18 Ocak 2021 Pazartesi

Sezonu kapattık, şampiyonluk gitti tarzı yorumlara katılmıyorum


Sezonu kapattık, şampiyonluk gitti tarzı yorumlara katılmıyorum. Bir şeyin gittiği yok. 15 gün önce liderdin, 15 gün sonra ne olacağının garantisini de kimse veremez. 8 puan geriden geldi Beşiktaş, o gün Sergen Yalçın sorgulanıyordu. Bugün ise bambaşka görüntüdeler. Elbette hatalardan ders almak, daha da önemlisi "transfer" yapmak gerekiyor. Mevcut yapıda gidebileceğin nokta sınırlı, aynı hatalara devam etmen halinde ise değişebilecek bir şey elbette yok. 

Yine de sezon bitmiş değil. Muslera dönüyor, hamle de yapabilirsen tüm çehre bir anda değişir. İş üst üste kazanacağın birkaç maça bakıyor. Seri gelirse, 15 gün içinde tablonun nasıl değişeceğini herkes görecektir. Karamsar bir hava seziyorum, sürekli negatif pompalanıyor. Mevcut Galatasaray yönetimi çatısı altında oluşan karamsarlığa anlayış göstersem de, her an her şey değişebilir. Transferde geç kaldığımız da doğrudur.

Hocanın söylediği isimler alınabilir mi, elbette orası da zor. Hocanın saha içi hataları var mı derseniz, fazlasıyla var. Mevcut kadroda alabileceğinin en iyisini almayı zorlasa da, Beşiktaş'ın da yapısı bizden farklı değil. Yazın transfer ettiği çoğu isim tartışıldı ve neredeyse hepsi kumar niteliğindeydi. Düşeş attılar ama, hemen hemen herkesten artı sağladılar ve kazanımları da genellikle içeriden. Sergen Yalçın, farklı planlar geliştirebiliyor. Fatih Hoca da bunu elinden geldikçe yapsa da, katıldığı, ezber hareket ettiği bazı yerler var.

Transfere ihtiyacımız var, bu gerçek. Şu an gelen ismin de uyum süreci derken yine zaman geçecek. Hele ki takımında düşünülmeyen, hazır ismi ayağa kaldırmak daha da zor. Zaman yok çünkü, lige ara verilmedi. Maçlar üst üste ve haftada 3 maç oynanır oldu. Bu işi transferin ilk günü bitirmek lazımdı. Biz ise son günlere doğru her zaman olduğu gibi sürükleniyoruz. Hoca da haklı, bu yönetim insanın hayat enerjisini sömürür. Yine de bazı takıldığımız noktalar ve ezberler beni üzüyor. Yoksa Fatih Hoca da bu kadroyla elinden gelenin fazlasını yaptı. Ligde yer alacağımız nokta daha da aşağılar olabilirdi.

21 yorum:

  1. Maci izledim belhanda ne yaptı, ne oynadi belli degil,bu adam 1 mac oynuyor 5 mac yatıyor, salih ucan,aytac kara yi bari alsak

    YanıtlaSil
  2. Elbet asla karamsarlığa ,teslimiyetçilige yer yok, eğer iki üç yere doğru oyuncu alınabilse inanın bu takım ligin içinden geçer(pardon ,kusura bakmayın...) alınabilinirmi ihtiyaç varmı diye bir soru gelen yönetim' den beklentimiz ne kadarsa umudumuz'da o kadardır...belki başka planlı gelişmeler daha çok ümit kırıcı oluyor, mesut transferi sırasında ayyuka çıkan siyasal destek, yabancı kararları, limit varken rakibin sınırsız hiç bir yaptırım gelmeyen, üstelik desteklenen transferleri .büyük bir propaganda ile bütün kurumlar yazılı ve görsel medya eliyle durum kutsanıyor ve bize boşuna uğraşmayın güçü arkamiza aldık diye alt mesajlar veriliyor lakin bilinsinki bundan çok daha planlı organizasyonları yıktı geçti "fikri hür, vicdanı hür" bu camia .yeterki bütün bileşenler birlik olsun ,ortak akıl koysun zira kaybedilmiş hiç bir şey yok daha .,ama içerden birileri bu güçten etkileniyor ve bilerek ortak oluyorlarsa bu duruma ,tarih onları affetmez unutmasınlar bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hamleler gelecek mi işte, korku o. Karamsarlık da biraz bundan oluşuyor :(

      Sil
  3. BİR HAYALİM VAR

    Muslera
    Mert Müldür -Kaan Ayhan- Marcao -Umut Meraş
    Taylan
    Oğulcan- İrfan - Hakan Çalhanoğlu - Onyekuru
    Mohammed

    Yorum yaparsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakan hayal. şu olabilir ama maliyetli işte:
      onyekuru mohammed oğulcan
      e.kılınç taylan irfan

      emre'yi çabuk sildik. sol içte çok iyiydi. ısrarla sağa atılarak ritmi bozuldu çocuğun.

      Sil
    2. Çalhanoğlu'ya kadar olabilecek bir hayaldi aslında da, şu kadroya Meraş mı cidden sol bek :(

      Sil
  4. her şeyi uçlarda yaşıyoruz. ne mükemmel bir takımız ne de dipteyiz. gayet şampiyon olabilecek bir kadroyuz. rakipler bayern değil. önemli olan disiplin, iyi çalışmak, iyi mücadele etmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, anlık düşünüyoruz. Bu da biraz sinirle gerçi.

      Sil
  5. iyi ki twitter yokmuş. gs tarihinin yarısı başlamadan yok olurdu. hani şimdi elimizdeki bütün futbolcuları "anadolu topçusu" ilan ediyorlar ya..
    96'ya gitsek hakan ünsal karabük ergün gençlerbirliği ümit davala diyarbakır bunlar kim derlerdi. emekli suat konyaspor a dönsün derlerdi.
    2001'e gitsek perez victoria bunlar kim derlerdi. mondragon a metz kalecisi gs seviyesi değil derlerdi. ümit karan anadolu forveti derlerdi.

    yanmıştık. iyi ki twitter yoktu. iyi ki drogba melo sneijder'den aşağısını futbolcu kabul etmeyen, çalışmaya değil tüketmeye inananlar yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem öyle yangınlar kopardı ki :( Ben de ara ara düşünüyorum. Aslında bu konuda daha da detaylıca yazalım. Yeni nesil maalesef etiket meraklısı oldu, öyle alıştırıldılar çünkü :(

      Sil
  6. moraller bozuluyor, karamsarlığın birçok sebebi var aslında. saha içi sonuçlarından bağımsız Fatih Hoca'da ki motivasyon düşüşü beni karamsarlığa itiyor. Neden düştüğü çok açık! 3 senenin ardından artık o da bıktı usandı aynı konuları konuşmaktan. Tarihimizin belki en sahtekar değil ama en beceriksiz yönetimi ile karşı karşıyayız. Dursun Özbek faciası her zaman 1 numaralı yerini koruyor ama o bile hala ekmeğini yediğimiz şu takımı bir şekilde öyle veya böyle kurmayı başarmıştı. O sayede 2 sene şampiyon olduk. Bu arkadaşlar neyi başardılar ben merak ediyorum? Mustafa Cengiz, bir başkandan çok devletin veya UEFA'nın o koltuğa atadığı bir kayyum veya komiser gibi davranıyor. Sadece murakıp gibi FFP diyor ama başka bir şey demiyor. Kendisi, FFP'nin özünü de anlamamış. Bu kısıtlamalar veya uygulamalar; (ceza veya yasak değil) bizi hazır futbolcu almaya değil daha çok satmaya ve yetiştirmeye ya da ucuza bulup pahalıya satmaya teşvik etsin diye varken; biz bunların hiçbirini beceremediğimiz gibi bir de yaşlı/sakat/bitik/yedek/formsuz/futboldan uzak bir sürü oyuncuya akıl almaz maaşlar ödeyerek iyice borca battık!!!
    Hoca'nın isyanı bu yönetime. Artık dayanma noktası geçti. O da saha dışında tonla işle uğraştığından maalesef konsantre olamıyor. Bence bu sene kaybettiğimiz sanırım 5-6 maç vardı, hepsinde hocanın taktik hataları, kadro seçimleri yanlıştı. Bence dünkü maça başlangıç oyunu da hatalıydı ama bunların bir önem yok.
    belki de bu kadronun artık şampiyon olmaması herkes için en iyisi.
    Yeni bir yönetimle birlikte, yeni bir takım kurulması için de bahane olacaktır.
    Fenerbahçe sanki transfer yasağı gelecekmiş ve bunun duyumunu almışçasına transfer yapmaya devam ediyor, bu şartlar ve dış koşulların olduğu bu ortamda zaten şartlar bizim şampiyon olmamızdan çok uzaktalar.
    Şu zamana kadar hiçbir şey yapmayan bir yönetimin son günlerde yapacağı Etobo tarzı transferler de bir şeyi değiştirmeyecektir.
    Artık herkes ve hepimiz Belhanda'nın istikrarsızlığın da yorulduk, falcao, babel, feghouli, cagne gibi akıl dışı ücret alan ama yarısını bile vermeyen yaşlı oyunculardan da sıkıldık.
    Genç, dinamik, ucuz bir takım görmek istiyorum. Etiket asla istemiyorum. Buna doyduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bizi karamsarlığa iten yönetim. Yıllardır yaşananlar ortada, hoca da bu ortamda başarılı olmaya çalışıyor. Taraftar da doğal olarak karamsar.

      Sil
    2. Mukemmel yorum bu yönetim sanki bagimsiz bir yonetim degil de kayyum atamasi gibi bir yonetim. Baskan diyor ki rakipler hicbir sey soylemeden bildirmeden limit asiyor, biz soyluyoruz 1 milyon limitimiz var o zaman sen de bildirme kardesim adamlar 30 milyonluk transfer yaptilar hala yapiyorlar biz de 500 bine adam bakiyoruz bu kafayla rekabet etmemiz imkansiz. Albayrak ve ekibinin siyasette kime yakin oldugunu bilmeyen yok ve o siyaset Mesut Ozil icin araci oluyor bu yönetimin Galatasaray'in hakkini savunacagini dusunen varsa cok iyi niyetlidir.

      Sil
    3. İnanılmaz kötü hareket ediyorlar :(

      Sil
  7. 15 gün sonra ne düşünürüz belli olmaz, her an her şey değişebilir.

    YanıtlaSil
  8. Ben fatih terimin transfer krizini bilerek başlattığınınve olası başarısızlıkta ihalenin yönetime kalmasının zeminini hazırladığını düşünüyorum haklı mı tabiki haklı yönetim beceriksiz katılmadığım tek nokta onyekuru ve taylan alternatifi şampiyonluk için yeterli. Daha fazlasını herkes ister ama ffp ve limit denilen bişey var, bu kadar yangın yapılacağına sahaya yoğunlaşmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilerek başlatacaksın tabii, geçen yıllarda olanlar malum. O dediğin alternatifleri dahi alamayacak bir yönetim var. Yangın kopmalı, saha içinde bir şey olmayacak yoksa.

      Sil
    2. Yalnız bu çıkarılan yangınla başakşehirin bizi çok pis kandıracağını ve zararlı çıkan tarafın bu beceriksiz yönetimle biz olacağımızı düşünüyorum

      Sil
  9. Daha çok sular akar köprüden lig uzun... Konsantrasyonu kaybetmemek zorundayız. Transfere odaklanirsak hayal kırıklığı yaşarız. Saha icine odaklanıp yolumuza devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ligin ilk yarısı bile bitmedi. Bir şey bitmedi yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir