18 Ocak 2021 Pazartesi

Özellikle orta sahada alternatif diye inim inim inliyoruz


Eminim ki kimse Etebo hamlesini beklemiyordu. Hatta Fatih Hoca, Beşiktaş'ın Oğuzhan Özyakup'la oynayacağını bilse, Etebo ile başlar mıydı emin değilim. Sürpriz bir hamleydi ve maç öncesi tüm yorumlar da olumsuzdu. Ben de Etebo'nun tüm yapıyı bozacağını düşündüm. Fatih Hoca sanki "ne kadar ekmek, o kadar köfte" mesajı veriyor diye de düşündüm. Sahadaki görüntü ise beklentinin aksine oldu. Bence iyi bir Etebo izledik. En azından beklentinin ötesindeydi.

Etebo'nun sezonun ilk haftalarında da oynadığı iyi maçlar vardı. Sonrasında düştü, araya sakatlıklar girdi derken kendisini unuttuk. Özellikle de Taylan Antalyalı'yla birlikte oynadığında onu da bozuyordu. 6 numara gibi kullanılıyordu ve orada roller çok çatıştı. Pas oyunu oynamaya çalışıyorduk bir de, buna da uygun değil. Biraz daha dikine, direkt oynayacağın oyunlarda ise temposu ve topla dikine çıkışlarıyla etkili olur.

Beşiktaş karşısında da etkisi bu yöndeydi. Kötü bir Belhanda vardı, bu yüzden işin hücum tarafında eksik kaldık. O eksikliği ise Etebo dikine çıkışlarıyla gidermeye çalıştı. 2-3 kez de ciddi etki etti ama final paslarında başarısız olduk. Oyunun 2 yönünü iyi oynadı, tempo yaptı, rakibi bozdu, Atiba / Josef gibi isimler arasında direnç göstermeye çalıştı. Yine geride anlamsız 1-2 top kaybı olsa da, yüzünü rakip kaleye döndüğünde etkiliydi.

Biraz daha ofansif karakterli bir isim bence. 6 numara gibi zaten oynayamaz, yeri net 8 ama 4-3-3 gibi bir düzende. 4-3-3'ün hücum karakterli orta sahası, hücumda beklenen katkıyı verse, Etebo da iyi bir tamamlayıcı olarak görünecek. Şu çıkışları çok daha anlam kazanacak. Kötü bir geçmişi de yok, bunu transfer olduğunda yazmıştım. Maliyeti yüksek olsa da, katkı almaya bakacağız. Beşiktaş maçıyla da hepimizi yanılttı diye düşünüyorum. Umarım bu şekilde devam eder. Özellikle orta sahada alternatif diye inim inim inliyoruz.

13 yorum:

  1. Sağ bek olarak düşünenler vardı etobo için abi sence nasıl olur orta saha için transfer yapıldığını düşünerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir, çok ütopik bir düşünce değil bence.

      Sil
  2. iyi oynadı. soğuk havada kısa kollu ve eldivensiz olması da ilginçti :)

    YanıtlaSil
  3. Atakan Çankaya’yı yorumlar mısın abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi iş çıkarıyor 6 numarada. Stoperden oraya geçti ve hem mücadele gücü, hem de o pozisyona göre tekniği gayet iyi.

      Sil
  4. Ömer bayramın nijeryalısı müxadele var pas ve oyun aklı sıfır . sağ bek yap başka türlü işe yaramaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ın sol ayağı, teknik kapasitesi bence önde :)

      Sil
  5. Ayağı iyi olan diğer orta sahalarla birlikte oyuna tempo ve enerji katmak için kullanılabilir. Fakat Belhanda çok aksıyor. Biraz da geniş alan istiyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bu yönde kullandı. Bence kısmen başarılı oldu ama yetmez elbette.

      Sil
  6. Ortasahadaki tek eksiğimiz 6 alternatifi 8 numarada oybayacak bir sürü futbolcu var feg-belhanda-ömeremre kılıç sorun etebo ile başlamak ilk 11 oyuncusu etebo olan takım hücumda etkili olamaz şampiyonda olamaz etebo sadece son en fazla 30 dk girip maçını tutmanı saplar onuda 6 noda beceremez fatih hoca hatalarına odaklansa kavga edip, transfer yangını çıkartıp mazeret bulacağına sahayla uğraşsın biraz. Bu sezon hiç oyuncu değiştirmesek daha fazla puanımız olurdu bu kadar ters müdahale edilir ancak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine mi katıldın, yoksa farklı 2 isim misiniz anlamadım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir