7 Ocak 2021 Perşembe

Takas ihtimallerinin bir de saha içi boyutuna bakalım


Takas ihtimallerinin bir de "saha içi" boyutuna bakalım. Buna da Crivelli üzerinden konuşarak başlayalım. İrfan Can Kahveci'ye odaklansak da, konuşulan diğer isim olan Crivelli de kıymetli. Gol etkisi düşük olsa da, oyun içi katkısı oldukça yüksek. Fatih Hoca'nın da bu tarz bir çalışkan pivotu isteyeceğini düşünüyorum. Diagne ne kadar gol atsa da, oyun içi katkısı yok gibi bir şey. İstikrarı da oldukça düşük. Ön alandaki baskı ve mücadelemiz oldukça düşük.

Gol etkisi de mühim tabii. Crivelli'nin etrafını düşününce (mevcut futbolcular arasında) çok da skorer olmadığını görebiliriz. Bu da sorun elbette. Sezon içinde 10 gol bandında kalan bir forvetiniz varsa, etrafının skorer olması önemli. Elmander'li dönemi düşünün. Gol yükünü yaymıştık ve Selçuk İnan / Melo hattından çok sayıda gol bulmuştuk. Crivelli gelirse, yanında Onyekuru gibi bir ismi bulundurmak şart olacak.

Beşiktaş, Aboubakar'dan gol bulduğu kadar, sola yakın gibi kullandığı Larin'den de gol katkısı alıyor. Crivelli ne derece gol katkısı verir şüpheli. Belki aşama kaydeder, kendini yukarı çeker bilemem. Şu haliyle, gol katkısı sezon içinda 10 - 12 görünüyor. Onyekuru'ya mevcut yapı içinde sıcak olmasam da, böyle bir transfer gerçekleşirse olmazsa olmaz diye görürüm. Merkez de İrfan Can Kahveci olacak, o da istediğinde gayet skorer bir orta saha. Bu anlamda aşama kaydeder.

Soru şu, orta saha yapısı nasıl olacak? Konuşulan bir de Seri var. Mevcut yapıda da, bu yapıda da çok sıcak bakmıyorum. Artısı şu olur, geriden oyun kurarken yediğimiz baskı neticesinde zorlanıyoruz. Marcao / Donk ikilisi iyi çıksa da, o rotasyon da bozulabiliyor. Seri'nin oyunu geriden kurabilmesi artı. Tabii ön alanın da hareketli olması lazım. Onyekuru ve Crivelli gibi isimler de hareketli. Sağda da Feghouli ya da Oğulcan Çağlayan olur.

Taylan Antalyalı biraz daha öne kaymak durumunda. Onu da 6 numaradan kaydırmayı hiç istemem. Seri gelirse mecbur tabii, 6 numarada o oynar. Taylan Antalyalı da Erzurumspor günlerinde olduğu gibi biraz daha öne kayacak. O dönemde, pozisyonu için tabelası yüksek bir isimdi. İrfan Can Kahveci de düşünülürse, 2 tane top taşıyabilecek orta sahanız oluyor. Bu isimler de gayet gol yüküne yardımcı olur. Taylan Antalyalı'nın da şutunu hatırlar, ceza sahası içine sürpriz koşularını görürüz. Emre Kılınç da tabela tarafında fena sayılmaz, merkezde iyi bir alternatif.

11 yorum:

  1. Bu takasın gerçekleşme ihtimali yok bence siz ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Siz gerçekten İrfan Can Kahveci'nin olabileceğine inanıyor musunuz? ciddi ciddi böyle bir şey mümkün mü? Ismarlama gazete haberleri ile önce bunları çıkarttırıp sonra da 1 milyon € limit haberlerini ürettiren GS yönetiminin Aytaç Kara dışında hiçkimseyi alma ihitmali veya becerisi yoktur.
    yine aynı terane aynı saçmalık yalan dolan işlere girmeye devam ediyorlar. delikanlı gibi çıkın açıklayın kardeşim kimseyi almayacağınızı.
    İrfan Can bugün en az 12-15 milyon € bandında bir oyuncu. Yazın oynadığı zaman daha da artacak. Adamlar deli mi işe yaramaz 3-4 topçu takasına onu bıraksınlar. Orası şirket satıp para kazanacaklar. Hepsi tüccar.
    3 yıldır FFP bahanesine sığınmaya devam. Her transfer döneminde GS taraftarının öfkesi, siniri, hayal kırıklığı katlanarak devam ediyor. Allah aşkına bırakın ve bir daha Galatasaray2ın kapısının önünden bile geçmeyin. Böylesine şeffaflıktan uzak, sürekli aynı rezilce medya taktiği yaparak o koltukta kalacağınızı sanıyorsanız yazıklar olsun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ama imkansız degil. Bu yönetim ile imkansıza yakın tabii.

      Sil
  3. sadık, sinan, caner, nazım, tisserand gibi adamlarla önümüze geçtiler. önemli olan çalışmak ve sinerji. herkese çöp diyen taraftarla olmaz bu işler. o negatif enerji kulübe yansıyor senelerdir.

    oğulcan 2 pas hatası yaptı diye "yok aga bunla da olmaz" demeyeceksin. olur, oynayacak sağ kanat ona emanet olacak.

    diagne'ye küfür etmek yerine 5 tane pozisyona sokacaksın. 3 tane kaçar 2 tane atar.. elindeki malzemeden helva yapacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Maalesef yeni nesil taraftarımız çok sabırsız.Futbolu bilgisayar oyunu gibi görüyorlar.Elbette transfer şart ama elimizdekine de çöp muamelesi yapmamak lazım...

      Sil
    2. Diagne o pozisyonlara sokuluyor zaten. Gol de atıyor. Oyun içi katkısı sorun. Pozisyona sokman lazım derken, Diagne'nin de aksiyon alması lazım. Galatasaray, Diagne odaklı oynayacak lükse sahip değil.

      Sil
  4. bence guldbransenn daha iyi oyuncu. ihtimaller arasında varsa o daha iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir onu bırakmaz. Crivelli için ihtimal doğmuş olması, Okan Buruk ile sorun yaşaması kaynaklı.

      Sil
  5. Seri gelmesin Taylan'in formu çok düşer.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir