7 Ocak 2021 Perşembe

Simone Zaza & Galatasaray, sattığın bir futbolcu olmayınca


Bu dönem de bol bol kiralık iş göreceğiz gibi. Sattığın kadar al bitmedi ve kimseyi de satamayacak gibi görünüyoruz. Haliyle de geçtiğimiz sezon eleştirdiğimiz "etiketli kira" dönemi yeniden başlar. Ocak ayında satış yapmış olsak dahi transfer yapmak zor. Kolay kolay kimse iyi futbolcusunu bırakmaz. Yapacak bir şey olmayınca da, Simone Zaza misali kiralama düşüncelerini konuşuruz. Dış basında bu yönde bir iddia var.

Galatasaray'ın Simone Zaza'yı kiralamak istediği yazılmış. Torino rotasyonunun parçalarından biri ve performansı iyi görünmüyor. Gol etkisinden öte, çalışkanlığıyla ön planda olan bir forvet. Ön alanda, daha çok oyun içi katkısıyla ön planda olur. Hareketli, fizik olarak iyi diyebileceğimiz, oyununuzu yükseltebilir ama son dönemde istikrarını kaybetmeye başladı. Bu düşüş de zaten kiralama ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Zaza'nın da sakatlık sorunları var tabii. Ciddi ayrılıkları olabiliyor. Torino formasıyla, son 2 sezonda kaçırdığı birçok maç var. Bu da işin kumar tarafı. Zaten sakatlıklarla sık sık boğuşan bir ekibiz. Zaza da buna tüy dikerse işimiz çok zorlaşır. Bir de, Galatasaray'ın ihtiyacı çalışkan forvet mi yoksa gol yükünü çekecek, maç kazandıran bir isim mi? Sol taraf için Onyekuru diyorlar, o gelirse forvet tercihim daha pivot özellikli, çalışkan bir isim olur.

Mevcut yapı devam edecekse ise, gol yükünü çekmek önemli. Gerçi Diagne de o yükü çekiyor ama oyun içi katkısı düşük. Gol anlarında sahnede olmak yetmiyor, hücumun verimli olduğunu söyleyemem. Zaza'yla o verimi yükseltmek mümkün. Rakip savunmayı yıpratabilecek, hücumun yükünü taşıyabilecek bir isim. Gol yükünü çekmekte zorlanabilir, tabii beklenti buysa. Ayrıca bu kiralamanın ciddi bir maliyeti de olacaktır.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

11 yorum:

  1. Direkt ikinci bir Pandev vakası olur.Mücadele anlamında topçu arıyorsa yinetim bunun gibi topçu alacagina gidip kuzey Avrupa'dan iki genç alsınlar daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandev vakası olmaz da, istenileni istikrarlı şekilde veremez.

      Sil
  2. Tamam ama onyekuru geçen seneki gibi gol atamazsa bu sefer patlıyoruz,skor yapacak net bir adam yok diagneden başka takımda, bjk de aboubakarın yanında larin var sende yok o skorerliği üstlenecek adam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Aslında Arda Turan da sürpriz goller atıyor ama 2. - 3. aktörleri bulamadık gol anlamında.

      Sil
  3. diagne oynamaya devam etsin daha çok gol atar. sürekli forvet değiştiriyoruz elimizde 62 maçta 50 gol atan bir adam varken.

    hayranı falan değilim asla. hatta çok sayıda negatif yönü var. ama en azından devamlılığı var. kronik sakat değil, bol pozisyona giriyor, kaçırıyor ve atıyor.

    sisteme uygun bin tane forvet alacağımıza sistemi ona uydursak ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler maçında yine 2 3 tane atar bu sefer millet diagne satılamaz takas edilemez demeye başlar, 2 maç gol atamaz satın şu çöpü olur, insanların fikirleri inanılmaz derecede çabuk değişiyor..

      Sil
    2. Ben şeyi anlamıyorum diagneyi verdin +5 milyon verdin irfanı aldın ee baba elinde zaten 2 forvet var babel ve diagne, birini gönderince sonra hangi parayla forvet alıcaz bunu düşünen var mı? 3 tane stoperin var marcao olmayınca savunma çöküyor bir stoper alalım demiyoruz veya sağ bekin linnes ama bir sağ bek alalım demiyoruz, Taylan a yedek alalım demiyoruz varsa yoksa İrfan İrfan, emre akbaba konusunda zamanında fbye kaptırmamak için aldık bugün geldiğimiz nokta belli.. İrfan daha iyi oyuncu tabi ama bulunmaz nimet muamelesi yapmak saçmalıktır ya, realist düşünelim artık bizim irfandan önce başka ihtiyaçlarımız var sen zaten feg Belhanda Kılınç arda ile yaratıyorsun..

      Sil
    3. Crivelli de konuşuluyor işte. detaylıca düşüncemi yazacağım :)

      Sil
  4. Bir tarafta İrfan cana karşılık neredeyse stadı verecek noktaya gelmemiz, bir tarafta sakat adamlar ile hala ismimizin anılması skandal işler oluyor yine, elde Kılınç feg Belhanda gibi 8ler varken bir de Salih konuşuluyor,üzerine İrfan can için elindeki en değerli oyuncularını takas olarak teklif haberleri falan, rezalet!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8lerin alternatifi var mı peki? Sahada olmadıklarında ya da maç içi ihtiyaç doğduğunda kulübende ofansif orta sahaların yok.

      Sil
  5. Forvetteki kalabalığı artırmaktan başka bir işe yaramaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir