12 Ocak 2021 Salı

Rotasyon şart ve Beşiktaş maçı çok daha önemli


Fikstür yoğun, hala beklenen hamleler gerçekleşmiş değil ve alternatif bulmakta zorlanan bir yapı. Önemli eksikleri de var derken, rotasyon olmazsa olmaz. Hele ki Beşiktaş maçı öncesinde. Umarım kupada ilerleriz, mutlaka iddialı olalım ama yine de lig önceliğim. Yeni Malatyaspor deplasmanında oynanacak kupa maçında ciddi bir rotasyon beklemekteyim. Olmazsa olmaz hatta bu, Beşiktaş maçını düşünmek zorundayız.

Arda Turan ve Donk dinlendirilme amaçlı kadroda yoklar. Feghouli sakat, Omar'ı saymıyorum bile. Falcao ise yok hükmünde ve varlığı sürpriz olacağından, o da yok diye düşünmemek lazım. Bartuğ Elmaz'ın bu maçların geniş kadrolarında olmamasına şaşırıyorum aslında. Gençlerbirliği karşısında da maç kadrosunda yoktu. Orta saha alternatifi bulmakta sorun yaşarken, en azından geniş kadrolarda olabilir diye düşünüyorum.

Etebo da uzun aradan sonra kadroda. Takımdan gönderilecek diye beklesem de, hoca da söyledi. Birileri gelmeden birileri gitmeyecek. Bugün Etebo gider, yarın orta sahaya alternatif dahi üretemezsin. Bu yüzden de beklemek gerekiyor. İdman eksiği olsa da, şu maça 11 başlaması sürpriz olmaz. En azından son şans gibi. Zaten çok fazla da alternatif yok, bakarsınız o da kazanılır. Transfer gelmiyor, yine şapkadan tavşan çıkarma şenlikleri başladı.

Ozornwafor da kadroda. Gençlerbirliği maçı ölçü olmasa da, en azından iyi kumaş olduğunu gösterdi. Bir anda beklenti oluştu tabii. Bazı kurulan kadrolarda Ozornwafor'u 6 numaraya yazanlar var. 11 başlaması benim için sürpriz olur. Orta sahadaki beklentim Etebo / Emre Kılınç / Ömer Bayram üçlüsü. Hareketli, direkt oyunu iyi oynayabilecek bir üçlü. İşin oyun kurulumu ve pas oyunu tarafında ise mutlaka sorun yaşanacak.

Fatih
Şener Luyindama Emin Saracchi
Etebo Kılınç Ömer
Sekidika Babel Kerem

Böyle bir kadro beni şaşırtmaz. Sekidika yerine Ali Yavuz'u görmek isterdim tabii. Şener Özbayraklı'yı düşünme nedenim, oynama alışkanlığını daha da yükseltmesi. Gençlerbirliği karşısında iyiydi ve uzun zamandır oynamayan bir isim. Umarım tur atlarız da, elenmişiz diye de çok takılmam. Rotasyon şart ve Beşiktaş maçı çok daha önemli. O maça mümkün olduğu kadar diri çıkmak gerekiyor.

3 yorum:

  1. mustafa cengiz i severim yönetimi sık sık savundum ama bugün ben de sildim. ultraslan a yaptırılan açıklama inanılmaz. bu konuda zehir gibi bir yazı yazmalısın..

    YanıtlaSil
  2. Sezonun en önemli maçlarından birine çıkıcaz beşiktaşla ve biz taylan belhande emre kılınç marcao ... devamını saymıyorum 10-0 kazansak nolur inanın maçı izleyesim yok çık yedek kadroyla kerem ali yavuz ozornwafor elen nolurki taylan bu maçta şu rezil zeminde sakatlansa yedeği yok kerem şu maçta oynamazsa hangi maçta oynıycak fatih terim baştacımız ama yapma hocam bana kimse marcao taylan belhandanın sahada olmasını açıklayamaz inanamıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir