28 Ocak 2021 Perşembe

Oyun sol kanada yıkıldı ve Arda Turan odaklı oynamaya başladık


Row-Z Report (@RowzReport) 'un klasikleşmiş "pas haritasını" konuşalım. Feghouli / Emre Kılınç değişikliği erken geldi, bunu da göz önüne alalım. Feghouli oyundan çıktıktan sonra ister istemez sol kanata ağırlık veriyorsunuz. Emre Kılınç sağ kanatta ancak hareketlilik getirir, Feghouli ile oynadığınız oyun başka. Hep söylerim, Arda Turan ve Feghouli bu takımın en önemli oyun akılları. En az biri olmayınca da hücumdaki aklın düştüğünü görüyoruz. 

Oyun sol kanada yıkıldı ve Arda Turan odaklı oynamaya başladık. Pas aksiyonun da sol kanatta ağırlık kazandığını görebilirsiniz. Hatta Taylan Antalyalı da ister istemez biraz daha oraya kaydı. Geriden oyun kurulumu Donk'tan ziyade, bu sefer Marcao'daydı. Saracchi de böylelikle kendisini olabildiğince öne attı ve o üçgenden bir şeyler çıkarmayı denedik. Emre Akbaba'nın etkisizliği sorun tabii. Arda Turan tek başına bir yere kadar.

Zemin de berbat. Böyle bir zeminde pas oyunu oynamak zor olsa da, bunda ısrar etmek doğru. Oyun biraz daha kaosa yönelse, Galatasaray mevcut düzeninin iyiden iyiye dışına çıkacaktı. Pas kalitesi iyi olmasa da, ısrar doğru. Taylan Antalyalı ve Arda Turan gibi isimler de bunu sonuna kadar zorladı. Bir yerden sonra kanatları hızlandırmayı denedik ki o da iyi hamleydi. O pası atacak isim kalmayınca, savunma arkasına koşular geri planda kalsa da, kanatlarla hızlı çıkmak etki oluşturdu.

Babel'e top getirmek zor oldu. Çok fazla pas aksiyonunun içinde gezemedi ama sürekli aradı. Rakip yarı sahadaki gezerek oyunu değerli. Şut özelliğini de hatırlayınca maçı kurtaran isim oluyorsunuz. Belhanda'nın kayıp olması sorun. Feghouli oyundan çıktıktan sonra da iyice kayboldu. Bu tarz maçlarda sorumluluk almasını beklesek de, buna cevap veremiyor. Tamamlayıcı rolünün dışına çıkamadı. Bir de Emre Kılınç'ı orta sahaya çektiğimizde oyununun yükseldiğini yeniden gördük.


Gol beklentisi anlamında ise kısır bir maçtı. Yeni Malatyaspor'un hemen hemen hiç pozisyonu yok. Galatasaray savunmasının etkisini yüksek görüyorum, iyi iş çıkarıyoruz. Biz de çok fazla pozisyon bulamasak da, böyle bir zeminde fazlasını beklemek güç. Yine de özellikle ilk yarıda işi bitirecek imkanlar oluşmuştu. 2. yarıda ise görüntü biraz daha kısırlaştı ve böyle bir maçı ancak Babel'in attığı tarz bir gol ya da duran top çözecekti. Duran topları düşünerek, 45'de Emre Akbaba / Ömer Bayram değişir mi diye çok düşünmüştüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir