleniyor. Tamamıyla değişen ve kalite kazanan bir hücum hattı oluştu.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir