24 Ocak 2021 Pazar

Sağ bek gündemini de konuşmamız gerekiyor


Konuşulmuyor demeyeyim de, bu konuda beklediğim ölçüde gündem oluşmadı. Fatih Hoca'nın "sağ bek transferi düşünmüyoruz, Linnes ve Şener Özbayraklı'yla devam edeceğiz" demesine rağmen, bir sağ bek transferi gerekiyor. Yine yazıyorum, Şener Özbayraklı'ya güvenemezsin. 1 maç oynar, sakatlanır ve toparlanması derken bir de baktın ki sezon bitmiş. Sol bekte de sıkıntı var mesela. 2 ismin var, 2'si de sakatlanmaya çok müsait.

Linnes'i de yeri geldiğinde sol beke çekebilirsin. Bunun yolu da sağ beke transfer yapmaktan geçiyor. Şener Özbayraklı'nın son sakatlığının ardından eminim ki bu yönde bir çalışma başlamıştır. Yabancı sayısı 16'ya çıktı ve Omar'ın lisansı askıya alınabilir. Bu pozisyona yabancı bir isim almak adına engel yok. Bonservis veremeyiz tabii, o konuda da fırsat kovalanmalı. Ya sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış, kulübünden ayrılmak isteyen bir futbolcu. Ya da kiralık, günü kurtaracağın bir hamle.

Sosyal medyada, DeAndre Yedlin adını okudum. Sezon başında Beşiktaş'ın da sağ bek için ilk gündemiydi. O olmadıktan sonra Rosier'e gittiler. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve takımdan da ayrılacak gibi görünüyor. Bu sezon Newcastle formasını pek giydi diyemeyiz. Fırsattan kastım bu işte. Eğer takımıyla olan sözleşmesini fesih edebilirse, bu transferin gerçekleşmesi olası olur. Yedlin'i alırsın, sezon sonu da Omar döner. Linnes'in de sözleşmesi bitiyorken, yeni sağ bek rotasyonun bu olur.

Bir de İsmail Çokçalış ismi konuşulmuş. Bursasporlu gençleri ara ara konuşuruz. Transfer yasakları kaynaklı, mümkün olduğunca altyapıdan gelen isimlerle yola devam ediyorlar ve bence oldukça başarılılar. İsmail Çokçalış da o gençler içerisinde en çok gelişme gösterenlerden. Ciddi bir potansiyeli var, gelecek adına değerli görüyorum. Yedlin de mesela temposu ve hızıyla ön planda. İsmail Çokçalış'ın da temposu değerli ve iyi bir hücum beki olacak.

Bursaspor ne ister, hangi şartlarda anlaşma sağlanır bilmiyorum. İyi bir yerli çekirdeği kuruyoruz derken, çok iyi bir adım daha atmış oluruz. Genel anlamda sağ bek hadisesi bu işte. Mutlaka bir transfer gerekiyor. Linnes'in önüne ya da arkasına, fark etmez. Orada boşluk var ve lig uzun, trafik çok yoğun. Mümkün olan en iyi rotasyonu oluşturmak zorundayız. Olası sakatlık ve cezalar bizi çok etkiliyor. Önümüzdeki süreçte daha da etkiler.

8 yorum:

  1. Luyindamayi satip Ali, Batuhan, İsmail paket olarak alip kiralik veya cok dusuk maliyetli tecrubeli bir stoperle yerini doldurabilsek keske.. Diagne ve mumkunse Falcaoyu gonderip Jorgensen gibi bir ismi de kadroya katabiliriz. İrfancan transferini cok istemekle birlikte, belki once Yusuf ve/veya Seriyi alip elimizi guclendirdikten sonra Basaksehiri sikistirmak daha mantikli olur. Bugun Johansen transferinin yattigi yaziyordu, demek ki gizli bir gamlemiz de olmus bu yonde. Basaksehir neredeyse kume dusecek, istedikleri rakam dusmanlik gostergesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Seri'yi almazdım. Hiç ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum. Bu oyun tarzında zor :(

      Sil
    2. Onyekuru-Halil(Ogulcan)-Ali uclusun gerisinde Seri-Taylan-Feghouli guzel olabilirdi bence:) Bu sistemde Akbaba, Belhanda ve Yusufla uc bolgeyi de yedeklerdik.

      Sil
    3. Seri Taylan Feghouli üçlüsü inan hiç güzel durmaz. Taylan'ın verimi düştüğü gibi, Seri ile de tempo aşağı çekilir.

      Sil
  2. İsmaili 3 kez izledim ilk maçı sezon başıydı hiç dikkatimi çekmedi ama diğer 2 maç yakın zaman maçlarıydı inanılmaz gelişme gösterdiğini gördüm hem hücumda hemde savunmada gösterişsiz ama gaydalı bir tarzı var ve tarz olarak zeki çelik in olmamış hali gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek adına belki de en potansiyelli yerli.

      Sil
  3. Sağ bekteki iki oyuncumuz da sakatlığa yatkın ve istikrarsız imkan varsa alınmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir