15 Ocak 2021 Cuma

Sezon sonunda gelecekleri, ait oldukları yer neresi?


Yapılan algıya bakın. Ümit Milli Takım kadrosu açılıyor ve kadroya bakıp "Beşiktaş'tan şu kadar, Fenerbahçe'den bu kadar, Bursaspor'dan bu kadar, Galatasaray'dan ise 0" diye haber ve paylaşımlar yapılıyor. Berk Balaban, Atalay Babacan ve Yunus Akgün gibi isimler Galatasaray'ın futbolcusu değil dimi?  Kiralık olarak başka takımlarda oynamaları ne değiştiriyor? Sezon sonunda gelecekleri, ait oldukları yer neresi?

Bu sayıyı daha da arttırmalıyız tabii. Ali Yavuz Kol ve Emin Bayram gibi isimleri de buraya sokacağız diye düşünüyorum. Elde iyi bir genç jenerasyon var. Bazısının kiralanması da doğru hareketti. Bazısı da yanlış takıma kiralandığı için şu an aday kadroda yer alamıyor. Süleyman Luş ve Erkan Süer de buraya aday yoksa. Erkan Süer daha düne kadar çağrılıyordu da. Umarım onlar da geri döner ve sezonu daha iyi takımlarda kiralık olarak geçirir.

İyi bir yerli jenerasyon yakaladık. İlk 11'de 7 tane yerli oynatır olduk ve şu an Milli Takım'a aday birçok futbolcumuz var. Ezberi seven Şenol Hoca elbette onlara Euro 2021 bitene kadar şans vermeyecek. Çünkü ilk geldiğinde kadroda değildiler, şu aşamada yeniliğe kapalı. Öyle ki, bizim bu yerli ağırlığımıza karşı federasyon da cevap olarak yabancı sayısını 16'ya çıkardı. Geçmişte bu iş sınırsız olsun dedik durduk ve bugün yerliye ağırlık verdik. Kural hemen değişti.

Bu değişimin de kime yarayacağı çok açık. Zaten öneri de onlardan gelmiş. Kadrolarında 17 yabancı bulunduran takımlara çözüm bu. Söz konusu Galatasaray olunca kolaylık sağlanmaz, aksine işler daha da zorlaştırılır. Oluşan algılarla alakalı yazmak istedim. Yabancı sayısı resmi olarak açıklandığında, daha detaylı bir şeyler de yazarım. Ümit Milli Takım konusundaki algı oldukça basit ama süreklilik arz edince de dayanamıyor insan.

4 yorum:

  1. Koç grubu reklam gücünü de kullanarak medyayı iyi organize ediyor. Dikkat et Taylan'a açıktan ödenen onun da Erzurumspor'a verdiği paranın haberi her yerde. Bu bonservisini al gel parası. Topu topu 4 milyon TL bu arada. Serdar Aziz'i FB nasıl aldı, Serdar 2.5 alacağını bıraktı, üstüne kulübe 500 bin dolar mı verdi, yoksa bu parayı FB mi verdi? Aynı şekilde Ciğerci 2.5 alacağını bırakıp mı gitti yoksa FB mi ödedi. Adamlar Mesut'un son yıl parasını açıktan ödemeyi teklif etmişler Arsenal'e. Siz verin biz size açıktan ödeyelim. Böylece TFF'nin limitini aşmayacaklar. Valencia'da, Perotti'de, Tiserand'da ve diğerlerinde bunu yaptılar. Baksan 1 1.5 milyon maaş oysa gerçeği 2 katı. Yeni yönetime kim talipse sağlam ajanslarla çalışmalı medyayla sağlam ilişki kurulmalı. Çok gerideyiz.

    YanıtlaSil
  2. Biz ümit milli takımlarda çok büyük başarılar elde edip bir iki sene sonra kaybolan çok jenerasyon gördük. Başka ülkelerde değil ama bizim ülkemiz için hiçbir onemi yok ümit milli takımın. Yirmi futbolcu da gitse hiç gitmese de aynı benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Maalesef iş A takım seviyesine gelince herkes tıkanıyor. Gerçi şu şans, artık futbolcular Avrupa'yı zorluyor ısrarla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir