23 Ocak 2021 Cumartesi

Nicolai Jörgensen & Galatasaray, limit kaynaklı bir transfer


Limit, ffp gibi ayarlamalar var. Transferi yaparken tüm bunları göz önüne almak lazım. Diagne'nin Premier Lig'e gitmesi gibi bir durum oluştu. WBA'nın onu kiralık olarak istediği söyleniyor ve Galatasaray'ın bu transfere izin vereceğini düşünüyorum. Ciddi bir kiralama bedeli olması lazım. Opsiyonun da zorunlu olması kıymetli olurdu. Diagne'nin maaşından da çıkarız diye düşününce, limit rahatlamış oluyor.

Mostafa Mohamed işi olmayacak gibi görünüyor. O konuda beklenti yüksek ve şu aşamada karşılamamız imkansız. Zamalek'in peşin bonservis gibi beklentileri karşısında yapabileceğimiz bir şey yok. Bu da böyle olunca, forvet için de "günü kurtarmak" tek yol kalıyor. Babel döndü, Oğulcan Çağlayan, Halil Dervişoğlu gibi alternatifler de var. Oraya yine de bir hamle daha gerekiyor. Forvetin skor yapmasından öte, etrafının skor yapması amaçlanıyor gibi. Onyekuru transferi biraz da bu yüzden gerçekleşti.

Fatih Hoca'nın forvet konusundaki beklentisi biraz daha "oyun içi katkı, mücadele, duvar olabilme" gibi özellikler. Ön alandaki mücadeleyi ön planda tutmak istiyor ve forvetinin oyun içinde daha çok hareketli olmasını istiyor. Nicolai Jörgensen de bu yönde bir isim. Yeni Elmander arayışlarının yeni bir yansıması da diyebiliriz. Özellikleri biraz onu andırıyor. Bitiriciliği düşük, mücadelesi, hareketliliği olan, pivot özellikli.

Sakatlık geçmişi biraz düşündürücü. Kasık ve diz ile alakalı uzun ayrılıkları olabiliyor. Son haftalarda istikrarlı şekilde devam etse de, bu durumu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Feyenoord'dan kiralanması olası deniliyor ve maaşı da Diagne'nin çok daha aşağısında. Limit kaynaklı olay da bu zaten. Transfere biraz da bu açıdan bakmalıyız. Birçok hamle düşünürken, bazı noktalarda "ekonomik" olarak en iyisi yapılmalı. Forvet tarafında da mecburi bir ödün verilmiş gibi görünüyor. Oraya alternatif üretmek öncelik oldu.

16 yorum:

  1. Şayet bu transfer olursa limit bahaneli intihar derim bu hamleye. Müzmin sakat birini almayı düşünecek kadar şaşırmış olamazlar. Her transfer risktir tutmayabilir ama bu tür bir hamleyi yapan kafadan kaybeder. Umarım yalandır bu haber.

    YanıtlaSil
  2. Diagneden vazgeçip böyle bir riske girmek çok saçma herkes diagneye sallıyor ama adam beşiktaş maçında dahi gayet iyiydi gol atıyor artık mücafele edip duvar olmayada çalışıyor en önemlisi skor yapıyor ve sakatlanmıyor biz neden bu adamı istemiyoruz böyle riskli hamlelerle sezonu riske atıyoruz anlamıyorum bence çok garip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit ayarı biraz daha. Gelse dahi, direkt oynar diyemem.

      Sil
  3. Oyuncuyu pek tanımıyorum ama Türkiye'ye sapasağlam gelen adamlar bile burda uzun sakatlıklar yaşıyorlar. Böyle çok sakatlık yaşayan bir oyuncuyu almak büyük risk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru. Kronik sakat, özellikle bizim takımda daha da geriye düşüyor.

      Sil
  4. Babel ile takas konusuluyor, cok iyi bir hamle olur kagit uzerinde. Zaten Halil de gelmisken ve Ogulcan da varken forveti birbirleriyle birlikte de oynayabilecek caliskan bir oyuncu rotasyonuyla kurmak dogru bir yaklasim olurdu. Haber dogruysa ve onumuzdeki yil icin genc bir forvetle anlaşmıssak yariyil icin bu rotasyon yeterli olacaktir. Boylece tum maddi imkanlarimizi Irfancan ve Yusuf icin kullanabiliriz. Bu sirada Diagne ve Falcao, hatta belki Emre Akbaba'nin sozlesmelerinden cikabilirsek maas yukumuzu azaltarak kadroyu iyilestirmis oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i sanmıyorum bırakalım ya da Feyenoord o maaşı karşılayabilsin.

      Sil
  5. tekrar saymaya gerek yok digane'nin defolarını. ama bu adam sakatlık yaşamıyor. kart cezası hariç hep oynuyor kardeşim gol de atıyor. "gitsin gitsin gitsin" diye kendimizi deli ediyoruz.

    dünyanın en büyükleri bile transfer yapamıyor. şu kriz ortamında eldekiyle yetinmek gerek bazen. ama biz kumar oynuyoruz

    YanıtlaSil
  6. osayi hakkında ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
  7. Hollanda'da yasayan bir Turk yorumcuyu dinledim Diagne cok daha iyi dedi, kronik sakatligi da var ustelik bizim lige Hollanda taraflarindan gelip parlayan cok az isim var sahsen ben gelmesini istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne iyi de istikrarsız ve hocanın istediği tarz değil gibi.

      Sil
  8. 23 yaş üstü kiraladığımız oyuncular pek tutmadı şu zamana kadar. Aidiyet duygusu veya hırstan yoksun geliyorlar. Genç oyuncular takımlarına dönünce forma şansı bulsunlar diye kendilerini göstermeye uğraşıyorlar. Henry ve Halil doğru kiralama örneği. Diagne kalsın daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmen o da. Geneli maliyetli iş olunca, olay kiralama dışına çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir