17 Ocak 2021 Pazar

Samsunspor tecrübeye yöneldi ve gelen isimler gayet iyi


Süper Lig'de yer alamadığınız her gün size zarar yazıyor. Özellikle de maliyetli bir takımsanız. Plan, proje, geleceğe dönük adımlar gibi hareketler elbette en önemlisi. Samsunspor da bu konuda tüm adımlarını attı. Yine de alt liglerde, kadro anlamında biraz daha günü kurtarmaya odaklanmalısınız. Takımlar biraz da bu yüzden garanti gördükleri isimlere yöneliyorlar. Yazın birçok transfer yapıldı, ortada istenilen katkı yok. Takımı her şeye rağmen, geçen sezondan gelen iskelet ayakta tuttu.

Böyle devam etmek zor. En azından gelebileceğiniz yer belli olur diyeyim. Kaliteli ve garanti adımlar gerekiyordu. Bu noktada Samsunspor'un tecrübeye yöneleceğini tahmin ediyorum. Şu ana gelen 3 transfer de hem tecrübeli, hem ligi bilen, hem de ne denli katkı alacağınızı bildiğiniz futbolcular. Brice Dja Djedje, Gökhan Karadeniz ve Yasin Öztekin açıklanan 3 transfer. Forvet ve sol beke de transfer yapılacağını düşünüyorum.

Dja Djedje'yi Ankaragücü ve Kayserispor günlerinden tanıyoruz. Çok tempolu, hareketli, oyunun 2 yönünü oynayacak ve sizi öne taşıyacak orta sahalardan biri. Samsunspor orta sahasının da atletizm eksiği vardı. Biraz daha hareketsiz ve tek düze kalan bir yapı var. Oraya tempo hamlesi kıymetliydi ve ligi bilen bir isim geldi. Böyle hareketli bir ismin varlığı, Savicevic gibi teknik özelliğiyle ön plana çıkacak bir ismi de yükseltecek.

Gökhan Karadeniz de bu ligin "garanti" isimlerinden biri. Geçtiğimiz sezon Hatayspor'un en temel parçalarından biriydi. Onun kullanılacağı yer önemli tabii. Forvet özellikli bir 10 numaraya dönüştü ve ya forvetin arkası, ya da 2. forvet gibi kullanılması gerekiyor. Onu direkt forvete yazmak tüm etkisini düşürür, kanata atmak ise 10 liralık malzemeden 3 liralık katkı anlamına gelir. Formasyonun 4-2-3-1 ya da 4-4-2'ye geleceğine inanıyorum. Gökhan Karadeniz'in tabela özelliği çok yüksek ve hücumunda "bitiricilik" sorunu yaşayan Samsunspor için çok önemli bir hamle.

Yasin Öztekin ise işin biraz daha farklı boyutu. Bana sorarsanız 1. Lig seviyesi adına da "yıldız transferi" tadında. Burak Çalık ve Guido Koçer gibi isimlerin mücadelesine büyük saygım olsa da, yetmiyor bir yerde. Plumain hayal kırıklığı oldu ve gitti, Gyasi desek istenileni veremiyor. Kanatlar için de tabela yapabilecek, daha doğrusu maç kazandırabilecek bir transfer gerekiyordu. Yasin Öztekin de kilit açacak isim, çok önemli tecrübesi var. Sol kanadın böyle bir transfere ihtiyacı vardı. Onun da tabela özelliği var ve kreatif futbolcu. Çalımla da rakibi düşürür, şut tekniği, bitiriciliği de iyidir.

Geriye forvet ve sol bek kalıyor. Tomane dönüyor denilse de, nasıl döneceği bilinmiyor. Aslında güvendiğim bir isim, beklenilene biraz yaklaşsa forvet ihtiyacı da rafa kalkacak. Sol bekte ise alternatif üretilmesi lazım. Kerem Can Akyüz gelirken de alternatif olur dedim, 1. sol bek oldu. İyi de performans verdi, beklentimi aştı. Yine de tek işte, oranın alternatifi Buğra Çağıran değil. Ters ayaklı bir futbolcu. Sol bek de alternatif kazanırsa tüm taşlar yerine oturmuş olacak.

2 yorum:

  1. Adı geçen oyuncular süper ligde rahatlıkla oynayabilecek oyuncular. Takımın kalitesini yükseltirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. 2 yeni hamle daha var. özellikle hücum tarafı çok kaliteli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir