21 Ocak 2021 Perşembe

Sekidika da bir şekilde Galatasaray tarihinde yerini aldı


Sekidika da bir şekilde Galatasaray tarihinde yerini aldı. Bu stattaki 500. golünü attı ve Süper Lig'deki ilk golü. Bu golü atmış olmasına çok sevindim. Hocanın da dediği gibi, kendisi için ciddi bir adım bu. Üstünde yük vardı, çabalasa da, bal yapmayan arı misali hareket etti gibi göründü. Bu tarz kopan maçlarda, açık alanı iyi değerlendirdiğini gördük. Asıl amaç ise, daha kritik maçlarda kenardan gelip katkı vermesi.

Beklenti bu ama henüz o görüntüyü verememişti. Son zamanlarda şans da bulmaya başladı. Belli ki takımda kalmaya devam edecek. Takımda kalan her isim de rotasyon için önemlidir. Üzerinde bir yük vardı, attığı golle onu atmıştır diye düşünüyorum. Müthiş bir bitirişti. Gomis ya da Garry Rodrigues'in bu tarz bitirişlerini izlerdik. O açıdan, direkt üst ağlara topu vurmak ciddi iş ve potansiyel gerektirir. Zaten bu potansiyeli için transfer edilmedi mi?

Kenarda hızlı isimler var, kazanılabilir derken kastım buydu. Kerem Aktürkoğlu başta olmak üzere, Jesse de o listede. Belli bir potansiyeli olduğu için geldi bu isimler. "Hızlı futbolcu ihtiyacı var" derken de, kenardan gelip, etkili olacak isim anlamında yazmıştım. Onyekuru da o düşündüğüm rol için lükstü. Onyekuru belli ki direkt 11 adına düşünülüyor. O sayede alternatif üretilecektir. Bu isimler de alanın açıldığı anlarda oyuna dahil olup etkili olmaya çalışacak.

Sekidika'nın takımda kalacağını düşünüyorum. Hoca da o mesajı verdi. Bundan sonra üstüne koyarak mı devam eder, ne olur, bu futbolcuda bitiyor. Şans buluyor çünkü, birçok maçta ona baktık. Attığı gol adına mutluyum, umarım kendi kırılma noktasını oluşturmuştur. Garry Rodrigues gibi, biraz daha geç yaşlarda açılacak sanki. Bazı futbolcular da böyle, geç açılıyor. Sekidika transfer edilirken, her şartta zarar ettirmeyecek diyordum. Yine o noktadayım.

8 yorum:

  1. rize'de atsa terimli gs'nin 1000. golün atmış olacaktı.
    üstüne bu 500 çok güzel olurdu :)

    yaşı 21 falan değil. daha fazla oynamalı. başka türlü ürkekliği geçmez.

    YanıtlaSil
  2. Ligde çok maç oynanmasına rağmen her maçın zorluk düzeyi de hep üst seviyede böyle oulnca da bütün maçlara en iyi kadrolarla çıkma zorunluluğu ortaya çıkıyor. Böyle ancak son dakikalarda girer oyuna hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif yok, yine oraya geldik. Yerine oynatabileceğimiz isimler olsa görüntü değişirdi.

      Sil
  3. Fatih hoca değişiklikleri geç yapmıyor mu? Bu durumda onlar sonradan girdiğinde pek bir etki olmayabiliyor. Ancak sekedikanin önceleri gelirse daha iyi olabileceği kanaatindeyim özellikle solda onyekuru sağda sekedika ki sekedika sonradan girdiği taktirde daha etkili olabilir. Rakip oyuncular hangisini tutacağını şaşırır bu durumda daha etkili organizasyonlar gerçekleşebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıyor. Bazı hamleleri de klişe kalabiliyor. O konuda çok sorun yaşıyoruz. Eli rahatlarsa, belki de düzelir bu durum.

      Sil
  4. Ben sekidikanın hem hücumda hemde defansta pozisyon almada ciddi sıkıntıları olduğunu düşünüyorum taraftar böyle hızlı futbolcuları seviyor ama her şey malesef hız değil sürekli oynayacağı bir takıma kiralanmalı ve gelişimi izlenmeli ne zaman ne yapacağını bilememe, istasyon olma ve topsuz koşu deneme konularında çok eksiği var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsa da gelişim gösterebilir. Yeteneği var. İyi niyetli de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir